Kaja Flisar / 12. junij 2023

Kobinacija tedna: bel rebrast top

Zadnja leta se veliko govori o prednostih minimalistične kapsulne garderobe. Od popolno krojenega trenčkota do najlepših kavbojk – kakovostni in večni kosi lahko neskončno olajšajo jutranje oblačenje.

In čeprav smo seveda oboževalci brezčasne klasike, se zdi, da bodo osnove garderobe to sezono deležne nadgradnje. Vsaj kar zadeva kratkih majic.

Klasične spodnje majice so lani dobile novo podobo in postale eden najbolj zaželenih kosov v modnem svetu, v tej sezoni pa njihova priljubljenost ne pojenja – vso poletje bomo nosili rebraste tope!

Foto: Instagram @emilisindlev

Prva znamka, ki je popularizirala ta osnovni kos, je bila Loewe. Med predstavitvijo kolekcije pomlad/poletje 2022 so se manekenke po pisti sprehodile v rebrastih majicah brez rokavov z izvezenim prepoznavnim logotipom znamke.

Foto: Instagram

Majica je takoj postal uspešnica in si je celo prislužil zaželeno mesto na Lystovi lestvici 10 najbolj priljubljenih izdelkov za leto 2022. Modna platforma upošteva omembe družbenih medijev, iskanja, prodajo in oglede strani več kot 8 milijonov izdelkov, da ugotovi, kateri izdelki so deležni največ povpraševanja.

Foto: Instagram

Naslednja je bila Prada, ki je na modni brvi za jesen/zimo 2022 pokazala številne majice brez rokavov z zelo izrazitim, ikoničnim trikotnim logotipom, ki je bil nekoč rezerviran za torbice, vrhnja oblačila in usnjene izdelke, sledil pa ji je še Miu Miu.

Seveda ni treba posebej poudarjati, da se je klasični beli top takoj znašel na vrhu seznama modnih navdušenk in se iz skromnega osnovnega spremenil v ultimativni kos tega poletja.

Foto: Instagram

Za vas smo izbrali nekaj klasičnih modelov iz street wear ponudbe, ki jih lahko kombinirate na številne načine:

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close