7 top destinacij za valentinov vikend pobeg

07. februar 2024

7 top destinacij za valentinov vikend pobeg

07. februar 2024
Foto: Pexels

7 top destinacij za valentinov vikend pobeg

07. februar 2024
Foto: Unsplash

Kaj če bi letos izpustila darila in se odpravila na novo pustolovščino? Poiskali smo 7 romantičnih destinacij, kjer bosta utrdila ljubezen.

Benetke, Italija

Legendarno mesto na vodi je ikonično in nenehno oblegano, a še vedno eno najbolj romantičnih mest na svetu. Če sta si največje znamenitosti mesta že ogledala, predlagamo, da obiščeta barviti Burano in Murano ali otok Lido.

Ni treba posebej poudarjati, da je uživanje v priljubljenem italijanskem koktajlu, sladoledu in slepo raziskovanje uličic obvezno. Vsi, ki boste 2 uri od Ljubljane oddaljeno mesto obiskali prvič, pa ne pozabite na ogled mostu Rialto, Doževe palače in Markovega trga ter vožnjo po kanalih z gondolo.

Foto: Instagram @venice360

Opatija, Hrvaška

Za ljubitelje morja je Opatija, šarmantno primorsko mesto z bogato zgodovino in kulturo, kot nalašč, saj je oaza številnih prečudovitih lokacij, spomenikov, raznolikih parkov in idiličnih vil. Na romantični sprehod se podajta na sprehajališče Lungomare ter po prekrasnem parku Angiolina z istoimensko vilo in edinstvenimi kipi talentiranih umetnikov.

Opatija je vsako leto v času valentinovega okrašena s simboli ljubezni, poseben čar in vzdušje pa ustvarijo večerna osvetlitev mesta ter kotički za ustvarjanje novih spominov.

Foto: Instagram @inamuc

Grožnjan, Hrvaška

Če vama je blizu umetnost, odkrijta Grožnjan, umetniško srednjeveško mesto, ki leži na griču ob reki Mirni streljaj od slovenske meje. Od leta 1965, ko je bil kraj razglašen za mesto umetnikov, se v njegovih ozkih tlakovanih ulicah ustvarjajo umetniška dela in glasba, in sicer v približno tridesetih hišah, galerijah, studiih in ateljejih, kjer prebiva več umetnikov kot je stalnih prebivalcev.

Sprehod po kamnitem mestu in pogled na morje z veličastnega obzidja so čarobno doživetje. Ne pozabita na preizkušanje lokalnih vin in hrane, ki so tukaj tesno prepleteni.

Foto: Instagram @putni_kofer

Karlovy Vary, Češka

Čudovito zdraviliško mesto, ki je od Prage oddaljeno dobri dve uri, vaju bo navdušilo s šarmantno arhitekturo. Zgodovinsko je znano po 13 vročih vrelcih in 300 manjših izvirih, filmskem festivalu ter hotelu, v katerem so snemali enega do Bondovih filmov. Ne pozabita na pokušino piva in njihove tradicionalne sladice, velikega tankega okroglega vaflja.

Foto: Profimedia

Rim, Italija

Očarljiva italijanska prestolnica vama bo ponudila edinstveno kombinacijo antičnih spomenikov, umetnosti, arhitekture in okusne kulinarike. Oglejta si kolosej, najstarejši amfiteater na svetu, fontano Trevi, planetarij ter se posladkajta v slaščičarni Mr 100 tiramisu z enim (ali dvema) od 100 vrst okusov priljubljene italijanske sladice.

Foto: Profimedia

Hallstatt, Avstrija

V idilični slikoviti Alpski vasici, ki se nahaja ob istoimenskem jezeru, bosta uživala ob veličastnih pogledih na gore in pravljični arhitekturi s številnimi barvitimi hišami v alpskem slogu. Če sta bolj pustolovska, lahko obiščeta rudnik soli z najstarejšim stopniščem v Evropi, vsekakor pa ne smeta izpustiti panoramske razgledne točke na jezero in vasico.

Foto: Instagram @visithallstatt

St. Moritz, Švica

Četudi se ne bosta preganjala po belih strminah, lahko uživata v čudovitih razgledih na okoliške gore, se sprehodita po starem mestnem jedru in si privoščita razvajanje v wellnessih ali pa nakupovanje v katerem od mondenih butikov.

Februarja je v priljubljenem razkošnem smučarskem mestu obilica dogodkov, za valentinovo pa ne bo manjkalo romantičnih večerij na najvišjem nivoju. Če imata dovolj pod palcem, lahko skočita na Glacier Express, vlak z ogromnimi panoramskimi okni, do mesta Zermatt.

Foto: Instagram @vibeprovince

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close