Ali tudi vi pri urejanju doma počnete te napake?

13. marec 2024

Ali tudi vi pri urejanju doma počnete te napake?

13. marec 2024
Foto: Instagram @studio.habitatt

Ali tudi vi pri urejanju doma počnete te napake?

13. marec 2024
Foto: Instagram @studio.habitatt

Razkrivamo trike, s katerimi bo vaš dom vedno videti elegantno in urejeno.

Vaš dom je več kot le prostor za življenje – to je vaše zatočišče pred zunanjim svetom, zato je pomembno, da je udoben, čist in urejen po vaših željah in potrebah. Vsake toliko časa se splača dom preurediti in ga napolniti z dodatki, ki ga bodo osvežili in modernizirali.

A brez skrbi, povzdigniti svoj dom ne pomeni nujno izprazniti bančnega računa ali opraviti obsežne prenove. Gre zgolj za majhne trike, s katerimi lahko pričarate velike spremembe. Pri tem naj vam bodo v pomoč nasveti lastnic treh konceptnih trgovin, ki obvladajo svoje področje.

Foto: Instagram @hkoncept.si

V katere kose se splača investirati?

Hana Sovič iz trgovine HKoncept svetuje, da izpraznite prostor in v njem ohranite le tiste stvari, ki so vam ljube. “Tem pa nato dodate kakšne nove, trendovske kose.”

Najbolj smiselna naložba je običajno kos pohištva, ki se nanaša na udobje in dolgoročno trajnost. “Recimo dober kavč, fotelj, postelja ali jedilni stoli. Odvisno, v katerem prostoru preživimo največ časa,” razlaga Tara Šenveter iz Studia Habitat. “Definitivno pa se splača investirati tudi v kakšen umetniški kos, ki ima veliko estetsko in potencialno naložbeno vrednost.”

Foto: Instagram @studio.habitatt

Pomemben detajl: vaza

Kos, ki v prostor vedno vnese pridih elegance, je tudi vaza s cvetjem, pri čemer je zelo pomembna njena pozicija, opozarja Andreja Japelj, lastnica konceptne trgovine Soba, kuha, kabinet.

“Če imate veliko pravokotno mizo, vaze ne postavite na sredino, ampak na eno tretjino mize. To je majhna sprememba, ki naredi veliko razliko,” pravi in doda, da lahko med seboj kombinirate tudi različne velikosti vazic in tako ustvarite več dimenzije.

Foto: Instagram @soba.kuhna.kabinet

Manj je več!

In kaj je največja napaka, ki jo lahko naredite pri opremljanju doma? Japljeva pravi, da ne izhajate iz sebe. “Ljudje velikokrat kupijo neko stvar, ki so jo videli na Instagramu, pa jim mogoče sploh ne odgovarja. Naj se ne bojijo v prostoru izraziti svoje osebnosti!”

Vsekakor se držite slogana “manj je več”, svetuje Šenvetrova: “Veliko ljudi prekomerno napolni svoj dom z nefunkcionalnim pohištvom. Nepravilno izbrani kosi pohištva ali dekorja lahko izgledajo moteče, namesto dopolnjevalno.”

Foto: Instagram @hkoncept.si

Z upoštevanjem teh nasvetov bo vaš dom postal prostor, ki je odraz vašega stila, osebnosti in vrednot, v katerem boste radi preživljali čas.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close