Ta hrana povzroča največ celulita!

02. oktober 2023

Ta hrana povzroča največ celulita!

02. oktober 2023
Foto: Pexels

Ta hrana povzroča največ celulita!

02. oktober 2023
Foto: Pexels

Imate celulit? Morda se napačno prehranjujete …

Nekatera živila so znana po tem, da pospešujejo nastanek celulita, zato se jim je bolje izogibati. Seveda pri zaviranju nastanka pomarančaste kože pomagata tudi redna vadba in zadostna količina spanja, vseeno pa bo bolje, če boste s svojega jedilnika črtali še naslednje jedi. No, ali pa jih vsaj omejili.

Pica in kruh iz bele moke

Pici se je treba izogibati iz več razlogov: je mastna, slana in ponavadi narejena iz bele moke, kar pomeni, da vsebuje veliko nasičenih maščob. Z jedilnika odstranite tudi kruh iz bele moke, ki ga telo takoj pretvori v maščobo, poleg tega pa slabo vpliva na krvi obtok. Enako velja za čips in druge slane prigrizke.

Foto: Pexels

Slanina in druga slana hrana

Ne gre prezreti, da slanina vsebuje veliko nasičenih maščob in soli, ki so eden glavnih dejavnikov za nastanek celulita. Tudi sojina omaka je škodljiva, saj je zelo slana in, kot vemo, se zaradi soli v telesu začne nabirati voda, kar pospešuje nastanek celulita.

Vnaprej pripravljene jedi

Vnaprej pripravljene jedi so kremaste in polne natrija, kar naše telo vodi do dehidracije. Sol, sladkor, konzervansi in aditivi v telesu kopičijo vodo in maščobo, kar se bo v obliki pomarančne kože poznalo na vaši zadnjici in stegnih.

Foto: Pexels

Sir

Tudi sir? Ja, sem pa spada tudi skuta, ki ima sicer malo kalorij, vsebuje pa veliko natrija, ki slabo vpliva na vezivno tkivo in pospešuje nastanek maščobnih blazinic.

Sladkane pijače

Na čvrstost kože slabo vplivajo sladkane pijače (enako velja tudi za pijače, ki vsebujejo umetna sladila). Pijte vodo, ki pospešuje prebavo.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close