5 razlogov, zakaj je sprostitev najlepše božično darilo

12. december 2022

5 razlogov, zakaj je sprostitev najlepše božično darilo

12. december 2022
Foto: Vodno mesto Atlantis

“Včasih je najbolj produktivna stvar, ki jo lahko narediš, da se sprostiš,” pravijo. In prav zato je sprostitev lahko odlično darilo za božično-novoletne praznike.

Raziskave kažejo, da sproščenost krepi zdravje srca, zmanjšuje stres in mišično napetost, izboljša delovanje možganov in spomin, pomaga pri lajšanju depresije in tesnobe. Poleg tega pa krepi imunski sistem in blaži simptome številnih zdravstvenih težav in psiholoških motenj.

Zaradi vsega naštetega bi morali vsakodnevno najti čas za sprostitev in to uvrstiti na vrh naših prioritet.

Ključ do dobrega počutja je namreč ravnovesje: obvladljiva mešanica dela, družine, časa za prijatelje, spanja, zdrave prehrane in gibanja.

Ker je to dandanes postalo že pravi izziv, je lahko najlepše darilo, ki ga podarite ljubljeni osebi, prav čas za sprostitev.

V prenovljenem Wellnessu Vodnega mesta Atlantis si pričarajte trenutke popolnega oddiha. Umaknite se od vsakdanjega stresa, pozabite na skrbi in si privoščite razvajanje, ki bo umirilo vaše telo in misli. Doživetje lahko tudi podarite, saj so na voljo tudi darilni boni.

Foto: Vodno mesto Atlantis

Zakaj bi morali večkrat poskrbeti za sprostitev?

Razlogov za to je lahko več, odvisni pa so tudi od vsakega posameznika. A spodnjih pet se skoraj zagotovo dotika prav vsakega, saj je stres nekako prevzel življenja vseh nas.

Tu je pet zelo dobrih razlogov, da se odklopite, ustavite, se usedete, si oddahnete in se sprostite:

  1. Vaše telo vam bo hvaležno

Stres lahko vašemu telesu povzroči številne težave, o katerih pišemo na začetku članka. Zato vam bo vaše telo hvaležno, če ga boste ubranili pred nepotrebnimi glavoboli, visokim krvnim tlakom, mišično napetostjo in poskrbeli za okrepitev imunskega sistema.

  1. Razmišljali boste hitreje in jasneje

Stres je kriv tudi za občutek, da vaše misli niso jasne in da sploh ne morete več normalno razmišljati. Znanstveniki pravijo, da ne gre le za občutek, ampak da neprekinjen stres resnično načenja živčne povezave v možganih. Ker lahko nejasno razmišljanje pripelje do slabih odločitev, je zelo pomembno, da sprostite svoj um, saj boste tako lahko hitreje in jasneje ovrednotili vsakodnevne naloge, izzive in težave.

Popolno darilo obstaja. Darilni boni Vodnega mesta Atlantis so idealno darilo za posameznike, pare in za za družine z otroki. V prenovljenem Wellnessu Vodnega mesta Atlantis je veliko skritih kotičkov, kjer bo prav vsak našel nekaj zase.

  1. Vaša čustva bodo bolj umirjena

Vsi smo že kdaj doživeli izbruh čustev (morda celo v neprimernih situacijah), do česar pa pride zaradi preobremenjenosti in utrujenosti. Sprostitev bo omogočila boljši nadzor nad čustvi, saj vam umirjenost omogoča, da preučite svoja čustva, kar pomaga zagotoviti, da je vaš čustveni odziv primeren situaciji in okolju, v katerem se nahajate.

Foto: Vodno mesto Atlantis
  1. Pri delu boste učinkovitejši

Med delovnikom je zelo težko ostati sproščen. Kombinacija rokov, sestankov, nadležnih sodelavcev in težavnih strank privede do tega, da je težko ohraniti hladno glavo. To pa lahko privede do tega, da celo sami postanete eden tistih nadležnih sodelavcev, kar situacijo še poslabša. A z vsakodnevnim sproščanjem se boste z izzivi na delovnem mestu spopadali veliko lažje, imeli boste boljši občutek za razmišljanje in reševanje problemov, vaše sproščeno vedenje pa lahko celo spodbudi sodelavce, da sledijo vašemu zgledu in ustvarijo prijetnejše delovno okolje.

  1. Pomagali boste okrepiti ljudi okoli sebe

Stres ima domino učinek – lahko se začne pri eni sami osebi in se nato razširi na celotno ekipo. Zato je še toliko pomembneje, da poskrbite zase in se sproščate na dnevni ravni, kmalu pa se bo vaše boljše počutje širilo tudi na ostale. Tako boste kot ekipa učinkovitejši in boljši.

Foto: Vodno mesto Atlantis

Glavno vprašanje pa je: kako se sprostiti?

Odgovor na to ima vsak zase, saj le sami najbolje vemo, katere dejavnosti nas umirijo. A zagotovo bodo pomagali darilni boni Vodnega mesta Atlantis, saj so namenjeni prav vsem, na voljo pa so posamezne ali paketne vstopnice.

Za najmlajše in družine je denimo idealen obisk Sveta doživetij, v katerem bodo uživali v vodnih vragolijah, v Termalnem templju, Deželi savn in Centru azijskih masaž pa ponujajo popolne storitve za vse, ki si želijo popolne sprostitve.

Style. Več novic

New Report

Close