Elon Musk po uradnem nakupu v prostore Twitterja vstopil z umivalnikom v roki

28. oktober 2022

Elon Musk po uradnem nakupu v prostore Twitterja vstopil z umivalnikom v roki

28. oktober 2022
Foto: Profimedia

Danes ponoči je Elon Musk uradno kupil platformo Twitter.

Njegovo prvo dejanje kot lastnik ene najbolj popularnih družbenih omrežij je bilo odpustitev treh ljudi na najvišjih položajih.

To so direktor Parag Agrawal, vodja pravne politike, zaupanja in varnosti Vijaya Gadde, ki je tudi človek, ki je sprejel odločitev, da so s Twitterja blokirali Donalda Trumpa, finančni direktor Ned Segal, po nekaterih informacijah odpuščen pa naj bi bil tudi glavni svetovalec Twitterja Sean Edgett

Parag Agrawal ne bo več direktor Twitterja. (Foto: Profimedia)

Uradna prodaja Twitterja Elonu Musku tako pomeni konec več mesecev dolgega pregovarjanja o tem, ali bo milijarder res kupil to priljubljeno družbeno omrežje.

Ustanovitelj Tesle je odločitev o nakupu napovedal že aprila, nato pa si je julija premislil, saj da naj Twitter ne bi predstavil vseh informacij o lažnih profilih in botih. Twitter je nato grozil s tožbo, ki bi jo Musk po mnenju strokovnjakov verjetno izgubil, zato se je odločil, da platformo vseeno kupi po prvotno ponujeni ceni 44 milijard ameriških dolarjev. 

Musk pravi, da vidi v platformi “neizmeren potencial” in da komaj čaka, da ta potencial skupaj s podjetjem in uporabniki Twitterja tudi doseže. 

Na Twitterju je že objavil video, v katerem vstopa v prostore podjetja, v rokah pa nosi umivalnik. “Vstopam v glavne prostore Twitterja – naj se vam to usede v zavest!” (po ang.: “let that sink in”. Sink je v prevodu umivalnik, op. p.)

Novic o uradni prodaji se zagotovo niso razveselili zaposleni pri Twitterju, saj je Musk napovedal, da se bo kot lastnik znebil skoraj 75 odstotkov zaposlenih. Podjetje ima trenutno okoli sedem tisoč petsto zaposlenih. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close