Bo šlo to ličilo res kmalu v pozabo?

13. april 2023

Bo šlo to ličilo res kmalu v pozabo?

13. april 2023
Foto: Pexels

TikTok trendi kažejo, da tekoči puder ni več ključni produkt vsake mejkap rutine.

Še ne tako dolgo nazaj, okoli leta 2016, je bil tako imenovani ‘full glam’ videz glavni mejkap trend. Če ste že pozabili, naj vas spomnimo: ključne so bile dolge umetne trepalnice, ‘cut crease’ senčilo, ki se je, kot pove ime, končalo v gubi veke, drzna mat šminka, ogromno osvetljevalca, podlaga pa je bila (obvezno) visoko prekrivni tekoči puder. 

Slednji je bil ključen za prekrivanje vseh ‘pomanjkljivosti’ in izenačitev polti. Toda v zadnjem času smo priča zavračanju težkih podlag ter namesto tega poudarjamo pomembnost negovane in sijoče kože. Na prvem mestu je tako nega kože, šele nato pridejo na vrsto ličila. 

Foto: Pexels

Namesto da bi težave s kožo prekrili, se danes z njimi spopadamo z najrazličnejšimi negovalnimi rutinami, posledično pa vse manj uporabljamo prekrivni tekoči puder, še posebej tistega z mat učinkom. Svojih pet minut slave tako dobivajo zračni in lahki tekoči pudri z nizko in srednjo prekrivnostjo. 

Ličila in nega kože se prepletata in dobili smo hibridno rutino z BB kremami in obarvanimi vlažilnimi kremami, ki služijo kot podlaga, pri kateri lahko še vedno opazimo negovano kožo.

Ta trend ima številna imena in različne faze, številni menijo, da ga je začela Hailey Bieber z estetiko čistega dekleta, podobna različica trenda pa je obstajala že v devetdesetih

Trend pa se ne ustavlja. Če smo nazadnje pisali o omenjenem trendu iz devetdesetih, ki produktov ne prekriva, pa je nova različica šla še korak dlje: podlage se sploh ne uprablja. Pri mejkap rutini se tako osredotočimo na oči, priljubljene so najrazličnejše linije z grafičnimi linijami, medtem ko se nepravilnosti polti ne posveča pozornosti. 

@charbarker

No foundation makeup 🫶🏼

♬ Love songX – Song X

V videoposnetkih na TikToku tako lahko vidimo, da se za predel okoli oči, rdečico na obrazu in druge nepravilnosti, ki jih je nekoč prekril puder, danes uporablja kombinacija drugih ličil, kar kaže tudi na to, da puder sploh ni potreben. 

Foto: Unsplash

Cilj trenda, ki ga na TikToku lahko najdete pod ključnikom #FoundationFreeMakeup je vzpodbuditi ljudi, da začnejo sprejemati svojo kožo takšno, kot je. Vsak obraz je poseben in edinstven, teksturirana koža, akne, hiperpigmentacije, podočnjaki in druge ‘težave’ pa niso napake, temveč malenkosti, ki naš obraz naredijo poseben.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close