8 stvari, ki se jih morajo ženske naučiti o moških!

15. september 2023

8 stvari, ki se jih morajo ženske naučiti o moških!

15. september 2023

8 stvari, ki se jih morajo ženske naučiti o moških!

15. september 2023
Foto: Unsplash

Moški so za razliko od žensk precej preprosta bitja in to so stvari, ki jih želijo, da vemo o njih.

Naenkrat lahko počnejo le eno stvar

Ženske smo navajene večopravilnosti, zato pogosto pričakujejo, da bodo tudi moški v njihovem življenju tako naravnani. Ste se že ujeli, da ste svoji boljši polovici nekaj govorili medtem, ko je on opravljal kakšno delo ali gledal televizijo, pa nikakor ni mogel slišati ali razumeti, kaj mu želite povedati? Zavedajte se razlik med vama in se trudite za popolno pozornost, ko govorita o čem bolj pomembnem, on pa vas naj opozori, ko je raztresen in sredi česa drugega.

Cenijo majhne stvari

Moški morda niso tako zahtevni ko gre za drobne pozornosti, a to ne pomeni, da si jih ne želijo. Nimajo v mislih šopka rož ali večernega zmenka, ampak potrditev vaše ljubezni in skrbi zanj kot je priprava njegove najljubše jedi. Mnogi moški so v svojem bistvu preprosta bitja in cenijo malenkosti bolj, kot bi si katera koli ženska lahko predstavljala.

Foto Unsplash

Ne zamenjujte njihove prijaznosti za šibkost

Naša kultura slika vznemirljivost in zabavo v odnosih z na videz `slabimi fanti`, ki privlačijo marsikatero žensko. To je skrivnost, ki mnoge zmede, vendar privlačnost do slabih fantov vedno korenini v čustveni disfunkciji. Treba se je zavedati, da so moški s prijaznim srcem neizmerno močni in pogumni. Sočutje, prijaznost in nežnost so znaki prave moškosti in prav takšni `dolgočasni moški` so najbolj neverjetni možje, tisti, ki ljubijo, dajejo in se žrtvujejo do zadnjega diha.

Videz jim je manj pomemben, kot si mislite

V mnogih pogledih smo si z moškimi različne in videz je eden izmed njih. Moški vidijo ženske kot najlepše v svoji najbolj naravni obliki in ne opazijo, ali ste oblečene po zadnjih trendih ali nosite eno obleko že nekaj let na vse pomembne dogodke. Ni jim mar za okraske, bleščice in zagotovo ne za torbice, čevlje ali nohte ter predvsem gube na vašem obrazu. To ne pomeni, da jim ni pomembno, da ste urejene. Konec koncev pravi moški ne išče najlepše ženske na svetu, ampak tisto, ki bo naredila njegov svet najlepši.

Ne kritizirajte jih preveč

Kritika je človekova najhujša nočna mora. Globoko v sebi so vsi moški kot majhni dečki, ki trudijo se ugajati primarni ženski v svojem življenju. V otroštvu je to vlogo imela mama, v odnosu z vami pa ta vloga pripada vam. Želijo vam ustreči in videti, ko jim gledate v oči z odobravanjem in navdušenjem. Ne poudarjajte prepogosto stvari, ki jih ne naredijo, ne rečejo, ne dokončajo, ampak izpostavite vse njegove dobre stvari, saj veliko raje slišijo pohvalo, kot bi vi morda pričakovali.

Foto: Pexels

Želijo biti vaš prijatelj in ljubimec

Tako kot ženske ne želijo igrati `mamice` svojemu moškemu, tudi moški ne želi, da se z njim ravna kot z otrokom. Odnos z dinamiko starš-otrok je eden izmed najbolj težavnih. Moški želijo biti ljubljeni, tako, da se počutijo spoštovani, in tako tudi obravnavani. Želijo vedeti, da jim stojite ob strani ne zato, da bi skrbeli zanje, temveč da bi z njimi živeli življenje. Večina moških išče žensko, s katero bi se lahko smejali, igrali in uživali v življenju. Iščejo najboljšo prijateljico, s katero bi se poročili, in zvesto partnerico, ki bi jo ljubili vse življenje. Ko začne v razmerje pronicati dinamika staršev in otrok, se bodo stvari vedno spremenile na slabše. Izkažite mu nekaj priznanja in ga obravnavajte kot enakovrednega partnerja.

Želijo nas zaščititi in osrečiti

Moški se zavedajo, da povprečna ženska z lahkoto živi brez njihove zaščite, vendar še vedno želijo biti naši zaščitniki. Dobro počutijo, ko vedo, da se ženska z njim počuti varno. Prav tako želijo, da jim jasno povemo, kako nas lahko osrečijo. Ne marajo predvidevanj in ugibanj, kaj in kako vi pričakujete. Običajno so hitri in učinkoviti pri reševanju težav in iskanju rešitev brez n nepotrebnega kompliciranja.

V zvezi so, ko želijo biti

Moški nimajo potrebe dati možnost nekomu, ki na prvi pogled ne deluje dobro, ženske pa to pogosto počnejo. Povprečen moški ve, kaj hoče, česa noče in je brez težav samski, dokler ne najde tiste prave. Ne vsiljujte mu resne zveze, če nanjo ni pripravljen, raje svojo energijo posvetite tistemu, ki bo želel svoje življenje posvetiti vam.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close