8 največjih mitov o voskanju, ki nikakor niso resnični!

11. april 2024

8 največjih mitov o voskanju, ki nikakor niso resnični!

11. april 2024
Foto: Instagram @imfashionbabe

8 največjih mitov o voskanju, ki nikakor niso resnični!

11. april 2024
Foto: Instagram @gentlesleague

Priprave na poletje so se začele! Če se voskanja lotite pravilno, je to varna in učinkovita oblika odstranjevanja dlak o vsem telesu.

Sezona golih nog in kopalk je pred nami, kar pomeni, da lahko odvržemo zimske plasti in kožo nastavimo toplim sončnim žarkom. Za večino to pomeni, da je na seznamu intenzivno odstranjevanje vseh dlačic, pa naj bo to na nogah, pod pazduhami, na bikini predelu …

A voskanje ima občasno slab ugled v svetu odstranjevanja dlak in zato okoli krožijo različni miti. Če se voskanja lotite pravilno, je to varna in učinkovita oblika odstranjevanja dlak, ki bo poskrbela, da boste brez dlak približno šest tednov.

Foto: Pexels

Vas še vedno nismo prepričali? Spodaj vam predstavljamo 8 mitov o voskanju, ki pa niso resnični.

Mit #1: Če se voskate, ne boste imele vraščenih dlak

Voskanje ne bo preprečilo vraščenih dlak, bo pa poskrbelo, da ne boste imele drugih neprijetnosti. Vraščene dlake se lahko pojavijo pri vseh oblikah odstranjevanja dlak.

Mit #2: V redu je, da se s pinceto spravite nad vraščene dlake

Vraščene dlake so ujete med povrhnjico kože, kar pomeni, da se v trenutku, ko začnete puliti vraščeno dlako, koža lahko vname. Če vas vraščena dlaka skrbi, je najbolje, da obiščete strokovnjaka, ki vam jo bo izvlekel.

Foto: Unsplash

Mit #3: Voskanje bo poškodovalo kožo in jo naredilo gubasto

Koža okoli oči in ustnic je tanjša, zato se na tistih območjih hitreje pojavijo znaki staranja, a voskanje vam zagotovo ne bo naredilo gubaste kože. Največkrat se gube naredijo takrat, ko je koža ves čas izpostavljena določenim elementom. Če želite, da je vaša koža zdrava in mehka, pijte dovolj vode in redno uporabljajte kremo za sončenje, ki bo poskrbela, da bo koža ostala elastična.

Mit #4: Vaše dlake morajo biti precej dolge, če jih želite povoskati

Sploh ne drži! Res je, da je boljše, da so dlake malce daljše kot zelo dolge, saj pri kratkih dlakah težje potegnemo ven korenino dlake. Če so daljše, pa je to precej lažje.

Mit #5: Dlake nad zgornjo ustnico po voskanju postanejo bolj močne

Tudi to niti malo ne drži. Dlake, ki zrastejo, so mehkejše ter tanjše in tako je na vseh delih telesa.

Foto: Pexels

Mit #6: Med menstruacijo se ne smete voskati

Seveda lahko. Če si voskate bikini predel, samo preverite, da imate vstavljen tampon in da je vrvica pravilno nameščena. Je pa res, da ste v tistem času bolj občutljive in je odstranjevanje bolj boleče.

Mit #7: Ko ste noseči, se ne smete voskati

Tudi to ne drži. Sicer ste zaradi povečanih hormonov bolj občutljive, kar je podobno kot med menstruacijo, drugače pa ni težav.

Mit #8: Tekoč vosek boli bolj kot trd vosek

Trd vosek se dejansko ne drži kože, ampak samo dlak, kar pomeni, da ga je bolje uporabljati na bolj občutljivih delih telesa, kot so obraz, podpazduhe in na bikini predelu. Ko pa nanašate trak, potegnete tako kožo kot dlake, medtem ko je trd vosek neke vrste gel, ki gre okoli vsakega lasnega folikla.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close