5 razlogov, zakaj bi v delovnem okolju morali imeti cvetje

12. september 2023

5 razlogov, zakaj bi v delovnem okolju morali imeti cvetje

12. september 2023
Foto: Pexels

5 razlogov, zakaj bi v delovnem okolju morali imeti cvetje

12. september 2023
Foto: Pexels

Poletje se počasi bliža h koncu na kar vedno bolj namigujejo tudi nižje temperature. Čeprav imamo vsi radi vroče dni, je lahko tudi jesen s svojimi rjavimi listi, hladnimi večeri in novimi začetki, prav zares nekaj posebnega.

S koncem poletja pa se zaključujejo tudi glavni dopusti, kar pomeni, da se počasi vračamo nazaj v svoje pisarne in druge delovne prostore. Kar zna biti po tednu ali dveh odklopa velik korak, ki marsikoga navda s stresom. A to lahko rešite na eleganten način – kaj če bi svoj delovni prostor okrasili s cvetjem?

Suhim, pisanim, bolj umirjenim ali pa povsem svežim, ki ga menjate vsak teden. Cvetje v prostoru vas bo razveselilo že takoj ob vstopu v delovni prostor in vas pomirilo tudi ob najbolj stresnih trenutkih dneva. Zagotovo ste že kdaj vstopili v ambulanto pri zobozdravniku in vas je sterilnost prostora skoraj prepričala, da se obrnete ter se nikoli več ne vrnete. Cvetje v takšnih prostorih bo ljudi prepričalo, da se radi vračajo k vam, rože jih bodo pomirile in spravile v boljše razpoloženje.

Foto: Sanjski šopek

Metka iz Sanjskega šopka je tokrat za vse tiste, ki bi želeli svoje delovne prostore polepšati s cvetjem, sestavila pet razlogov, zakaj je cvetje na delovnem mestu skorajda nujno.

Cvetje bo izboljšalo vaše razpoloženje in produktivnost

Obožujete svoje delo in vsak dan komaj čakate, da se ga lotite? Super, a tudi pri vas vsake toliko zagotovo pride dan, ko ste siti vsega, ko bi želeli samo zapreti računalnik in pustiti vse skupaj. Takrat potrebujete nekaj, kar vas bo spravilo v boljše razpoloženje.

Cvetje! Poskrbelo bo za dvig produktivnosti, samo nekaj trenutkov gledanja v rože pa vas lahko spravi v boljšo voljo in poskrbi, da se boste počutili bolj umirjene in srečne.

Foto: Sanjski šopek

Zmanjšuje stres

Ljudje, ki so večino časa obdani z rožami in zelenimi rastlinami, imajo občutek umirjenosti, saj jih atmosfera spominja na njihov dom ali pa na počitniški prostor, ki so ga obiskali poleti.

Na dopustu poiščite rastlino, ki vas spominja na počitnice, jo postavite v svoj delovni prostor in jo poglejte vsakič, ko se počutite pod stresom. Verjemite, vaše misli vas bodo odpeljale v trenutke umirjenosti in sproščenosti, kmalu pa se boste tako počutili tudi vi.

Navduši in očara stranke in obiskovalce

Prva stvar, ki jo stranka ali obiskovalec opazi, ko vstopi v vašo pisarno ali delovni prostor je, kakšen občutek ji da prostor. Še posebej, če vstopa v prostor, v katerem se ne bodo dogajale najbolj prijetne stvari, kot je npr. zobozdravstvena ambulanta ali pisarna odvetnika.

Dodajte v svoj prostor cvetje, ki bo obiskovalca pomirilo v trenutku, s tem pa mu boste dali vedeti, da vstopa v prijetno okolje, kjer se lahko počuti domače in udobno. Prostor polepšan s cvetjem bo vaše stranke prepričal, da se bodo vračale brez prisotnega občutka tesnobe in bolj sproščeno.

Foto: Sanjski šopek

Cvetje povečuje kreativnost

Zelene rastline in cvetje vam bodo pomagale pri kreativnosti. Raziskave so pokazale, da cvetje v delovnih prostorih izboljšuje inovativno razmišljanje, nove ideje in večjo kreativnost. Vse to je posledica tega, da cvetje izboljšuje kakovost zraka, povečuje vlažnost v zraku in celo poskrbi za zmanjšanje nekaterih strupov v zraku.

Cvetje poskrbi za boljše odnose

Cvetje celotno okolje naredi bolj pozitivno, zato je več možnosti, da bodo odnosi med zaposlenimi v prostorih polnih cvetja, boljši, bolj produktivni in bolj prijazni. Poskrbi namreč tudi za bolj pozitivno razmišljanje in večjo kreativnost, to pa spodbuja zanimive pogovore s sodelavci in rojstvo novih idej.

Metka iz Sanjskega šopka za okrasitev delovnih prostorov predlaga suho cvetje, kar je tudi najbolj trajnostna odločitev, izbirate pa lahko med različnimi velikostmi, barvami in trendi.

Še nimate cvetja v pisarni? Potem je čas, da si hitro priskrbite šopek ali dva, najlažje pa je, da si kar ustvarite naročnino, kjer lahko izbirate med možnostmi enkrat na teden, na vsake dva tedna ali enkrat na mesec.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close