8 najpopularnejših vprašanj, ki jih ljudje postavljajo Googlu!

09. februar 2022

8 najpopularnejših vprašanj, ki jih ljudje postavljajo Googlu!

09. februar 2022
Foto: Unsplash

Dandanes lahko zahvaljujoč spletu dobimo dogovor na prav vsako vprašanje, ki ga imamo. A zagotovo niste vedeli, kakšna banalna vprašanja ljudje postavljajo Googlu.

Toliko je vprašanj in toliko nerešenih skrivnosti. Na srečo imamo splet, kjer dobimo odgovore na prav vsa vprašanja pod soncem. Zanimivo pa je, da nekatera ista vprašanja okupirajo misli milijonov ljudi.

Ti pa se vsi obrnejo na Google, ki je naredil seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj. Morda lahko na katera celo sami že odgovorite. 

Zakaj imajo mačke rade umivalnike? 

Naši štirinožni prijatelji imajo to na prvi pogled neudobno mesto radi iz številnih razlogov. Morda jim je vroče in se tam hladijo, saj je kopalnica med hladnejšimi prostori v stanovanju. Prav tako pa se počutijo varne v majhnih in visokih prostorih. Morda pa so le žejni. 

Zakaj je nebo modro? 

To nima nobene veze z odsevom oceana. V resnici se modra barva lažje širi kot vse ostale barve, saj so njeni svetlobni valovi krajši. Kadar bela svetloba sije skozi prostor, se molekule zraka razpršijo v modri barvi. 

Zakaj mačke predejo? 

Predenje je način komunikacije med mačkami in njihovimi mladiči. Zanimivo pa je, da mačke, ki predejo, niso nujno srečne. Vibracije med predenjem jih tudi pomirijo, če so pod stresom ali se bojijo. Predenje je njihov način, da pridobijo našo pozornost, še posebej, da jih hitreje nahranimo. 

Foto: Profimedia

Zakaj bi zaposlili vas? 

To vprašanje ljudi velikokrat ujame nepripravljene. Ne obstaja nek univerzalen odgovor, nekaterim stvarem pa se je bolje izogibati. Ne hvalite se preveč; namesto tega raje poskusite najti dosežek, ki vas loči od drugih. Priporočljivo je, da se osredotočite na lastno ustvarjalno razmišljanje in koristi, ki jih lahko prinesete podjetju.  

Zakaj obstaja prestopni dan? 

Prestopni dan je 29. februar, ki se na naših koledarjih pojavi vsake štiri leta. Vsako leto traja 356 dni in 6 ur, ki se po štirih letih naberejo v 24 ur. Zato, da so naša astronomska leta točna, pa se tako na vsake štiri leta pripiše letu dodaten dan.  

Zakaj se mačke bojijo kumar? 

Internet je poln videoposnetkov mačk, ki od groze poskočijo, ko na tleh zagledajo kumaro. Čeprav nihče ne ve točno, zakaj, obstaja nekaj razlag, zakaj se mačke bojijo kumar.

Prvi je, da naj bi bile mačke omamljene zaradi vonja zelenjave. Drugi pa je, da se kumare mačkam zdijo zelo podobne kačam, zato se ustrašijo. Nenazadnje pa se mačke ne počutijo udobno, če imajo za svojim hrbtom predmet, ki ga ne poznajo, zato se preprosto ustrašijo neznanega predmeta. 

Foto: Unsplash

Zakaj so gasilski avti rdeči? 

Včasih so bili vsi avtomobili črni, interventna vozila pa rdeča, da so izstopala. Tako so jih ljudje lahko takoj opazili in se jim umaknili. Obstaja pa tudi drug potencialni odgovor. Ker so nekateri gasilci neplačani prostovoljci, naj bi si izbrali najcenejšo barvo, in to je rdeča. 

Zakaj psi jejo travo? 

Zelo pogosto je, da psi jejo travo, razlogov pa je več. Lahko, da si želijo izboljšati prebavo, zdraviti gliste ali pa jim manjka vitaminov. Nekateri psi pa so tudi genetsko nagnjeni k uživanju trave, ker so psi vsejedi.  

Foto: Profimedia

Ste vedeli odgovore na ta vprašanja? Katero vprašanje pa vi pogosto googlate? 

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close