73-letna babica pretentala lopove, ki so jo skušali oropati

30. januar 2022

73-letna babica pretentala lopove, ki so jo skušali oropati

30. januar 2022
Foto: Pexels

Iz New Yorka prihaja neverjetna zgodba o pogumni babici, ki je pretentala zloglasne zločince.

Skupina goljufov iz Long Islanda v New Yorku je poskušala ogoljufati 73-letno babico Jean. Poklical jo je moški in trdil, da je bil njen vnuk aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola in da je zanj treba plačati varščino v višini 7000 evrov. Za njim sta jo poklicala še “čuvaj iz zapora” in “vnukov odvetnik” ter podkrepila zgodbo.

A Jean jim ni nasedla. Takoj je vedela, da gre za goljufijo, saj njen vnuk sploh ne vozi. Kljub temu se je odločila igrati njihovo igro. Povedala jim je, da ima denar doma in da morajo priti po njega. Takoj zatem je poklicala policijo in se jim izpovedala.

Foto: Pexels

Pred njenimi vrati se je čez nekaj časa pojavil moški, ki se je pretvarjal, da je čuvaj, ki je prišel po varščino. Jean mu je predala kuverto, v kateri so bili lističi toaletnega papirja.

Ko se je moški zadovoljno obrnil in se odpravil proti avtu, misleč, da je bogatejši za 7 tisočakov, so iz zasede predenj skočili policaji. Izkazalo se je, da gre za zločinca, ki je že bil obtožen poskusa velike tatvine.

Foto: Pexels

Babica Jean je bila ponosna, da je razkrinkala nepridiprava, pohvalili pa so jo tudi policaji, ki vsem starejšim svetujejo: “Če prejmete tak klic, kot ga je Jean, vedno preverite, ali gre za resnično zadevo. Nikoli ne podarjajte darilnih kartic ali denarja osebam, ki jih ne poznate.”

Foto: Pexels

Jeanina zgodba se je sicer srečno iztekla, marsikatera pa se ne. Starejši ljudje so pogosto tarča vlomilcev in goljufov. Študija pravi, da je vsaka deseta žrtev vloma starejša od 65 let in da starejši predstavljajo skoraj 13 odstotkov vseh žrtev goljufij.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close