Naravne sestavine za lepše lase, ki jih preprosto dodate v šampon

11. marec 2024

Naravne sestavine za lepše lase, ki jih preprosto dodate v šampon

11. marec 2024
Foto: Instagram @maralafontan

Naravne sestavine za lepše lase, ki jih preprosto dodate v šampon

11. marec 2024
Foto: Instagram @maralafontan

Včasih je pametno pogledati v shrambo, saj se tam skrivajo naravne sestavine, s katerimi lahko izboljšate učinkovitost šampona za lepe in bolj sijoče lase.

Naravni šamponi, ki si jih lahko naredite tudi doma, so lahko zelo učinkoviti, ko gre za preprečevanje in zdravljenje različnih lasnih težav. Mnoge pravijo, da so zanje še boljši kot tisti, ki jih navadno kupujemo v drogerijah.

A če se ne želite odpovedati svojemu najljubšemu šamponu, pa mu lahko dodate sestavino ali dve, zaradi katerih bo učinek še boljši.

Foto: Instagram @ghdhair

Limonin sok

Limonin sok vsebuje sestavine naravnega pilinga in je odličen pri preprečevanju prhljaja. Citronska kislina je koristna pri zmanjšanju mastenja las, saj odlično vpija odvečno maščobo, pri tem pa ne deluje negativno na delovanje žlez lojnic. Ne pozabite, da lahko sok limone nekoliko posvetli vašo barvo las.

Med

Med je naravni antioksidant in zdravilno vpliva na vaše lasišče, saj uničuje bakterije, vlaži lase in zmanjšuje prhljaj. Pomaga tudi pri izboljšanju stanja lasnih mešičkov, od katerih je odvisna rast las. Kako ga uporabite? V 2 žlički šampona dodate pol žličke organskega medu.

Foto: Pexels

Aloe vera

Aloje vera je ena izmed tistih rastlin, ki jih lahko uporabljate brez morebitnih skrbi o stranskih učinkih in kjerkoli na vašem telesu, tudi laseh. Pripomore k hitrejši rasti las, zdravljenju prhljaja in vlaženju lasišča ter las. Uporabite jo lahko tako, da zmešate 1 žličko gela Aloje vera z dvema žličkama šampona.

Rožmarinovo eterično olje

Nedvomno ste že slišale za viralen uspeh rožmarinovega olja na družbenih omrežjih. Rožmarinovo olje odlikuje čudoviti vonj ter učinkovitost pri zdravljenju prhljaja in suhega lasišča, obenem pa pospeši rast las. V šampon dodajte 3-4 kapljice eteričnega olja in si umijte lase. Lahko ga nanesete na lasišče in pustite delovati nekaj minut, lasišče zmasirajte in nato umijete lase z običajnim šamponom.

Foto: Unplash

Kis

Vsak dober frizer vam bo zaupal, da je kis ena od naravnih sestavin, ki dela čudeže. Kis namreč zapre povrhnjico las in zaščiti las ter naredi lase mehke in bolj gladke. V balzam (tokrat izjemoma ni šampon) vmešajte nekaj kapljic jabolčnega kisa, nanesite na lase in pustite delovati vsaj 5 minut.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close