Znana Slovenka o materinstvu: “Nihče me ni pripravil na najtežji del”

13. september 2022

Znana Slovenka o materinstvu: “Nihče me ni pripravil na najtežji del”

13. september 2022
Foto: Instagram

Novopečena mamica Katka Bogataj opozarja na pritisk, da morajo biti mame v vsem najboljše.

Znani slovenki Katja in Katka Bogataj sta pred kratkim povili novorojenčico po imenu Hana Julija, s čimer je beseda ljubezen zanju dobila popolnoma nov pomen.

Po dobrem mesecu materinstva Katka pravi, da se v vlogi mame znajde kar dobro. “Imam se za tako ‘chill’ mamo in v materinstvu izjemno uživam,” nam je zaupala na dogodku Ljubljana Stroller show. Tam je predstavila njun izjemen električni otroški voziček in nam izdala, da starševstvo pogosto pride z občutkom krivde.

Foto: Instagram

“Svojemu otroku seveda želiš kupiti le najdražje in najboljše stvari ter opremo, a istočasno se zavedaš, da tega privilegija nimajo vsi. Velik pritisk je na tem, da moraš kot ‘dobra mama’ kupovati le vrhunsko opremo.”

Svojo “lahko” izkušnjo z materinstvom upravičuje z dejstvom, da je njuna deklica izjemno pridna. “Veliko več prostega časa in sproščenosti čutiš, če otrok ni težaven. Tako da trenutno preprosto uživam v najini majhni štručki.”

Kar naenkrat je nekaj odvisno od tebe

Najtežji del materinstva je zanjo nepredvidljivost in popolnoma nov stil življenja. “Kar naenkrat je neko bitje 24/7 odvisno od tebe. Najtežja sprememba zame je bila to, da se je nek socialen del mojega življenja popolnoma zaključil,” je povedala in dodala, da jo na to nihče ni opozoril.

“Vsi te opozorijo, da ne boš spal ali kaj podobnega, a nihče me ni pripravil na meni najtežji del: zamujanje druženj s prijatelji.”

Foto: Instagram

“Just relax”

Kot istospolno usmerjen par z otrokom, s Katjo nimata težav, družba ju odlično sprejema. “Verjetno bo drugače, ko prideva v vrtec in podobne družbene kroge, a zaenkrat kar pozabljam, da morda nismo tradicionalna družina,” pove.

Nov zakon, ki dovoljuje otroka istospolnim parom, za njiju ni prinašal nikakršnih sprememb, saj sta imeli že vse urejeno. “Za istospolno usmerjene moške se mi to zdi odlično, saj jim pot do posvojitve izjemno olajša. Zanje je bilo to veliko težje.”

Foto: Instagram

Katka vsem novopečenim mamicam ali očkom svetuje: “Just relax. Za mamice razumem, da je to mogoče malce težje, a v tem primeru je pomembno, da so očetje in boljše polovice sproščeni, kar se da. Otrok čuti, če je starš pod stresom in paničari,” pravi Katka.

S Katjo sta v vlogah mam izjemno sproščeni, kar se tudi odraža v zadovoljstvu njune hčerke. “Razen mleka in ljubezni, otrok ne potrebuje praktično ničesar drugega, kot ljubezen. To pa mu vedno lahko zagotoviš,” zaključi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close