9 zvezdnic, ki imajo v lasti največje zbirke diamantov

05. maj 2023

9 zvezdnic, ki imajo v lasti največje zbirke diamantov

05. maj 2023
Foto: Instagram @kyliejenner

Večji, kot je proračun, večji je apetit po dizajnerskih oblačilih in dragem nakitu.

Zaradi svoje redkosti, trpežnosti, lepote, bogate zgodovine in navsezadnje tudi cene je diamant eden najpriljubljenih dragih kamnov. Njegova vrednost se razlikuje glede na čistost, velikost, barvo in obliko, pri ceni pa je pomembno tudi število diamantov, ki krasijo posamezen kos nakita. Od nekdaj so eden najbolj iskanih rudarskih proizvodov na svetu, saj so simbol razkošja in bogastva.

Prav zato ni presenetljivo, da imajo bogate zvezdnice obsežne zbirke najlepših diamantov. Predstavljamo vam seznam devetih znanih žensk, ki imajo v lasti najdražje zbirke nakita in diamantov na svetu. 

1. Oprah Winfrey

Priljubljena voditeljica in producentka ima v lasti zbirko, vredno 137 milijonov evrov. Danes slovi tudi kot najbogatejša Afroameričanka, pohvali pa se lahko tudi kot prva “self-made” milijarderka. Čeprav je odraščala v revščini, njena obsežna zbirka nakita in diamantov osega 25-karatni diamantni prstan, 17-karatno diamantno zapestnico ter 50-karatno diamantno ogrlico. 

2. Elizabeth Taylor

Pokojno igralko si bomo nedvomno zapomnili kot eno najlepših holivudskih igralk, ki je bila poročena kar osemkrat, poleg moških pa je oboževala tudi diamante in dragulje. Njena zbirka nakita bi se lahko primerjala z zakladnicami kraljeve družine, saj je vsebovala več kot dva tisoč kosov nakita, med katerimi sta bila najbolj prepoznavna 69-karatni diamant v obliki hruške ter skoraj 99-karatna diamantna ogrlica. Njena zbirka nakita je bila ob njeni smrti leta 2011 ocenjena na 169 milijonov evrov. 

Foto: Profimedia

3. Celine Dion

Kanadska pevka je ena najbolj prodajanih izvajalk vseh časov, uspešnice pa so ji poleg uspešne glasbene kariere prinesle tudi zavidljivo zbirko nakita, ki vključuje diamantne ogrlice, prstane in uhane. Njena zbirka je ocenjena na 192 milijonov evrov. 

4. Barbra Streisand

Barbra Streisand je ena najbogatejših žensk v Hollywoodu, pevka, igralka in režiserka pa je znana tudi po svojih razkošni zbirki diamantnih ogrlic, prstanov in uhanov, ki presegajo vrednost 200 milijonov evrov.

5. Mariah Carey

Pevka je prodala več kot dvesto milijonov plošč po vsem svetu, kar jo uvršča med najbolj prodajane izvajalke vseh časov. Pevka je tudi strastna ljubiteljica nakita, njena zbirka je ocenjena na 205 milijonov evrov. Med njene najbolj znane kose se uvrščata 30-karatni diamantni prstan, ki ji ga je podaril nekdanji zaročenec James Packer in presega vrednost devetih milijonov evrov, ter 8-karatni diamantni prstan v obliki srca. Tega je nosila ob prejemu nagrade Grammy za najboljšo žensko pop vokalistko leta 1991. 

6. Kylie Jenner

Foto: Profimedia

Najmlajša članica družine Kardashian je nedvomno velika ljubiteljica nakita. Njena kolekcija je “težka” 251 milijonov evrov. Jenner si rada privošči dragocen nakit, med njenimi največjimi kosi pa je diamantni prstan v vrednosti 1,8 milijona evrov, ki ga je dobila od bivšega fanta, reperja Travisa Scotta. Skoraj pol milijona evrov vredno diamantno ogrlico je dobila od svoje mame, sestra Kim Kardashian pa ji je podarila 457 tisoč evrov vredno zapestnico. 

7. Madonna

Madonna se lahko pohvali z nazivom najbolje prodajane pevke vseh časov. Svoj denar rada zapravi za nakit, nekateri njeni bolj znani kosi pa vključujejo kitaro, okrašeno s smaragdi iz 24-kararatnega zlata in vredno 2,3 milijona evrov, ter diamantno ogrlico iz 36-karatnega zlata. Njena zbirka nakita je ocenjena na 320 milijonov evrov.

Foto: Profimedia

8. Beyonce

Le kaj bi bil seznam najbogatejših žensk brez Beyonce. Kraljica B ima v lastni zbirko nakita in diamantov v vrednosti visokih 320 milijonov evrov. Njen nakit je zelo ekstravaganten, veliko kosov ji je podaril njen mož Jay-Z. V njeni zbirki lahko najdemo tudi črne satenaste čevlje z visoko peto, ki jih je oblikovala sama, čevlji pa so okrašeni z več kot 2000 diamanti in drugimi dragimi kamni, cena čevljev pa je ocenjena na skoraj milijon evrov. 

9. Rihanna

Barbadoška pevka ima zelo rada nakit, še posebej diamante. V kolekciji, vredni 365 milijonov evrov, lahko najdemo kitaro, okrašeno s smaragdi iz 24-karatnega zlata in vredno 2,29 milijona evrov, ter ogrlico iz 36-karatnega zlata. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close