9 moških parfumov, ki jih lahko nosijo tudi ženske

04. junij 2023

9 moških parfumov, ki jih lahko nosijo tudi ženske

04. junij 2023
Foto: Pexels

Ste kdaj pomislili, da bi si nadeli njegovo dišavo? Izbrali smo 9 dišav, ki na ženski koži dišijo (skoraj) bolj ali enako čudovito kot na moški.

Nošenje moških dišav postaja trend med ženskami, saj vse pogosteje zase izbirajo dišave, ki so bile ustvarjene za močnejši spol. Četudi niso kreirane kot uniseks dišave, se nekatere, predvsem sladke, mešanice na ženski koži razvijejo v dišavo s povsem ženstvenim pridihom. Eden izmed razlogov je tudi vse bolj pogosto umeščanje cvetličnih not v moške dišave.

Zakaj bi dandanes, ko so ženske in moški enakopravni in meja med spoloma povsem zabrisana, še vedno delili parfume na ženske in moške? Konec koncev gre bolj za to, kako se bo dišava razvila na vaši koži in ne kaj piše na embalaži.

Foto: Unsplash

Moške note izražajo samozavest in moč

Nošenje moške dišave lahko zviša vašo samozavest in občutek moči. Ne gre le za to, da vas drugi opazijo, gre tudi za to, da čutite samozavest in se v stiku z drugimi ali celo sami počutite pripravljeni sprejeti vsak izziv.

Dišave imajo izjemno sposobnost, da vzbudijo določena občutja, in vsa tista, ki so povezana z moškimi dišavami, skupaj tvorijo celovit pozitiven učinek.

Foto: Pexels

Moške dišave temeljijo na lesnih, pikantnih in ostrih notah, ki jih ustvarjajo sestavine kot so usnje, les, kadilo, tobak, žajbelj, navadno v kombinaciji s citrusi.

V večini so moške dišave močnejše od ženskih, zato je za dišavni oblak, ki vas bo spremljal ves dan, potrebna manjša količina. V prevodu, nekaj boste prihranili. Poleg tega so moške dišave za odtenek ugodnejše.

1. DIOR HOMME INTENSE

Foto: Dior

3. MAISON MARGIELA REPLICA JAZZ CLUB

Foto: Maison Margiela

2. GIVENCHY GENTLEMAN SOCIETY

Foto: Givenchy

4.Calvin Klein CK One

Foto: Pexels

5. TOM FORD SOLEIL BLANC

Foto: Instagram @tomfordbeauty

6. PRADA OCEAN LUNA ROSSA

Foto: Prada

7. GUERLAIN L`HOMME IDEAL

Foto: Instagram @guerlain

8. burrbery hero

Foto: Burberry

9. Yves Saint Laurent La Nuit de L`Homme

Foto: Unsplash

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close