Ajde da vas slišim. V čem je smisel vsega, če na koncu umremo?
V mikro okvirju je smisel današnjega dne prijeten popoldan, v makro okvirju pa veliko takih dni s prijetnimi občutki.
Zakaj se reče DOŽIVETI? Živeti DO nekje. Torej v tem časovnem razponu med rojstvom in smrtjo ŽIVETI, karkoli si že vsak od nas pod tem pojmom predstavlja. Vsekakor čim lepše, če le znaš in hočeš.
Si kdo želi živeti večno? Si znate to predstavljati? Ne bi bilo v nekem trenutku že dolgočasno?
Ja, na koncu pač umremo. Pa kaj potem? Smrt je tudi del življenja, le da je pri vseh nas ta del postavljen čisto na konec kot zadnje dejanje življenja. Preden pridemo do tja, je pa vredno živeti in če znamo živeti tako, da smo lahko nase ponosni, tudi umreti ni težko.
Anonimno 10528, 29.02.2024 ob 09:14
Smisel vsega je, da toliko dvignemo zavest, da se nikoli več ne vrnemo na ta planet strahu in trpljenja.
Na spomeniku je napisan datum prihoda na ta svet in datum odhoda iz tega sveta. Vmes je črtica. Ta kratka črtica prikazuje življenje, zato ne zapravljajte življenja za napačne/a stvari in dejanja.
Ja, anonimno10528, tako je. Smisel je v ozaveščanju, ki ga dosežemo z razlikovanjem med prav in narobe. Osnova za ozaveščanje so etične norme in le z osvojenimi normami lahko napredujemo k spoznanju vsega kar je res. Življenje v laži ne prinese napredka in tu smo prav iz tega razloga, da ločimo zrnje od plev.
Sem verna, hodim v cerkev, molim, delam dobra dela in pazim, da ne grešim. Trudim se, da ne obrekujem in da nobenemu ne naredim nič slabega, če morem, pomagam.
Upam na večno življenje in upam, da se bomo v večnosti ponovno združili z našimi najdražjimi. Vera mi daje tudi upanje in pogum za naprej, za vsak dan posebej.
Ne predstavljam si, da ne bi imela vere. Moje življenje bi bilo prazno in brez zveze. Blagoslovljen dan želim vsem dobrim ljudem.
Anonimno 7493, 28.02.2024 ob 21:08
Ajde, da vas slišim. V čem, vse to pehanje za materialnimi dobrinami, kariero, družino. Na koncu vse to izgine in nima več smisla ne nič.
Cilj je pot – uživaj preden se vrneš nazaj v temo.
Če pa rabiš smisel pa pojdi v cerkev in se prepričaj sam sebe, dokler ne verjameš – pa dobiš smisel 😀
Kokoši anonimno, 29.02.2024 ob 03:57
Če še ne veš, 28.02.2024 ob 21:10
Pomembna je pot do cilja. Kako si pot prehodil. Preko trupel? Z antidepresivi. Z vzponi in padci? Samo z vzponi? Samo s padci? V družbi ali sam?
Anonimno 2130, 29.02.2024 ob 00:46
Jaz mislim, da je smisel življenja samo produkt človeškega uma. Poglejte, ne vem kolk milijonov let nazaj se je v morju neka struktura, rečmo ji celica, začela deliti in nastali so skupki celic. Iz njih so počasi nastajale vedno bolj kompleksne oblike. Pač če vas zanima teorija razvoja življenja, imate knjige o tem. Ampak če nadaljujem, čez čas so se razvila bitja, ki so se gibala po nogah, rokah itd., prehranjevala, rasla in se razmnoževala. Vse deluje po nekih kemijskih procesih v možganih. Se najesti, ko je lakota, se plodit, ko je nagon, pazit na mladiče, da zrastejo in tako nekako do smrti, ker živa bitja pač nimamo neomejenega roka. Stare celice zamenjajo nove itd. Ko je pa telo prestaro, pa pač ugasne, ker pač celice niso več zmožne obnove. Zato so razvile sistem oplojevanja in tako uspele preživeti naprej. Torej gre za skupek celic, ki želijo preživeti. Živa bitja smo pa produkt teh celic. Ljudem so se pač močno razvili možgani in potem razmišljamo tudi take bedarije, kaj je smisel življenja. Samo skupek celic želi preživeti. To je pranagon po preživetju, po nadaljevanju vrste. Začelo se je z eno celico, ki je hotela preživeti in očitno ji je uspelo. Tako jaz mislim…
Zanimivi komentarji. 🙂
Lahko pa napišem kaj je napisala neka velikanska čustvena invalidka na temu forumu, že nekaj časa nazaj
Mami ki je imela sina, ki je težko zaspal in bil tesnoben, ker ga je bilo strah smrti je svetovala, da naj sina vpraša, kako misli, da bo čutil po smrti? Ali ga bo kaj bolelo? Bo žalosten?
