Slavni igralec je kar 6 let vadil za novo vlogo!

20. november 2023

Slavni igralec je kar 6 let vadil za novo vlogo!

20. november 2023
Foto: Netflix

Vse to za kader, ki traja celih šest minut.

Bradley Cooper je na nedavni projekciji filma Maestro v Los Angelesu razkril, da se je neverjetnih šest let učil, kako dirigirati, da je lahko v filmu upodobil slavnega dirigenta Leonarda Bernsteina in ključni prizor v filmu, kjer dirigira Londonskemu simfoničnemu orkestru v katedrali Ely leta 1976.

“Ta prizor me je tako skrbel, saj smo ga snemali v živo,” je dejal Cooper. “Tam je bil Londonski simfonični orkester in jaz sem jih moral voditi. Šest let sem se učil dirigiranja za šest minut in 21 sekund glasbe.”

Foto: Netflix

Za to, da je Bernsteina čim bolje upodobil, je gledal njegove posnetke dirigiranja v katedrali Ely in ga študiral. Ob tem so mu ob strani stali učitelji, med katerimi je bil tudi direktor Metropolitanske opere Yannick NézetSéguin, ki mu je pomagal pri izpopolnjevanju predstave.

Film Maestro spremlja Bernsteinovo poklicno kariero, ki se vrti okoli njegove poroke s Felicio Montealegre, ki jo igra Carey Mulligan. Kritiki že napovedujejo, da bo film velika uspešnica, tudi po zaslugi drugih dobrih igralcev, med katerimi so Matt Bomer, Maya Hawke in Sarah Silverman.

Foto: Netflix

Carey Mulligan je nad delom s Cooperjem navdušena. “Med snemanjem sem se prvič počutila kot prava igralka,” je povedala in dodala, da je soigralec iz nje potegnil čisto ves igralski talent. “Rekel je: Če boš to naredila, moraš iti do konca in dati vse od sebe. Tako kot je to naredil on.”

Film konec novembra prihaja v izbrane kinematografe, od 20. decembra dalje pa bo na voljo tudi na Netflixu.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close