Elon Musk potrdil: za modro kljukico na Twitterju bo zaračunaval

02. november 2022

Elon Musk potrdil: za modro kljukico na Twitterju bo zaračunaval

02. november 2022
Foto: Profimedia

Po tem, ko je postal novi lastnik Twitterja, je Elon Musk začel s korenito reorganizacijo podjetja. Med drugim je oznanil, da bo odslej potrebno za modro kljukico plačevati dobrih osem evrov na mesec.

Elon Musk je s tvitom potrdil, da bo prevetril postopek pridobivanja prestižne “modra kljukice”, ki označuje tako imenovane verificirane račune. Ti potrjujejo, da profil zares pripada dotičnemu človeku.

“Moč ljudem! Modro za osem dolarjev na mesec,” je tvitnil in dodal, da je “trenutni sistem gospodov in kmetov navadno sranje.”

V nadaljevanju je pojasnil, da bi uporabniki z mesečno naročnino dobili prednost pri odgovorih, omembah in iskanjih, možnost objavljanja daljših videoposnetkov in zvočnih posnetkov, deležni pa bi bili tudi polovico manj oglasov, kot jim jih Twitter ponuja trenutno.

Musk od prevzema Twitterja redno menjava opis svoje funkcije. (Foto: zajem zaslona)

Kljukica prvotno namenjena zvezdnikom in politikom

Tistim, ki že imajo modro kljukico, naj bi Musk dal 90 dni, da sklenejo mesečno naročnino, ali pa bodo izgubili svoj status.

Twitter je doslej modre kljukice dodeljeval s pomočjo kratkega spletnega prijavnega obrazca, rezervirana pa je bila predvsem za tiste, ki so bili pogosto tarča oseb, ki so se izdajale zanje. V praksi so bili to zvezdniki, politiki in novinarji.

Sistem so uvedli leta 2009, potem ko so se začele pojavljati tožbe, da niso naredili dovolj za preprečevanje lažnih računov.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close