Velike spremembe: Dior in Louis Vuitton dobila nova izvršna direktorja

13. januar 2023

Velike spremembe: Dior in Louis Vuitton dobila nova izvršna direktorja

13. januar 2023
Foto: Profimedia

Skupina luksuzne mode LVMH je napovedala velik preobrat znotraj Diorja in Louisa Vuittona, ki dobivata nova direktorja.

Najstarejša luksuzna modna skupina LVMH začenja leto 2023 z velikimi spremembami v svojih najhitreje rastočih vodilnih hišah. Skupina je naredila popoln preobrat pri razglasitvi novih izvršnih direktorjev Diorja in Louisa Vuittona. Tako bo nekdanji šef Diorja Pietro Beccari postal novi predsednik in izvršni direktor Louis Vuittona, Delphine Arnault, ki je zadnjih devet let opravljala funkcijo podpredsednice za izdelke LV, pa mesto izvršne direktorice Diorja.

Poleg tega Michael Burke, ki je imel pomembno vlogo v hiši, po desetletnem mandatu zapušča Louis Vuitton. Po navedbah LVHM bo “prevzel nove odgovornosti in bo poročal neposredno Bernardu Arnaultu.”

Bernard Arnault je trenutno izvršni direktor LVMH in vodja glavnega družinskega holdinga Financière Agache.

Ta menjava vodstva je ena največjih napovedi med največjimi evropskimi skupinami luksuzne mode. Že novembra je Kering objavil, da se Gucci razhaja s kreativnim direktorjem Alessandrom Michelejem, ki je znamko v sedmih letih prerodil.

Kar zadeva Delphine Arnault, jo njen prehod k Diorju prvič v njeni karieri postavi na položaj izvršne direktorice v imperiju LVMH. Delphine, najstarejša hči Bernarda Arnaulta, je bila večinoma v zakulisju tega posla pri LV, a po odlični kampanji Yayoi Kusama x Louis Vuitton so zdaj vse oči uprte vanjo in v njene prihajajoče načrte za Dior.

Pietro Baccardi se je Louisu Vuittonu pridružil leta 2006 kot direktor strategije in koordinacije trženja, sčasoma pa je postal izvršni direktor. Leta 2012 je postal predsednik in izvršni direktor Fendi. Zdaj se Baccardi vrača v LV kot izvršni direktor.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close