Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek a sem nora …?

a sem nora …?

Pozdravljene!
Zadje čase sem res živčna. Zdi se mi, da me nihče ne razume in ne upošteva! Niti moj partber. Gre pa v bistvu za to, da se pač bojim za svojo hčerko. In povedat ne morem, kako mi gredo določene stvari na živce!Recimo, stara bo 9 mesecev in vsi (najbolj tast) ji tiščijo prste v usta seveda prej jih namočijo v vino, pa radensko,skratka vse kar jim pride pod roko!
Pač ne vidim vzroka, zakaj bi ji kar nekaj dajali, če se je ravno najedla! In seveda potem je tako smešno (da komaj k sebi pridejo od smeha), ko tamala dela takšne in drugačne “grimase”! No in seveda jaz rečem, ne ji dajat prosim! A mislite, da me kdo upošteva. Ne, nihče. Vsi kar ignorirajo in kao, da ne slišijo in se še naprej režijo!
Druga stvar. Naša mala ima res ful rada kakšne vrvice (recimo pri hlačah, pa od raznih igračk) in veste kaj ji je danes naredila tašča za “igračko”.Na navaden “štrik” (vrvico) obesila gumbe. Ko sem to videla sem hitro rekla, oh ne to pa ni primerna igrača, ne ji dajat, lahko si okrog vratu obesi ali pa kakšen gumb poje. Ne ona me ni j*****(oprostite izrazu) in ji kar dala!Potem me je pa tako razkurilo, da sem pred vsemi vzela tisto “igračko” in odprla okno in jo vrgla ven! Seveda so vsi ostali brez besed in me gledali, kot da se mi je utgalo! Potem mi je pa še moj rekel, samo ti se pa tako čudno obnašaš včasih!
Dosti imam že tudi obiskov tašče in tasta, ki samo solita pamet, pa mene ves čas nekaj iziva, da vidi potem kako odreagiram!pa, če bi jih videla enkrat na 2 tedna bi še šlo, tako pa kar naprej(3-4x na teden).
Kaj naj storim! Onadva bi vsak dan bila pri nas, jaz pa obupujem.
A rabim res strokovno pomoč ali sem upravičeno jezna? Rada bi slišala vaše mnenje!
Hvala vsem!

Upravičeno si jezna!
Po domače povedano…RAZPIZDI SE! Jaz bi se!

Ej,dobra si,da vzdržiš!Jaz sem tudi naredila red pri hiši,ker sem imela dovolj pametovanja.Otroček je tvoj,ti postavljaš meje.Zakaj bi se mogla ti sekirat in punčka čutit tvojo negativno energijo?Opiši partnerju tvoje občutke…Prst v vino,radensko in v usta??????Preko mojega trupla.

NISI NORA!Sem na tvoji strani!!!

Vso srečo!

Nisi nora. TI si mama tvojega otroka, zato naj drugi počnejo z njim SAMO to, kar jim ti dovoliš!!!!!!! Vztrajaj!
Ne bi komentirala pogostosti obiskov njegovih “tastarih”, ampak če tebi ne ustreza, je tega definitivno preveč.
Pogovori se s tvojim partnerjem, kako bi to rešila! Če ne bo za sodelovanje, pa zaropotaj!!!!! Bolje prva kot zadnja zamera.

Lp, L.

Sem čist na tvoji strani… Podobne situacije (v bolj mili obliki) tudi pri nas… Zagrozi, da si je ne bos upala dati k njim v varstvo, ko že sedaj take počnejo… In, da si ti MAMA …. Pa naj si mislijo kar si hočejo…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

In – NE – nisi nora!!!

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ja tedva pa nista čist pri sebi. Prst v usta – ni govora. In take home made igrače – nevarno za umret. Odločno bi povedala, da je tega dovolj.

Uf, jaz pa mojo taščo teram da si umije roke vsakič ko neha kaditi zato, da bo malega lahko malo popestvala.

To kar si ti napisala se ne počne dojenčkom. Dojenček lahko daje v usta samo svoje prste, meni še na misel ni prišlo, da bi jaz svojemu moje prste dajala v usta.

Tud tvoj se mi zdi mal čuden, a se mu vse to zdi zabavno, saj gre vendar za njegovega otroka.

In zakaj ji ne kupita kakšne prave varne igračke???

Ja, priporoči se za Fisher Price, TOMY, Chicco igračke, ki so namenjene posebaj za dojenčke… Saj ne bosta škrtarila pri vnuku, ne???

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Ne ga tako srat!

Pa brez zamere….

BRAVO

Nitke zgleda že delujejo, PM, moja ni bila zate….

Mislim to nemoreš verjet, a so vsi isti, al kaj? Včeraj sva se s svakinjo pošteno usekali. Ženska kreha, kiha, potem pa vedno šari po njenih rokicah in obrazku. Kaj ji ne rpide namisel, da tamala itak da vse v usta?! No in sem rekla ona pa čeljust naprej kot kakšen buldog in začne sikat. Pa sem ji kr rekla, da je to najin otrok in da ni igrača. Ko bo pa imela svoje (če jih bo imela) pa naj dela kar hoče.

