8 parfumov, brez katerih si ne predstavljamo te pomladi

17. april 2023

8 parfumov, brez katerih si ne predstavljamo te pomladi

17. april 2023
Foto: Pexels

Pomlad bo dišala po brstečih cvetovih, pravkar pokošeni travi in čudovitih novih mešanicah in akordih not, ki so jih ustvarili sloviti parfumerji.

Dišave so pika na i, zadnji dodatek, ki ga nanesete pred odhodom skozi vrata, in čutna sestavina, ki izboljša počutje in dviguje samozavest tistemu, ki jo nosi. In čeprav cvetlični vonji za pomlad niso prav nič revolucionarnega, pa je letošnja paleta novih osvežilnih in prefinjenih dišav pravo odkritje.

Spoznajte osmerico novih ženskih vonjev, ki bodo navduševali to sezono.

Marc Jacobs, Perfect

Lična transparentna steklenička v mint odtenku z razkošnim igrivih detajlov polnim pokrovčkom v sebi skriva živahno mešanico not narcise, rabarbare, mandljevega mleka in Cashmerana. Toaletno vodo, ki je sveža interpretacija prvotne pomirjujoče cvetlične dišave, je ustvarila parfumerka Domitlle Mihcalon-Bertier.

Foto: Instagram @marcjacobsfragrances

Kayali, Yum Pistachio gelato

Gurmanska sladka dišava, ki očara z intenzivnimi notami lešnika in pistacije. Pomešane z rumom ustvarijo mamljiv prvi vtis. V srcu dišave je čudovita bela borovnica, ki ustvari rožnat, meden pridih, medtem ko šmarnica skrbi za razkošno ravnovesje sladkosti, svežine in prefinjenosti. V spodnjih notah dišave navdušujejo note stepene smetane, puhaste note sladkorne pene in kremasta sandalovina.

Ustanoviteljica znamke Mona Kattan je želela dišavo, ki jo bo spominjal na njeno veliko ljubezen, pistacijin sladoled, na pomoč pri kreiranju dišave pa sta ji priskočila parfumerja Oliver Cresp in njegov sin Sebastien.

Foto: Instagram @kayali

Guerlain, Aqua Allegoria Forte Nerolia Vetiver

Francoska znamka s parfumerko Delphine Jelk na čelu predstavlja novi vonj kolekcije Aqua Allegoria, ki vas zapelje v italijansko Kalabrijo. Potovanje se prične v gaju citrusov, kjer se esenca bergamotke, značilna za Kalabrijo in ena od simbolov Guerlainovih sestavin, vrti okoli kiselkastih zgornjih not.

Osrednji oder zavzema esenca nerolija, pridobljena s parno destilacijo kalabrijskih pomarančnih cvetov. Ikonična slastna mediteranska figa prekipeva od čutnosti, vonj vetiverja v kombinaciji z zrni tonke pa skupaj s sladkimi poudarki vanilije in mandlja dopolnjijo lesni oris dišave.

Juliette has a gun, Lust for sun

Pomlad bo vse do poletja in še dlje slavila igriva cvetlična dišava z notami ylang-ylanga in cvetov pomarančevca, ki kar vabi na dišavni sprehod ob obali. Vonj poletja ustvarjajo sladke note Monoï olja in note kokosa, cvetlične note frezije, jasmina in čutne note belega mošusa in vanilje. Čutno uniseks dišavo, ki obudi poletne spomine, je ustvaril Romano Ricci, ustanovitelj in parfumer znamke.

Foto: Instagram @juliettehasagun

Giorgio Armani, My Way Le Parfum

Cvetlično-lesne mošusne razkošne dišave ljudje v vaši bližini zlahka ne bodo pozabili. Najprej jih bodo zapeljale note pomarančnih cvetov, grenke pomaranče in kalabrijske bergamotke; glavo zmešale srednje note iris, indijska tuberoza in ambrette (mošusni slez), nepozaben spomin pa bodo ustvarile note belega mošusa, cedre in burbonske vanilje. Stekleničko, ki spominja na talisman, z zlatim detajlom, ki predstavlja svet, je mogoče znova napolniti.

Foto: Giorgio Armani

Carolina Herrera, Good Girl Blush

Impresivna steklenička v obliki salonarja z ekstremno visoko peto, ki je simbol ženske opolnomočenosti, v sebi skriva prav tako impresivno dišavo. Ustvarili so jo Quentin Bisch, Shyamala Maisondieu in Christophe Raynaud.

Nežna in igriva reinterpretacija ikonične dišave z romantično čutnostjo izraža supermoč sodobne ženskosti in razkriva še eno plat edinstvenega značaja današnje neodvisne ženske. Dišavo zaznamujejo note bergamotke in pomaranče, potonike, rožna voda, ylang-ylang in vanilija.

Foto: Instagram @carolinaherrera

Paco Rabbane, Fame

Ko govorimo o trendi dišavah, ne moremo mimo znamke Paco Rabanne. Še ena v vrsti dišav, ki bodo vsekakor uspešnica, je poklon novi dobi ženskosti in zajema neustavljiv pariški duh. Dišava Fame so kreirali kar štirje parufmerji in sicer Dora Baghriche, Marie Salamagne, Alberto Morillas in Fabrice Pellegrin.

Rezultat? Mešanica izjemno čistega jasmina, sočnega manga in kremnih čutnih not kadila, ki predstavlja avantgardno razkošje.

Foto: Instagram @pacorabanne

Amouage, Guidance

Očarljiva in nova interpretacija Amouageove tria vrtnice, kadila in ambre se bere kot pesem, diši kot objem in čuti kot modrost. Pod dišavno kreacijo, ki jo zaznamujejo note hruške, lešnika, vrtnice, žafrana in osnovne note sandalovine vanilje, ambre in brškina, se je podpisal Quentin Bisch.

Foto: Instagram @amouageofficial

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close