Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek 6 razbitih slovenskih avtov na hrvaškem

6 razbitih slovenskih avtov na hrvaškem

sosed, ki je bil doli prejšen teden, malo niže od zadra ali kje že, je povedal, da so na enem parkirišu naenkrat razbili 6 slovenskih avtov, in to do mere, da se jih seveda niti domov ni dalo odpeljat.

vzrok so menda politični spori…hrvati očitno rabijo res še ZELO veliko, da bodo zreli za eu…

…sam toliko povem, da malo pazite kje boste pustili vaše avte, kaka javna parkirišča se menda odsvetujejo…

in o tem ne blo nikjer nič napidanega-24 ur., pa jada.Napišeje pa , da se je utpil 91-letnik.

Kar veselo hodimo na dopust na gostoljubno hrvaško.No ja v primeru,da imamo avto kasko zavarovan.
Oh ti naši prijazni,gostoljubni hrvaški prijatelji.

al pa če ti tega članka nisi zasledil…mogoče še bo…lani je blo tut kr nekaj goljufij hrvatov z radarji, pa ni blo nič o tem na 24ur, sam po mailih je krožilo.mogoče bi blo treba kako hr stran pogledat.

tale moj sosed je kr verodostojen vir. pa še sam je hrvat, živeč v slo. tko da…

lani sem o teh goljufijah z radarji celo sama poslala mail na 24ur, z kontakti kje lahko preverjo info, pri katerih ljudeh use. pa ni blo nč po tv-ju. tko da če ni na 24ur, še ne pomeni da se ni zgodilo.

ta moj sosed, hrvat…še sam je bil razočaran.je rekel, da ne more verjet kam je politika pripeljala to use skupaj…

v glavnem, javna parkirišča menda niso priporočliva…

Teta rekla, kazala,…
Tolko dam jaz na takele štorije.
Verjetno pa tisti, ki ima namen iti, bo šel. Sem med njimi.

pa imamo res veliko telebajskov v slo, če menijo, da se je zgodilo samo to, kar je na 24ur…

jaz telebajsk, kaj pa ti, če ne veš zakaj ravno 24 napisal. Lp.

ne gre za eno teto, ampak mojega soseda. poznamo se dolgo in dokaj dobro. zato verjamem, da je to res. sploh pa ker je sam take narodnosti.

jaz ne znam hrvaških besed, da bi malo po njihovih straneh posurfala…

ma ja, 24ur zlo dobro pokrivajo nekatere teme, sploh če j.lo prdne npr…tisto kar sem jim jaz lani poslala pa…nič. pa še preverljive info so bile.

saj mi gremo tudi na hr, že use dogovorjeno očitno. ampak kam bomo parkiral pa ne vem, smo se malo zamislili…

To je nemogoče da se zgodi na hrvaškem.Jaz to ne verjamem.

verjemite kar želite…jaz sem to napisala toliko, da malo bolj razmislite, kje boste parkirali…

Že celo svoje življenje hodim na dopust na Hrvaško – pa se mi na avtu (pa tudi drugače) nikoli ni zgodilo nič slabega.

Ja, v Ljubljani pa že dvakrat.

Kaj zdaj?

Še nikoli pa niso bili tako slabi odnosi s hrvati,kot doslej in lahko človek marsikaj neprijetnega pričakuje na hrvaškem.

tetka calm down, prejšnji teden smo bili na dopustu malo niže od Zadra, v večjem jadranskem mestu, vsak dan smo bili po 1x ali 2x v mestu, tudi ob večerih. V centru mesta je bilo parkiranih tudi nekaj avtov s slo registracijo in verjemi ali ne, nobenemu ni nič falilo. Tako, da, tole bi morala napisati že maja, veliko nas je, ki smo svoj dopust na sosednji obali že dali skozi in verjemi, bil je popoln, razen, dni, ko nam je nagajalo vreme.

Ali se boste končno prebudili ter bojkotirali dopuste na Hrvaškem???

Sem čisto budna in ne vem, zakaj bi morala bojkotirati dopust tam, kjer se dobro počutim in kjer mi domačini pokažejo, da so me res veseli.

Jaz tam, kjer hodim, nisem številka, ampak “rado viđen gost” 🙂

Seveda gremo vsi zelo radi in brezskrbno na dopust na hrvaško.Med hrvati smo slovenci izredno priljubljeni in zaželjeni zadnje čase.Neverjetno nas imajo radi,nas ljubijo in bomo dol res preživeli brezskrbno čudoviti dopust med še bollj prijaznimi,gostoljubnimi mirnimi hrvati.
V jeseni boste pa jamrale tu kaj se vam je zgodilo dol.Da so vas zmerjali ,da so vam avto podrsali z ostrim predmetom,da so vas grdo gledali in dajali neprimerne izjave o slovencih,da so vas zadnje postregli v trgovini in da ste eno uro čakali na pijačo v gostilni in so vse druge prej postregli…

ni to noben poziv h bojkotu, kot sem rekla že, gremo celo mi letos na hr.čeprav nas avto sedaj kar skrbi, sploh ker je star 10mesecev, praktično nov.
in da, ravno zato me skrbi, ker odnosi niso bili nikoli tako na nuli. če berete kake komentarje hrvatov na 24ur.com kadar je objavleno kaj o našem blokiranju njihovega vstopa v eu, so komentarji res tako na meji bolanosti, da…človeka lahko res malo zaskrbi. no, upajmo da bo dobro doli…

