En faliran koncert je Coachello stal vsaj 12 milijonov dolarjev

26. april 2023

En faliran koncert je Coachello stal vsaj 12 milijonov dolarjev

26. april 2023
Foto: Profimedia

Čeprav je bila Coachella polna zvezd in odličnih nastopov, so družbena omrežja in mediji največ pozornosti namenili nastopu Franka Oceana, ki je organizatorje spravil v težave.

Družbena omrežja so preplavili negativni komentarji o Franku Oceanu, ki je letos nastopil na Coachelli. To je bil njegov prvi koncert po skoraj šestih letih – letih, v katerih je izdal nekaj odličnih singlov, modno linijo, revijo in na videz vse, razen nadaljevanja navdušeno sprejetega albuma Blonde iz leta 2016.

Ocean je bil glavna zvezda leta 2017 in zaradi tega so ljudje s celega sveta letos hiteli na Coachello in jo tudi drago plačali. Coachella je letos podrla vse cenovne rekorde in na TikToku lahko vidimo številne videe na to temo.

@caitlintdavis safari camping next year anyone? #coachella2022 #festival #traveltiktok #tipsandtricks ♬ As It Was – Harry Styles

Ogromno razočaranje

Po vsem navdušenju in vzihčenosti zaradi dolgoletnega čakanja pa je Frankov koncert izjemno razočaral. Gradnja in nenadna dekonstrukcija njegovega drsališča na odru, enourno čakanje preden se je predstava končno začela ob 23. uri, izjemno omejen pogled na oder, dolga obdobja tišine med pesmimi, naključni DJ set sredi nastopa in kasnejši nenadni konec seta zaradi policijske ure (ki je bil pravzaprav že precej čez policijsko uro, kar je vodilo do dragih glob).

Pripoved, ki je sledila – zapletena zaradi dejstva, da koncert ni bil predvajan v živo in je zato temeljil na videih očividcev in oboževalcev – je nihala med tem, da gre za prevaro, in “kdo Frank misli da je”, pa do tega, da so ga ljudje branili.

Vse skupaj so še poslabšala poročila o kaosu in neodločnosti pred nastopom, ki so počasi kapljala v javnost, dokler ni Frank za piko na i še odpovedal koncerta, ki je bil planiran tudi za naslednji vikend.

Foto: Instagram @aplasticplant

Vsa ta zdraha pa je Coachello stala več milijonov dolarjev. Za drsališče, ki na koncu ni bilo uporabljeno, so plačali 4 milijone dolarjev, prav tako je Frankov nastop stal 4 milijone dolarjev, organizatorji pa so morali enako ceno plačati tudi Blink-182, ki so nadomestili Frankov odpovedani nastop v drugem vikendu festivala.

Celotna drama in neuspeli nastopi Franka Oceana so Coachello torej oškodovali za vsaj 12 milijonov dolarjev!

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close