V r… jih poslji. Nimajo pravice… Ko sem jaz videla, da nameravajo starsi od mojega kako neumnost naredit, sem rekla, da ne dovolim in pika. Ko so samo omenili, da je za zobke fino namazat z malo vincka, sem padla ven in povedala, da alkohola ne prenasam, se manj pijance (stari vsak dan obvezno spije kak pir ali dva… al pa se kakega vec, vedno vec…) in da NE DOVOLIM. Je gospa zacela Gasperju napolitanke v usta tlacit, sem jo vprasala, ce me je vprasala za dovoljenje? Ker jaz pac otroku ne dajem vsega za jest. In zakaj da ne je svinjine… Sej pikice ma lahko od sadja…. Haloooooooo – kaj te briga, matr. Ne in PIKA! Moja mama, pa mi je veliko blizje, vedno vprasa kaj mislim, pa ji sploh ne bi bilo treba, ker ji popolnoma zaupam. Njih pa kontroliram. Otroka ne pustim samega z njimi. Zavedajo se, da ce ga bodo srali, vnuka ne bodo vec videli. Enkrat sem ze zapustila njihov dom in to za 5 mesecev. Zdaj vedo, da se z mano ne morejo zajeb…. Vedo, da jih ne maram, ker so navadni primitivci in da mislim vse drugace kot oni, ampak vzdrzujemo eno tako mirno nenajedanje. Vsaj trenutno. Ce me bo pa spet kdo razjezil, bom pac spet znorela in adijo. Res, blagor ubogim na dusi… Kok jih ne maram:((( In moj me pri tem podpira, saj gre za NAJINEGA otroka.

Postavi se zase in za otroka, kaj pa misli tvoj moz?

Tanja

Ma naredi konec temu. Povej jima, da sta nebrodošla, če bosta takšne uganjala. V svojem pa boš ja valjda ti šef! Z možem pa se pogovorita. Malo si naj nekaj prebere kaj vse se lahko zgodi zaradi takšnih neprimernih “iger”. Ne daj se NIKOMUR!!!!!!

Nihče ni tako dobro podkovan, da mu ne bi kdaj pa kdaj zdrsnilo.

Popolnoma upravičeno si jezna! Najprej se konkretno pogovori s svojim partnerjem in mu povej na kaj si jezna, oz. kaj NI priporočljivo (vino!) za 9 mes otroka!! Če ti ne verjame, ga pelji s seboj k pediatru in naj mu on pove kaj je primerno in kaj ne. Koristno bi bilo, da bi si prebral tudi kakšno strokovno literaturo – tastu in tašči lahko sama pokažeš v knjigi, kjer zdravniku otrokom odsvetujejo alkohol in podobno, četudi je samo prst namočen! + razne “home made” – nevarne igrače.
Ne dovoli, da kdorkoli drug, razen vaju otroku porivajo prst v usta! Mislim, halo!?? Če ne drugega, dvomim v higieno…
Ukrepaj preden bo prepozno. Predlagam ti, da enkrat zbobnaš vse na kupu, vključno s tvojim možem in jim poveš vse kar te moti. Ker drugače ti bodo VEDNO solili pamet. Pri tem moraš biti samozavestna, pokaži avtoritativnost!
Razumem te, da ti je težko. Sploh ker gre za moža in moževe starše. Ampak tole, kar si napisala je res neprimerno za tvojega otroka. Tvojega otroka pa moraš zaščititi ti, preden bo prepozno.
Sočustvujem s tabo in malo punčko, da imate take stare starše.
Lep pozdrav, Sara:)

spet so taščice na udaru…
mame so pa zlate, pa vse lahko, pa tako naprej…

se kdaj vprašate, ali ni ravno tista vaša negativnost, ki je usmerjena proti taščam, vzrok vseh teh nesoglasij?

pa da se razumemo, tudi jaz sem proti alkoholu, ampak… da ne bi prsta dala otročku v usta? seveda sem ga, mu je bilo treba dlesni masirat. pa mi lahko verjamete, da si nisem šla prej rok razkuževat.

draga nor.a, ti najprej razčisti z možekom, ker če vidva ne bosta na isti strani, bosta imela probleme – pa ne samo pri taščah in tastih, pač pa kasneje tudi pri svojih otrocih!

Uf, Moica………… jaz sem bila pozitivno naravnana 3 leta. nic rekla, nic bunila, samo skrbela za to, da je bila “tascica” pri zdravniku, v trgovini, pospravila sem tudi ce je bilo treba ko se je slabo pocutila…. Pa ker sem na dieti, sem bila tiho, tudi ce so bila rebrca na mizi, ces, saj niso skoraj nic mastna… al pa… mah, 1,6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mleko… to je preseravanje zanjo…
A ves, tezko je govorit ce nisi v situaciji. In tezko ti govoris o negativnosti… pri meni je ni bilo dokler…. DOKLER NE GRE ZA MOJEGA OTROKA. Tu pa se vse konca in nisem vec ponizna!

