Član skupine Backstreet Boys se je odzval na obtožbe o posilstvu

09. december 2022

Član skupine Backstreet Boys se je odzval na obtožbe o posilstvu

09. december 2022
Foto: Profimedia

Nick Carter zanika grozljive trditve, da naj bi leta 2001 posilil oboževalko, ko je bila mladoletna.

“Ta trditev o incidentu, ki naj bi se zgodil pred več kot 20 leti, ni samo pravno neutemeljena, ampak tudi popolnoma neresnična,” je dejal odvetnik člana Backstreet Boys Michael Holtz.

Priljubljenega člana skupine Backstreet Boys je spolnega napada obtožila avtistka Shannon “Shay” Ruth, ki naj bi se zgodil, ko je imela 17 let.

“Z gospo Ruth žal že nekaj let manipulirajo, da daje lažne obtožbe o Nicku – in te obtožbe so se sčasoma bistveno spremenile. Nihče se ne bi smel pustiti zavesti z novinarskim trikom, ki ga je orkestriral oportunistični odvetnik – ta obtožba nikakor ni resnična in ne dvomimo, da bodo to spoznala tudi sodišča,” je dejal Carterjev odvetnik.

Foto: Profimedia

A domnevna žrtev trdi svoje: “Čeprav sem avtistka in živim s cerebralno paralizo, verjamem, da me ni nič bolj prizadelo ali imelo trajnejšega vpliva na moje življenje kot to, kar je storil in mi rekel Nick Carter,” je na tiskovni konferenci trdila zdaj 39-letnica s solzami v očeh.

“Potem ko me je posilil, se spomnim, da me je označil za prasico in me zgrabil ter pustil modrice na moji roki.”

Ruth je v četrtek vložila tožbo skupaj s tremi anonimnimi ženskami, ki so prav tako trdile, da jih je Carter spolno napadel.

Foto: Profimedia

Glede na kopijo pritožbe, ki jo je pridobila Page Six, naj bi zvezdnik zvabil Ruth v svoj avtobus po koncertu v Tacomi v Washingtonu in ji ponudil rdečo pijačo, za katero zdaj meni, da je bila mešanica alkohola in brusničnega soka. Carter naj bi nato svojo mlado oboževalko, ki je bila takrat še devica, odpeljal v posteljo, kjer naj bi jo spolno nadlegoval.

Ruth trdi, da se je po srečanju s Carterjem okužila s HPV, spolno prenosljivo okužbo. “Samo zato, ker je Nick Carter slaven, še ne pomeni, da je oproščen svojih zločinov,” je zaključila.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close