Bo Disney uničil še eno risanko?

26. julij 2023

Bo Disney uničil še eno risanko?

26. julij 2023
Foto: Profimedia

Bo Disney uničil še eno risanko?

26. julij 2023
Foto: Profimedia

Pojavile so se prve fotografije in kadri s snemanja novega filma Sneguljčica in mnogi uporabniki družbenih omrežij so se pričeli spraševati, ali bo Disney uničil tudi ta film.

Nova filmska priredba pravljice bratov Grimm je zamišljena kot muzikal, na velika platna pa naj bi prišla leta 2024. Tehnično gledano gre za predelavo animiranega filma Sneguljčica in sedem palčkov iz leta 1937. V čem je problem? Kratek odgovor je: v politični korektnosti.

Bo po primeru Mala morska deklica sledil še primer Sneguljčica?

Moderna Sneguljčica

Plaz kritik je namreč sprožila odločitev, po kateri sedem palčkov postane sedem čarobnih bitij različnih velikosti, narodnosti in spola. Disney je v ponujeni razlagi poudaril, da se želi s tokratno predstavitvijo likov škratov izogniti njihovemu stereotipnemu prikazovanju.

Foto: Instagram @themagicfilm

Poleg tega so pozdravili tudi odločitev, da za naslovno vlogo izberejo 22-letno Rachel Zegler. Za nekatere kritike sta njeno latinskoameriško poreklo in temnejša pot v nasprotju s podobo lika, za katerega je značilen opis obraza, belega kot sneg.

Foto: Instagram @rachelzegler

V nedavnem nastopu na družbenih omrežjih je igralka razkrila, da se omenjenim komentarjem in kritikam poskuša izogibati. “Želim, da vsako dekle ve, da ne glede na vse lahko postane princesa,” je zapisala na Twitterju in se obenem zahvalila oboževalcem za podporo.

Rachel Zegler je v filmskih vodah debitirala z glavno vlogo Marie v Spielbergovi priredbi muzikala Zgodba z zahodne strani, za katero je prejela zlati globus za najboljšo igralko. V začetku letošnjega leta pa smo jo imeli priložnost tudi videti na velikem platnu v nadaljevanju akcijskega filma Šazam!

Foro: Instagram @gutocollector

Gal Gadot kot Zlobna kraljica

Po Charlize Theron bomo v vlogi Zlobne kraljice imeli priložnost videti še eno znano igralko – Gal Gadot. Film režira Marc Web, zanimivo pa je, da je scenarij nastal v sodelovanju z Greto Gerwig, režiserko trenutno uspešnice Barbie, in Erin Cressido Wilson.

Svetovna premiera filma je predvidena za 22. marec 2024, vendar bomo še videli, ali se bo navedeni datum zaradi trenutne stavke igralcev premaknil.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close