Bi si upali poskusiti pico, ki odganja komarje?

11. julij 2023

Bi si upali poskusiti pico, ki odganja komarje?

11. julij 2023

Bi si upali poskusiti pico, ki odganja komarje?

11. julij 2023
Foto: Profimedia

V Kanadi so ustvarili pico, ki naj bi omogočala uživanje v poletnih večerih brez brenčanja.

Poletni večeri so odlični za obedovanje pod zvezdami, a vsaka svetloba bo privabila iritantne brenčeče živali, ki vam bodo z veseljem pile kri – metaforično in dobesedno.

Kanadska veriga Pizza Pizza pa je nedavno ustvarila pico, ki naj bi rešila problem nadležnih insektov. A četudi ne gre za pico, ki bi vsebovala sredstva za odganjanje komarjev, boste morali imeti za uživanje dobro streniran želodec.   

Gre za kombinacijo pekočih sestavin, kot so česen, paradižnik, paprika in čebula, za katere je znano, da odganjajo komarje.

Foto: Profimedia

Ideja, ki je nastala v sodelovanju z agencijo Zulu Alpha Kilo, pa je prišla ob ravno pravem času, saj raziskave kažejo, da postajajo zadnja leta komarji vse bolj obstojni.

Če se morda na prvi pogled zdi, da uživanje v tej pici zahteva kar nekaj poguma, gre vseeno za nenavadno marketinško strategijo, ki se je znašla na naslovnicah družbenih omrežij in bo zagotovo presenetila in navdušila kakšnega gurmana.

Adrian Fuoco, podpredsednik trženja pri Pizza Pizza, je pojasnil, da se Kanadčani zavedajo, da lahko komarji pokvarijo zabavo, zato je novonastala pica odličen način za zagotovitev poletne večerje brez brenčanja. Brian Murray, kreativni direktor podjetja Zulu Alpha Kilo, pa pravi, da – čeprav obstaja veliko naravnih izdelkov za odganjanje komarjev – “nobeden ni tako okusen”.

Avtor
Piše

T. K.

Style. Več novic

New Report

Close