7 zvezdnic, ki so zatrle seksistične novinarje

18. december 2022

7 zvezdnic, ki so zatrle seksistične novinarje

18. december 2022
Foto: Profimedia

Slavne osebe se morajo pogosto ukvarjati z neprimernimi ali seksističnimi vprašanji. Te zvezdnice, pa so se odločile, da jih bodo zatrle.

V svetu vladajo dvojna merila in Hollywood ni izjema. Tudi ko gre za zvezdnike, ljudje moških in žensk ne obravnavajo enako. Nekaj znanih dam pa se v takih trenutkih postavi zase in novinarjem nazaj zabrusi. Te zvezdnice so novinarjem dale vedeti, da njihova vprašanja niso primerna.

Taylor Swift

V intervjuju leta 2019 so Taylor Swift vprašali, ali bi se zdaj, ko je stara polnih 30 let, ustalila s svojim fantom, igralcem Joejem Alwynom.

Vprašanje je prekinila z besedami: “Iskreno dvomim, da moški dobijo isto vprašanje, ko dopolnijo 30 let. Na to vprašanje ne bom odgovorila.” Swift je v preteklosti prekinila kakršne koli seksistične komentarje, in je tudi postala bolj glasna o enakosti in mestu žensk v glasbeni industriji.

Emma Stone

Med intervjujem leta 2012 so Emmo Stone vprašali o njenih svetlih laseh. Njen soigralec iz filma Spiderman in bivši fant, Andrew Garfield, je odgovoril: “Tega vprašanja meni ne postavljajo.”

Stone je odgovorila: “Postavljajo ti zanimiva vprašanja, ker si moški.” Novinar je odgovoril: “To je seksizem”. Stone se je popolnoma strinjala.

Simone Biles

V 24. sezoni Plesa z zvezdami je Tom Bergeron vprašal štirikratno dobitnico zlate olimpijske medalje Simono Biles, zakaj se ni nasmehnila, potem ko je prejela komplimente od sodnikov.

Biles je znana po svoji nasmejani, veseli osebnosti, a potem, ko pravkar odplešeš težak ples, smeh ni tvoja prioriteta. Atletinja je imela popoln odgovor za nekdanjega gostitelja: “Nasmeh ti ne prinese zlatih medalj”. Ni treba posebej poudarjati, da je Bergeron po tem utihnil.

Blake Lively

Aprila 2017 so Blake Lively na uradnem kosilu vprašali o njeni “power opravi”. Novinarju je dejala, da je čas in prostor za to temo, a to ni bilo v tem trenutku.

Lively je bila nato podeljena nagrada za njeno delo s koalicijo za reševanje otrok. “Res. Se želiš tukaj pogovarjati o oblačilih?” je vprašala. “Bi to vprašala moškega? Človeka ne bi vprašali, kakšna je njegova power oprava, žal mi je.”

Cate Blanchett

Na podelitvi nagrad SAG leta 2014 je Cate Blanchett sredi intervjuja ogovorila snemalca, ko je ravno snemal dolžino njene obleke. “Ali to počneš tudi fantom?” je vprašala. “Kaj misliš, da se bo zgodilo tam spodaj?”

Odgovor na zgornje vprašanje je “ne”, moškim tega ne počnejo. Toda lahko razumemo, da je snemalec želel le posneti celotno igralkino opravo, saj jo je novinarka vprašala o njeni obleki. Snemalec je le sledil vprašanju.

Keira Knightley

Na podelitvi hollywoodskih filmskih nagrad novembra 2014 je Keira Knightley zabrusila na seksistično vprašanje. Novinar jo je vprašal, kako usklajuje družinsko življenje z zasebnim. Presenetila ga je z besedami: “Boš nocoj to vprašal tudi vse moške?”

Tega seveda niso vprašali nobenega od moških. Ženske se morajo soočiti s stigmo, da samo zato, ker so matere, ne morejo imeti kariere, toda očetom se to vprašanje nikoli ne zastavi.

Rihanna

Oktobra 2014 je Rihanna jasno povedala, da ne potrebuje moškega. Novinar jo je vprašal, kaj išče pri moškem.  

Odgovorila je: “Ne iščem moškega. Začnimo s tem.” Tudi na novinarski konferenci ob filmu Bojna Ladja so pevki najprej zaploskali za njen uspeh, nato pa so jo vprašali, s kom hodi in ali je v zvezi z Ashtonom Kutcherjem. Rihanna jim je dala vedeti, da z vprašanjem ni zadovoljna.

Če pa vas zanimajo še drugi trenutki, v katerih so slavna dekleta zatrla seksistična vprašanja, si lahko ogledate spodnji posnetek:

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close