7 najboljših vlažilnih krem za roke

26. januar 2024

7 najboljših vlažilnih krem za roke

26. januar 2024
Foto: Unsplash

7 najboljših vlažilnih krem za roke

26. januar 2024
Foto: Canva, Instagram

Nega rok ne bi smela biti na vašem radarju le pozimi, ko so roke zaradi izpostavljenosti mrazu veliko bolj suhe in razpokane, ampak celo leto.

Roke namreč hitro razkrijejo starost, četudi na obrazu ni sledi o gubah. Imejte v mislih, da morajo biti kreme za roke pozimi vedno v ospredju, a jih morate negovati vse leto. Glede na to, kako pogosto jih uporabljamo in se ponašamo s svežimi manikirami in umetniškimi poslikavami, te nikakor ne pridejo do izraza, če odlašamo z nego, ki si jo zaslužijo.

Pri izbiri kreme za roke, ki vas bo spremljala v najbolj hladnih mesecih in tudi ostale mesece, poiščite preverjene sestavine. Dr. Margarita Lolis, certificirana dermatologinja, je za Vogue dejala: “Pri izbiri kreme za roke za suho kožo poiščite sestavine, kot so glicerin, hialuronska kislina in propilen glikol.” Če imate na rokah izrazite pigmentne madeže, pa izberite kreme, ki vsebujejo še antioksidante, pigmentne korektorje ali vitamine ter zaščitni faktor. Mi smo izbrali 7 najboljših krem, ki bodo poskrbele, da bodo vaše roke navlažene, gladke in mehke.

Chanel Le Creme main

Ta prikupni jajček v sebi skriva vlažilno, osvetljujoč zaščitno kremo za roke z nežnim vonjem. Formula je zasnovana tako, da se hitro vpije v kožo in ne pušča lepljive sledi. Osnova formule sta dve dopolnjujoči se sestavini, obnovitveni in posvetlitveni iris pallida, ki ščiti kožno pregrado in pomaga zmanjševati videz temnih lis ter vosek majske vrtnice, ki pusti na koži vlažilni in zaščitni film, ki zagotavlja trajne učinke.

Foto: Unsplash

L`Occitane Dry Skin Hand Cream

Ena najbolj prodajnih krem na svetu že leta navdušuje vse, ki jo preizkusijo. Krema je zasnovana z visoko 20 % koncentracijo karitejevega masla, ki pomiri, nahrani in zaščiti vaše roke bolj kot karkoli. Njena tekstura je gosta in bogata teksturo, a se kljub temu hitro vpije v kožo, tako da lahko takoj po nanosu že nadaljujete s svojimi opravki, brez da bi za seboj na stvareh pustili mastne odtise.

Foto: L`Occitane

CeraVe Reparative Hand Cream

Nemastna obnovitvena krema za roke, ki zaščiti kožo in ublaži suhost, tako da bodo vaše roke videti mehke in zdrave, vsebuje dimetikon, hialuronsko kislino, niacinamid in ceramide. Ti pomagajo navlažiti, pomiriti in obnoviti naravno kožno pregrado, zaradi česar bo koža mehkejša, udobna in prijetna na otip.

Foto: CeraVe

Avène Cold cream

Koncentrirana krema za roke vsebuje sukralfat, ki pospešuje celjenje in obnovo kože. Ima prijeten nežen vonj in ne vsebuje parabenov. Če imate izredno suho ali poškodovano kožo rok, je kot nalašč za vas. Prav tako je vodoodporna ter preizkušen v pogojih izjemnega mraza, uporablja pa jo lahko celotna družina.

Foto: Avene

Biotherm Biomains Age-Delaying Hand Cream

Če bi rade dosegle mlajši videz rok, izberite negovalno kremo za roke in nohte z več kot 70 let staro tradicijo. Vlažilna krema je obogatena s svežim aromatičnim vonjem, sestavljajo pa jo obnovitveni Life Plankton, antioksidativni vitamin E in krepilni pantenol, ki naredi roke bolj gladke, mehke in mladostne.

Foto: Biotherm

Kiehl’s Ultimate Strength Hand Salve

Gosta, bogata formula pomirja, regenerira in vlaži suhe roke, formulirana pa je z olji avokada, evkaliptusa in sezamovih semen. to vlažilno mazilo zmehča, regenerira in neguje suho kožo vaših rok. Privlači in vpija vodo iz zraka ter oblikuje zaščitno pregrado, ki se rokam prilega kot rokavica in jih ščiti pred izgubo vlage.

Foto: Kiehls

Rilastil Xerolact Repairing Hand Cream

Zadnja izmed naših najljubših je obnovitvena krema za roke, ki vsebuje kar 20% karitejevega masla in je primerna za zelo suhe, razpokane in poškodovane ter občutljive roke. Zagotavlja takojšnje olajšanje zategovanja in nelagodja ter se hitro vpije. Z vaniljo odišavljena krema je na voljo v 100 ml embalaži in manjši potovalni 30 mililitrski.

Foto: Rilastil

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close