Filmi, ki se jih v letu 2024 najbolj veselimo

07. januar 2024

Filmi, ki se jih v letu 2024 najbolj veselimo

07. januar 2024

Filmi, ki se jih v letu 2024 najbolj veselimo

07. januar 2024
Foto: Unsplash

Letošnje leto bo znova prežeto s številnimi odličnimi filmi, nadaljevanji uspešnic in povsem novimi kreacijami, ki nam bodo krajšali popoldneve in večere. Izbrali smo 12 najbolj pričakovanih filmov tega leta.

Argylle

Na velika platna prihaja vohunski triler z naslovom Argylle, ki oster kot britev ukrivlja resničnost in obkroža svet. Avtorica vohunskih romanov bo v spremstvu vohuna bežala pred morilci, meja med izmišljenim svetom, ki ga je ustvarila v romanih, in resničnim pa bo zabrisana. Film je režiral in produciral Matthew Vaughn, ki je k sodelovanju povabil kopico vrhunskih igralcev, med katerimi so Bryce Dallas HowardSam RockwellHenry CavillJohn CenaDua LipaBryan CranstonSofia BoutellaAriana DeBoseCatherine O’Hara in Samuel L. Jackson.

Deadpool 3

Glavna novica je, da bo tretji film o Deadpoolu v Marvelovo filmsko vesolje še enkrat vključil Ryana Reynoldsa in tudi Wolverina, saj se Hugh Jackman vrača v vlogo mutanta z dolgimi kremplji. Jennifer Garner bo ponovila vlogo Elektre, ki jo je pred leti igrala v povsem ločeni franšizi Daredevil. Ali obstaja zgodba? Komu mar, če so vsi ti superjunaki združeni pod eno streho!

Nosferatu

Preden je Robert Eggers postal priznani režiser grozljivk, kot sta Čarovnica in Svetilnik, je režiral gledališko uprizoritev nemega filma F. W. Murnaua iz leta 1922 o vampirju, ki pustoši v Londonu. Zdaj Eggers s svojo predelavo tega prelomnega filma z Billom Skarsgardom v vlogi po plazmi hrepenečega grofa Orloka in Lily-Rose Depp v vlogi objekta njegove “naklonjenosti” Ellen Hutter zaokrožuje krog. V glavnih vlogah nastopajo Nicolas Hoult, Emma Corrin, Willem Dafoe, Aaron Taylor-Johnson in Simon McBurney.

Nesrečna bitja

Režiser Yorgos Lanthimos in producentka Emma Stone prinašata neverjetno zgodbo razvoja Belle Baxter, mlade ženske, ki jo je iz smrti oživel briljantni in neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Bella se pod Baxterjevo zaščito zelo rada uči, vendar pa jo pomanjkanje razgledanosti pripelje do tega, da s prebrisanim in razuzdanim odvetnikom pobegne na noro pustolovščino po svetovnih celinah. Bello je upodobila Emma Stone, poleg nje pa v filmu zaigrajo še William Dafoe in Mark Ruffalo.

Joker: Floie A deux

Da, končno bomo dočakali nov film, v katerem glavno vlogo igra pevka in igralka Lady Gaga! Režiser Todd Phillips in Joaquin Phoenix (Joker) se vračata v novi različici zgodbe o osamljenem klovnu, ki se mu pri zločinih pridruži sociopatka Harley Quinn. Slednjo je v prvih treh filmih igrala Margot Robbie.

Dune: peščeni planet 2

Nagrajeni filmski ustvarjalec Denis Villeneuve predstavlja naslednje poglavje slavnega romana Franka Herberta z razširjeno mednarodno zvezdniško zasedbo, ki jo sestavljajo Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christophen Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling in Javier Bardem. Zgodba govori o Paulovem mističnem potovanju, po tem, ko se je pridružil Chani in domorodnim Fremenom na svoji bojni poti maščevanja proti zarotnikom, ki so uničili njegovo družino. Paul si prizadeva preprečiti strašno prihodnost, ki jo lahko vidi le on, pri tem pa mora izbirati med ljubeznijo svojega življenja in usodo celotnega znanega vesolja.

Furiosa: del sage pobegneli Max

V akcijskem, fantazijskem filmu glavne vloge odigrajo Chris Hemsworth, Anya Taylor-Joy, Tom Burke, Angus Sampson, Goran D. Kleut, Daniel Webber in Nathan Jones. Zgodba govori o enoročni rešiteljici, ki je Pobesnelemu Maxu pomagala preživeti film Cesta besa. Pričakujte veliko kaskaderskih podvigov stare šole.

Miller`s Girl

Nadarjena mlada pisateljica, ki jo igra Jenna Ortega, se poda na ustvarjalno odisejado, ko ji učitelj (Martin Freeman) naloži projekt, ki ju oba zaplete v vse bolj zapleteno mrežo. Ko se meje zabrišejo in se njuni življenji prepleteta, se morata profesor in njegova varovanka soočiti s svojim najtemnejšim jazom, hkrati pa se trudita ohraniti svoj individualni smisel in stvari, ki so jima najbolj drage.

Madame Web

Madame Web odstopa od običajnih znanstvenofantastičnih filmov in je zgodba o izvoru ene najbolj skrivnostnih junakinj iz Marvelovega sveta. V napetem trilerju slavna Dakota Johnson igra Cassandra Webb, bolničarko na Manhattnu, za katero se zdi, da ima jasnovidne sposobnosti. Ko se je prisiljena soočiti z odkritji o svoji preteklosti, se združi s tremi mladimi ženskami, ki jim je usojena mogočna prihodnost – če bodo preživele smrtonosno sedanjost. V filmu boste videli še Sydney Sweeney, Isabelo Merced, Emmo Roberts, Adama Scotta, Taharja Rahima ter Celeste O’Connor.

Kraljestvo planeta opic

Deseti del franšize Planet opic pripoveduje o času približno treh stoletjih po obdobju alfa opice Cezarja Andyja Serkisa. Novi vodja opic (Kevin Durand), ki nosi njegovo ime, začel iskati orožje in tehnologijo, ki mu bosta kot vodji klana dala prednost. Šimpanz Le Noa, ki ga je upodobil Owen Teague, in človek Mae (Freya Allen) mu lahko preprečita, da bi postal popoln opičji diktator.

Podli fantje 4

Will Smith in Martin Lawrence sta še enkrat (upajmo, da ne zadnjič!) združila moči v vlogi detektivov Mika Loweryja in Marcusa Burnetta, neukročenih mož policijskega oddelka v Miamiju. V filmu ne bo manjkalo dobrega humorja, streljanja, avtomobilskih pregonov in zlobnežev. Nekaj časa se je govorilo, da naj bi zaradi Willove afere s klofuto, produkcijo filma zaustavili, a se je to izkazalo za ugibanja in govorice.

Gladiator 2

Originalni gladiator velja za enega največjih filmov modernega časa, zato se nedvomno veselimo nadaljevanja. Četudi v njem ne bomo videli Russlla Crowa, pa boste nedvomno uživali v igri Danzela Washingtona, Pedra Pascala, Paula Mescala in Connie Neilsen. Zgodba je tako kot v z oskarjem nagrajenem filmu postavljena v čas srednjega veka in krvavega mahanja z meči.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close