8 razlogov, zakaj prihaja do mastenja las

23. april 2024

8 razlogov, zakaj prihaja do mastenja las

23. april 2024
Foto: Instagram @lovisabarkman

8 razlogov, zakaj prihaja do mastenja las

23. april 2024
Foto: Instagram @lovisabarkman

Ali ste vedeli …

Nekateri imajo občutek, da si morajo zaradi mastenja lase umivati vsak dan. A bolje kot da se nad mastne lase spravite z različnimi preparati, raje prenehajte početi nekaj stvari, ki lahko vodijo do mastnih las.

Pogosto dotikanje las

Tako kot če se dotikate obraza, tudi dotikanje in stalno igranje z lasmi povzroči, da se maščoba z vaših prstov prenese na lase.

Foto: Instagram

Prepogosto umivanje las

Res je, da lase umivamo zato, da se znebimo maščobe, ampak v resnici prepogosto umivanje ne pomaga. Na žalost dnevno umivanje las povzroči, da z lasišča odstranite naravna olja, lasišče pa tako poveča nastanek olj, saj jih mora nekako nadomestiti. Raje si umivajte lase vsaj na vsake dva dni, še bolje pa le dvakrat tedensko. Na dolgi rok vam bodo vaši lasje hvaležni.

Prevelika uporaba balzama

Pazite pri nanašanju balzama, saj je možno, da uporabljate balzam, ki je pretežek za vaš tip las, kar bo povzročilo, da bodo lasje postali težki. Možno je tudi, da jih ne umivate pravilno, kar je dodaten razlog mastnih las. Predvsem pa se izogibajte nanašanju balzama po celotni dolžini las, nanesite ga samo na konice, s čimer boste zmanjšali mastenje lasišča.

Foto: Instagram @vivabenard

Prepogosto krtačenje

Prepogosto krtačenje lahko stimulira nastajanje olja, zaradi česar so lasje na začetku videti sijoči, a to se hitro spremeni v masten videz. Če se že nujno morate ves čas česati, se češite le po konicah las, lasišča pa se izogibajte.

Umazana krtača

Vaša krtača lahko vsebuje vse vrste umazanije – ostanki vseh izdelkov za lase in prah sta najbolj očitna. Umazana krtača bo med krtačenjem vso to umazanijo prenesla na vaše lase, zaradi česar bodo videti umazani. Poskrbite, da krtačo redno čistite.

Foto: Instagram @lovisabarkman

Krtača, polna las

Polna krtača las sicer ne bi smela škodovati lasem, a če so vaši lasje mastni, bodo mastni ostali tudi na krtači. Če se krtačite s takšno krtačo, se bodo mastni lasje s krtače prenesli na vaše čiste lase.

Uporaba napačnih izdelkov

Možno je, da uporabljate izdelke, ki niso kompatibilni z vašimi lasmi. Iščite izdelke s lahkimi formulami in se izogibajte takšnim, ki obljubljajo svetleče in navlažene lase. Ti so bolj primerni za suhe in uničene lase.

Foto: Instagram @juliesfi

Nekaj časa ne uporabljajte izdelkov, kot je suhi šampon

Izdelki za stiliranje las lahko povzročijo, da se lasje začnejo zapletati. Če ste navdušenke nad suhim šamponom, se raje odločite za detoksikacijo od tega izdelka in raje dvakrat do štirikrat mesečno uporabite čistilni šampon, ali pa izdelek, ki bo poskrbel za piling lasišča.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close