Tanja

ja in kaj si ti počela s prsti: otroku masirala dlesni + tega da si mama, seveda je to na mestu, da si mu olajšala težavico.

Dvomim pa, da bi ti dovolila, da mala cuza prst tastu (pa bom kar odmislila vino), meni sori, to meji že na………..

Pa kaj če je spet beseda o taščah in tastih. Vse premalo jih poznamo in vedno znova nas presenetijo. Svoje starše pa poznaš od rojstva in veš kako se vedejo, kako razmišljajo, kako so te vzgajali in podobno. Ne rečem, saj se tudi med starši najdejo čudaki in med tasti in taščami kakšni prijetni ljudje.

Toliko na tvoj post, ker si preveč poenostavila zadevo o taščah in mamah.

Draga NOR.A!
Nagoni jih nekam, da jih ne bo niti mikalo, prikazati se pri vas. Z možem se pa na samem pogovorita, kako in kaj in če ne bo dojel, ga pošlji na kak starševski tečaj.
Absolutno te podpiram in te prosim, da čimprej narediš red, če ne zlepa pa zgrda!
Lep pozdrav in držim pesti
U.

Jaz takih izpadov na srečo nisem doživela, so pa druge fore…
Npr. kar se tiče “navodil” od fizioterapevtke. 100 krat sva že tašči in tastu povedala, kako ne smeta dvigovat in prijamat tamale (npr. ne pod pazduhami ampak malo nižje, pa ne ji kazat predmetov kot so lučka tako, da mora pogledat gor-vse to ni dobro za visok tonus) ampak se delata kot da ne slišita, NIČ ne upoštevata…Potem so pa še razni komentarji na temo fizioterapija, kar mene totalno razkuri, ker zelo cenim tako našo fizioterapevtko kot vse to kar je s tem povezano, komentarji ala: “Vsega ti pa res ni treba upoštevat, kaj pa vejo zdravniki…itd” Neeee, zdravniki nič ne vejo, ti pa vse…
Drugače pa moram priznat, da tašča sploh ni slaba, bi ji krivico delala če bi to rekla, to je v bistvu edina fora…

ALKOHOL IN VRVICE Z GUMBI – ali sta tvoj tast in tašča nora, pa tudi mož z njima vred?! Odločno prepreči takšno ravnanje, ker nesreča nikoli ne počiva! Če se kaj primeri tvojemu otroku, bo vsaka zamera malenkost v primerjavi s tragedijo. Ne izbiraj načina, če ne gre zlepa, pa daj zgrda. Nisem agresiven karakter, vendar za zaščito svojega otroka ne bi izbirala sredstev. Želim ti veliko sreče in več razumevanja s strani tvojega moža. LP

Hvala vsem! Sploh ni stvar v tem, da bi sovražila taščo in tasta, gre za to, da ne vidim razloga da bi tamali tiščali prstkov v usta in ji dajali vse mogoče jedi. Potem pa rečeta, če pa tako gleda. Ja normalno da gleda, jedi na mizi! Tista kapljica vina na prstu ji ne bo škodila, ampak zakaj ji je potrebno dati pa tudi ne vem, pa če se še tako trudim razumeti taščo in tasta! Imam dva nečaka (smo skupaj živeli) in jima nisem nikoli kaj tiščala v usta. Pa sem jih vseeno rada imela!
Je celo malo nad normalno težo in ji ni potrebno dajat vsako minuto kaj za pod zob!In na žalost imava s partnerjem pač drugačna merila.
Njemu se vse skupaj tudi zdi smešno in reče veš koliko svinjarije bo še pojedla!
Ne da bi hvalila svoje starše,ampak oni me vedno vprašajo, kaj lahko in kaj ne in pač upoštevajo moje nasvete, ki glede na to, da imam zdravstveno šolo le niso tako neumni!
Sem pa razmišljala in ugotovila, da morava res prvo se s mojim zediniti, potem pa bo mogoče bolje.Je le drugače, če on reče svojim staršem, kot pa jaz.
Saj drugače nista slaba, ampak jaz se za svojo hčerko pač bojim!Ne vem, mogoče preveč?!
Lep pozdrav vsem!

Sama ne bi dovolila in se mi zdi da ne pretiravaš!

Ne ga tako srat, je bilo mišljeno v smislu več odločnosti, saj gre za tvojega otroka.

Mislim da si upravičeno jezna. Jaz bi naredila isto

Če imam jaz kaj za povedat tašči potem rečem mojemu naj on pove. Se mi zdi boljše če on uredi konflikte kot pa jaz. Na srečo vedno reče da imam jaz prav.

New Report

Close