7 načinov, kako do ravnega trebuha brez diete in telovadbe

12. oktober 2023

7 načinov, kako do ravnega trebuha brez diete in telovadbe

12. oktober 2023
Foto: Instagram @jasminsarakatariina

7 načinov, kako do ravnega trebuha brez diete in telovadbe

12. oktober 2023
Foto: Instagram @jasminsarakatariina

Dehidracija v telesu povzorča zadrževanje vode, kar lahko privede tudi do dodatnih centimetrov okoli trebuha.

Raven trebušček ni odvisen le od redne in intenzivne vadbe, temveč tudi od številnih vsakodnevnih navad, katerim običajno ne posvečamo veliko pozornosti. Vsaj v povezavi s ploskim trebuščkom ne. A ta je odvisen od veliko več dejavnikov, kot si morda mislimo.

Tu je nekaj dejavnikov, ki lahko vplivajo na to, da bo vaš trebušček bolj raven:

  • Pokončna drža. Z vedno pokončno držo spodbujamo nenehno delovanje trebušnih mišic. V kolikor radi pozabljate na lepo držo, si ustvarite opomnike na svojem telefonu ali pametni uri.
  • Zadostno pitje vode. Dehidracija v telesu povzroča zadrževanje vode, kar lahko privede tudi do dodatnih centimetrov okoli trebuha, zato bodite čez dan pozorni na zadosten vnos vode.
Foto: Instagram @jasminsarakatariina
  • Redni obisk toaletnih prostorov. Večina žensk o tem sicer ne želi govoriti, vendar je dejstvo, da bi bilo potrebno veliko potrebo opravljati vsak dan ob približno enakem času, s čimer se izognete zaprtju in posledično napihnjenemu trebuhu.
  • Uživajte probiotike. Tudi ta točka se nanaša na črevesje, saj probiotiki skrbijo za zdravje našega črevesja in celotnega organizma. In ne le to: probiotiki preprečujejo vnetja v črevesju, kar pomeni, da posledični ne preprečujejo le raka, temveč tudi marsikatero drugo bolezen.
  • Jejte premišljeno. Verjetno poznate pravilo, da hrano prežvečimo vsaj desetkrat, preden jo pogoltnemo. Telo se mora nagarati, preden spusti hrano naprej, poleg tega pa je hitro goltanje nezdravo, saj tako v telo poleg hrane spustite preveč zraka.
Foto: Instagram @followingsunshine_
  • Odpovejte se žvečilnim gumijem. Z žvečenjem (kot s hitrim goltanjem hrane) vase spuščate odvečni kisik, kar povzroča napihnjenost trebuha. Če ste vajeni osvežilnih žvečilnih gumijev, jih lahko nadomestite z osvežilnimi bonboni.
  • Vsak dan si vzemite 30 minut za hojo. Vsakodnevna hoja zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni, poveča kardiovaskularno pripravljenost, okrepi kosti, zmanjša telesno maščobo (seveda tudi tisto okrog trebuščka) ter poveča mišično moč in vzdržljivost.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close