7 trikov za uspešno “triftanje”

15. junij 2023

7 trikov za uspešno “triftanje”

15. junij 2023
Foto: Pexels

Z upoštevanjem teh nasvetov za začetnike, boste samozavestno krmarili po trgovinah iz druge roke in odkrivali skrite zaklade po dostopnih cenah.

V današnji potrošniško usmerjeni družbi, kjer na trgu prevladuje hitra moda, je “triftanje” postalo priljubljena alternativa za tiste, ki iščejo edinstvene, cenovno dostopne in trajnostne možnosti.

Nakupovanje v trgovinah z rabljenimi oblačili in dodatki ponuja vznemirljivo izkušnjo iskanja zaklada in priložnost, da najdete enkratne predmete. Če ste novi v svetu triftanja, smo za vas pripravili 7 nasvetov, ki vam bodo pomagali pri vašem prvem obisku trgovin iz druge roke.

Foto: Pexels

Zakaj sploh kupovati “iz druge roke”?

Prvič, “triftanje” vam omogoča, da izrazite svoj individualni slog tako, da ustvarite garderobo, s katero izstopali od ostalih. Poleg tega trgovine iz druge roke pogosto podpirajo dobrodelne namene, zaradi česar vaši nakupi prispevajo k dobrobiti skupnosti. Poleg tega triftanje zmanjšuje količino odpadkov in spodbuja trajnost, s tem da rabljenim predmetom in oblačilom da drugo življenje.

Ena od največjih prednosti so tudi ugodne cene. V trgovinah iz druge roke lahko z nekaj sreče in organizacije najdete odlične kose luksuznih modnih znamk za tudi do 80-odstotkov ceneje.

Foto: Unsplash

Preden se podate na lov za ugodnimi kosi …

Raziščite kje v vaši bližini se nahajajo trgovine iz druge roke, preverite njihove spletne strani in ocene strank, da vidite, kakšno kakovost in raznolikost izdelkov lahko pričakujete. Koristno je tudi, da se pozanimate o njihovih urnikih obnavljanja zalog, saj s tem povečate svoje možnosti, da najdete kaj sveže zaloge.

Seveda pa ne smete pozabiti na popuste, ki jih imajo skoraj vsak teden, običajno na določen dan. Takrat boste ugodne kose našli po še nižjih cenah.

Foto: Pexels

Tukaj je še 7 dodatnih nasvetov, ki vam bodo v veliko pomoč pri triftanju:

Pridite zgodaj: Trgovine iz druge roke pogosto prejmejo novo zalogo zjutraj, zato zgodnji prihod poveča vaše možnosti, da najdete skrite dragulje.

Udobno se oblecite: Za obisk trgovine nosite oblačila, ki jih je enostavno preobleči in sleči, saj je pomerjanje stvari ključnega pomena pri triftanju.

S seboj prinesite gotovino: Nekatere trgovine iz druge roke sprejemajo samo gotovino, zato je pametno imeti pri sebi majhne bankovce in drobiž.

Bodite odprti: Ne bojte se eksperimentirati in preizkusiti različne sloge in velikosti. Triftanje ponuja edinstvene priložnosti za raziskovanje novih modnih slogov.

Foto: Unsplash

Oblačila in dodatke temeljito preglejte: Previdno preglejte predmete glede madežev, raztrganin, manjkajočih gumbov ali drugih napak.

Razmislite o šiviljskih popravkih: Če najdete oblačilo, ki vam je všeč, vendar se ne prilega popolnoma, ne pozabite, da ga lahko z obiskom šivilje popolno ukrojite – obrobite hlače, skrajšate obleko ali zožate bluzo.

Ne spreglejte oddelka za moške in otroke: Trgovine iz druge roke imajo v teh oddelkih pogosto skrite prave zaklade. V moškem delu poiščite prevelike puloverje, suknjiče ali vintage majice, otroški oddelek pa lahko nudi edinstvene najdbe, kot so zabavni potiski ali manjše velikosti za drobnejše postave.

S seboj prinesite nakupovalni seznam: Če želite ostati zbrani in se izogniti impulzivnim nakupom, ustvarite seznam stvari, ki jih iščete. To vam bo pomagalo, da ostanete osredotočeni in preprečilo, da bi vas premamila obilica krasnih, a nepotrebnih najdb.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close