Tako boste našli najboljšo maskaro za svoje trepalnice

20. september 2023

Tako boste našli najboljšo maskaro za svoje trepalnice

20. september 2023
Foto: Instagram

Včasih je dovolj, da na obraz nanesemo le maskaro za trepalnice in že se počutimo bolj zapeljive, naličene ter ženstveno privlačne.

Maskara je, kažejo številne raziskave, tisto ličilo iz naših mejkap torbic, ki bi se mu ženske najtežje odpovedale, še šminko za ustnice bi lažje pogrešale. Nekatera dekleta so na nenehni misiji iskanja popolne maskare, ki bi videz slednjih okrepila, odebelila, jih podaljšala, jim dala tridimenzionalen volumen in jih zgostila v seksi ‘pahljačo’ na očeh.

Maskaro bi z veseljem (in mnoge tudi jo) uporabljale prav vsak dan v tednu, a vseeno še vedno ne vemo dovolj o njej, kar nam pokažejo že lastne izkušnje, ko stojimo v drogeriji in se odločamo med sto različnimi opcijami.

Foto: Instagram

Obstajajo maskare, ki trepalnice podaljšujejo, take, ki jim dodajo volumen, potem so tu še vodoodporne in dolgo obstojne maskare, take, za katere proizvajalec zatrjuje, da na trepalnicah ne puščajo grudic in tako naprej.

Velika je tudi izbira tako in drugače oblikovanih krtačk za nanos maskare. Maskara ima lahko gumijasto krtačko, krtačko iz naravnih ščetin, upognjeno, spiralasto, običajno, dvojno ali celo trojno, z dodanimi dlačicami … Vse našteto vpliva na našo končno izbiro pri nakupu.

Foto: Instagram

Vsaka maskara ima svojo funkcijo in prednost, že nekaj let pa lahko na trgu najdemo obsežno ponudbo t.i. multifunkcijskih maskar, ki opravljajo več nalog obenem. Tukaj je nekaj prednosti vsake od njih:

Vodoodporna maskara

Zdrži tudi znojenje in kakšno solzico, ki jo potočimo (a ne preveč), pri tem pa se nam ni treba bati, da se bo takoj razmazala in razpacala po obrazu ter povzročila črne kolobarje pod očmi v slogu pande.

Maskara za volumen

Taka maskara ima po navadi zelo gosto krtačko in dodana vlakna ali dlačice, zaradi katerih bo poudarjena vsaka trepalnica na očeh. Najbolj je primerna za ženske, ki imajo dolge trepalnice, a ne ravno goste.

Maskara za podaljševanje trepalnic

Primerna je za vse s kratkimi, a naravno gostimi trepalnicami.

Maskara za privihanje trepalnic

Krtačka te maskare je ukrivljena oziroma zavita kot lunin krajec in z njeno pomočjo se lahko izognemo uporabi klešč za privihanje trepalnic.

Foto: Instagram

Ozka krtačka

Zaradi različnih oblik in materialov, iz katerih so krtačke izdelane, lahko na trepalnicah ustvarjamo različne učinke. T.i. ‘skinny’ ali ozka krtačka bo najbolj poudarila spodnje trepalnice, ki so manjše in bolj ravne.

Oblika peščene ure

Krtačka v obliki peščene ure trepalnice takoj privzdigne in ustvari bujen, razkošen videz. Odlična je za trenutke, ko izberemo bolj dramatičen ‘diva’ mejkap.

Zašiljena krtačka

Je izjemno natančna in odlično loči ter podaljša trepalnice.

Spiralna krtačka

Vzljubile jo bodo ženske z izrazito kratkimi trepalnicami.

Foto: Instagram

Z dodano kroglico na vrhu

Ta kroglica ali bunkica je na konici krtačke zato, da z njo (še dodatno) obarvamo vrhove trepalnic ali dosežemo tudi najbolj oddaljene trepalnice v notranjem in zunanjem kotičku očesa.

Zaobljena krtačka

Lepotni eksperti trdijo, da ustvari najboljši volumen. Za dodaten učinek pa lahko uporabite še klešče za privihanje trepalnic.

Gumijasta krtačka

Večina sodobnih maskar je sedaj prav tega tipa; uporabne so za ‘razčesavanje’ in učinkovito ločevanje trepalnic, preden jih ovije barva za trepalnice, pigment, ki je osnovna sestavina maskare. Lahko jo uporabimo tudi za poudarjanje spodnjih trepalnic.

Foto: Instagram

Debela in gosta krtačka

Je odlična za lastnice tankih in redkih trepalnic, ki si brez nje ne znajo več predstavljati življenja.

Krtačka iz naravnih dlak

Nekatere ženske ji dajejo prednost pred krtačko iz gume. Krtačka iz naravnih dlak trepalnicam daje polnost. Večja in gostejša, kot je krtačka, gostejše in daljše bodo po nanosu maskare videti trepalnice.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close