6 najpogostejših napak pri uporabi maskare

24. september 2023

6 najpogostejših napak pri uporabi maskare

24. september 2023
Foto: Instagram @sophia_vanbragt

6 najpogostejših napak pri uporabi maskare

24. september 2023
Foto: Instagram @sophia_vanbragt

Čeprav je maskara eden naših najljubših lepotnih izdelkov, je tudi tista, pri kateri ob uporabi naredimo največ napak.

Maskara je, tako kažejo številne raziskave, tisto ličilo, ki bi se mu ženske najtežje odpovedale, celo težje kot šminki za ustnice. Čeprav maskaro od vseh lepotnih proizvodov pravzaprav največ uporabljamo, pa točno pri njeni uporabi naredimo tudi največ napak.

Vas zanima, katere so? Morda jih same delate, morda tudi ne, zanesljivo pa boste v nadaljevanju izvedele vsaj eno zanimivo dejstvo, na katerega do sedaj še niste bile pozorne. Tu je šest najpogostejših napak, ki jih po mnenju lepotnih poznavalcev delamo pri nanašanju maskare.

Foto: Pexels

Preveč ‘pumpate’ krtačko

Le od kod nam ta čudaška navada? Če ste se tudi same kdaj prepustile ličenju v kakšni od izbranih drogerij, potem vam je mojstrica ličenja gotovo pokazala, kako se zadevi streže. Pri tem vas je morda tudi opozorila, da nikar ne potiskajte krtačke sunkovito noter in ven oziroma jo ‘pumpate’, saj vam to ne bo prav nič pomagalo, da bi iz embalaže dobile več maskare za nanos ali izboljšale njeno teksturo.

Tako početje je celo kontraproduktivno: vsakič, ko potisnete krtačko na paličici noter in jo potem spet potegnete ven, v tubo maskare spustite zrak, ta pa jo izsuši. Da o bakterijah, ki na ta način zaidejo vanjo, sploh ne razpravljamo.

Izvlečete preveliko količino

To je poglavitni razlog, da se maskara nabere v grudice na trepalnicah. Naslednjič storite tako: izvlecite krtačko do konca, jo na vrhu tube nežno zavrtite in na ta način ‘obrišite’ pretirano količino proizvoda – tako boste zagotovile enakomeren nanos brez grudic in obenem še ekonomično porabo maskare.

Foto: Pexels

Ne namažete obeh strani trepalnic

Velika večina žensk si namaže samo notranjo stran trepalnic, zunanjo pa ignorirajo. Toda, če opazujete umetnike ličenja pri njihovem delu, sploh, ko se lotijo ličenja strank za kakšen gala večer, boste opazile, da vedno, ampak res vedno z maskaro namažejo obe strani trepalnic.

Tako dosežejo polnejši izgled in jim dajo intenzivnejšo, temnejšo barvo. Morda pa bi bilo vredno kdaj poskusiti in jih posnemati.

Preveč se vam mudi

Že samo če si za ličenje vzamemo 30 sekund več kot po navadi, dosežemo popolnoma drugačne rezultate. Mojstri ličenja svetujejo, da podaljšamo svojo rutino lepotičenja in si za barvanje trepalnic vzamemo več časa. Tako bomo videti bolj glamurozno.

Foto: Pexels

Uporabljate samo eno vrsto maskare

Večina žensk ima, kar se tiče trepalnic, en sam cilj: da bi bile videti daljše, polnejše in bolj privihane. To ne pomeni, da potrebujete pet maskar, ampak bosta povsem dovolj že dve. Za prvi sloj nanosa izberite maskaro, ki daje volumen, druga maskara (za drugi nanos) pa naj bo taka, ki je namenjena optičnemu podaljšanju trepalnic.

Uporabljate staro maskaro

Se vam na trepalnicah, neodvisno od količine nanosa in upravljanja s krtačko, ves čas nabirajo grudice? To je znak, da se je vaša maskara že izsušila. Najverjetneje je že stara (mimogrede – rok uporabe maskare naj bi bil največ šest mesecev po prvem odprtju), če pa ni stara, potem ste verjetno ves čas delali napako številka 1, ki smo jo navedli na začetku.

Nekateri maskaro menjajo celo na tri mesece, kar se nam zdi, iskreno rečeno, nekoliko pretirano, pa tudi razsipno, v kolikor uporabljamo maskare dražjih blagovnih znamk. In seveda tudi pri maskarah po navadi velja zlato pravilo: za več denarja se dobi več ‘glasbe’.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close