Joj, kolk mi gre pa na živce tale antipropaganda. Z naše strani gre nekako takole: ne hodit na Hrvaško, tam se vam lahko zgodi vse slabo na tem svetu. Z njihove strani gre pa malo drugače: v vsakih poročilih omenjajo Slovenijo, večinoma v negativno političnem kontekstu.

Moja realnost: v 30 letih dopustovanja na Hrvaškem še nisem doživela ene negativne stvari ali srečala enega neprijaznega domačina. Letos sem bila še posebej prijetno presnečena, ko sem na kolesarjenju po istrskih brezpotjih srečala kar nekaj zelo prijaznih domačinov s prijaznimi psi, ki so sicer zelo lajali, ampak niso grizli :))) Tudi izkušnje s hrvaškimi policisti in ostalimi uradnimi osebami so mi ostale v lepem spominu po prijaznosti. Tako da nimam žal besede čez Hrvate in Hrvaško.

Res pa je, da imam povsem enake izkušnje tudi z Nemčijo, Francijo, Dansko, … pa s Tajsko, Mehiko, Gvatemalo in ZDA…

Enako!! Ej, v LJ so mi ukradli avto, verjetno zato, ker ni imel LJ grba??
Sicer pa verjamem, da se je kaj takega zgodilo, tako, kot so v Piranu razbili 5 avtomobilov z Lj registracijo…….Pa kaj naj sedaj…….Na Hrvaško bom vseeno šla, ker nimam v 20 letih niti ene slabe izkušnje za povedat, pa v Lj bom tudi še šla in v Piran enako…… Tako je, se dogaja.

Tisti, ki redno prebirajo 24 kur, pa menda že vejo, da niso ravno ažurni z pametnimi novicami. O kakšnem Murku ipd, pa se hitro kaj najde….. pač tisto, kar se bere 😡

japajada

Pa jaz ne vem, kam vi hodite……. Da se mi v 20-ih letih dopustovanja na HR nikoli ni zgodilo nič hudega, sem očitno zelo čudna. Tam me vsi pozdravijo, ko stopim v trgovino (v Lj niti slučajno), vsi se z mano pogovarjajo, ko grem na sladoled, veliko jih govori z mano slovensko, kar bi tukaj težko rekla :P, nikoli mi nihče ni rekel žal besede. Zdaj ali sem imela res tako veliko srečo, ali pa nekateri bučke prodajate in trosite ene in iste zgodbice…….
Poleg tega, ko bo slovenska obala malo cenejša za dopustovanje, ko bo naše morje čistejše in ne polno solate in smrdeče, ko ne bom čakala natakarja na eno bedno kavo pol ure, takrat bom pa začela hodit na dopust v SLO. Do takrat pa povsod okrog samo k nam ne. Žal je tako, face it 🙂

pa kje je tle notr kak poziv k okupiranju hr? pa saj grem tut jaz tja, a niste prebrali???
jaz sem imela nekaj dobrih in nekaj slabih izkušenj z hrvati in na hrvaškem, a letos smo se odločili, da gremo useeno tja.

res je, da se tvojemu avtu lahko marsikaj zgodi tudi doma, a za moje pojme nekaj doprinese dejstvo, da tko kot so trenutno na psu naši odnosi z južnimi sosedi, še nikoli niso bili. zato pravim samo, da malo pazite kje parkirate avte, to je use. čist dobronamerno.

mi smo imeli pred leti težave na krku 2 leti zapored ter v njivicah prihodnje leto. sedaj nas 5 let ni bilo na njihovem morju, letos gremo spet.

dejstvo je, da imaš lahko dobre ali pa slabe izkušnje. odvisno na koga naletiš in kam greš. v kampu krk na krku npr prodajalke pred leti so bile dokaj nesramne. in nobena ni hotela razumeti slovensko. kaj šele spregovoriti. izkušnje so različne.

Tudi v Njivicah sem bila in Malinski, sicer še malo mlajša, smo bolj žurali, pa ni bilo nikoli nič. Vsi prijazni, tudi mladi domačini…..
Saj pravim, ne vem, lahko da je nekdo magnet za težave in ima res slabe izkušnje. Midva sva večinoma v Istri, bila pa sva tudi v Dalmaciji in sva bila enako zadovoljna……

lp

New Report

Close