In zaključila je s tem, da bo sin že prišel do tega, da ne bo nič žalosten in mu ne bo težko, ker ga sploh več ne bo bilo.
In to je bilo za to žensko uteha!!!!!!?????
Kako pomirjujoče. 😀 😀 😀
To je otroka ziher pomirilo.
Zdaj pa povejte, kako je lahko nekdo tak ogromen čustven invalid, da nekaj takega napiše in da tako razmišlja?
Kaj naj rečem. Trapasto je, da nekdo tako razmišlja. Gospa ne zna prebrati ljudi in njihovih občutkov, zato bi fantka, še bolj prestrašila. Otrok bi rabil slišati, da dušica gre naprej. Samo tako, bo starš pomiril otroka. Pa tudi, če sam ne verjame v to.
wd40a, 29.02.2024 ob 13:20
Jebala te dušica. Zmeraj manj otrok verjame pravljicam. Či jih ti rabiš za osnovno funkcioniranje jih marsikdo ne. Sploh marsikater otrok ki je bolj odrasel od raznih hepi hepi religij.
Problem je le v temu, da bolj, ko je človek odrasel in bolj, ko je razumen, bolj se zaveda kaj pomeni končnost. Toliko hujša sta potem stiska in strah. Tako huda, da ne moreš normalno funkcionirati. Samo ena stvar je še enako grozljiva kot zavedanje končnosti, in to je brutalno fizično mučenje, ki ga nekdo preživlja v rokah sadističnega morilca. Če bi vedel, da te bojo brutalno in počasi ubili, potem ne bi mogel normalno funkcionirati. Tako tudi ne more normalno funkcionirati nekdo, ki se zares zaveda končnosti.
slaba presoja, 29.02.2024 ob 13:42
Problem je le v temu, da bolj, ko je človek odrasel in bolj, ko je razumen, bolj se zaveda kaj pomeni končnost. Toliko hujša sta potem stiska in strah. Tako huda, da ne moreš normalno funkcionirati. Samo ena stvar je še enako grozljiva kot zavedanje končnosti, in to je brutalno fizično mučenje, ki ga nekdo preživlja v rokah sadističnega morilca. Če bi vedel, da te bojo brutalno in počasi ubili, potem ne bi mogel normalno funkcionirati. Tako tudi ne more normalno funkcionirati nekdo, ki se zares zaveda končnosti.
Bolj kot vem kaj me čaka in se zavedam konca manj rabim pravljice. Konec bo zoprn v vsakem primeru, ampak pol bo pa mir.
wd40a, 29.02.2024 ob 13:44
Bolj kot vem kaj me čaka in se zavedam konca manj rabim pravljice. Konec bo zoprn v vsakem primeru, ampak pol bo pa mir.
Kje tukaj vidiš karkoli pozitivnega? Nekaj zaradi, česar bi bilo potem človeku lažje? Čakati na tak konec je enako, kot čakati na to, da boš brutalno mučen v rokah sadista. Ker končnost je popolno uničenje. Človeka lahko, sama panika in smrtni strah ob zavedanju te pošastnosti, spravita ob razum.
Anonimno 6064, 28.02.2024 ob 21:14
Ora et labora! 😇
Delo osvobaja. Napis nad vhodi v nemška koncentracijska taborišča…
Delo krepa človeka. Predelan pregovor še iz Jugoslavije: Delo krepi človeka.
Kdor ne dela, naj vsaj je. Predelan pregovor, idealen za današnje socialce, star pa 50 let ali več, ki se je v originalu glasil: Kdor ne dela, naj ne je.
Tisti, ki so odrasli šli v hepi hepi religijo, jim je v otroštvu manjkala neka opora in uteha, kaj je življenje in kaj bo z njimi po smrti. Zato so bili tako zelo lahke žrtve, da so padli v to zadevo kot odrasli.
Jaz nisem hodila v cerkev sem se pa zavedala krscanstva in trenutno v odraslosti še vedno ne hodim v cerkev imam pa pomirjeno vest, da delam dobro in da je jezus na moji strani.
V cerkev pa ne nosim denarja zato da bi ga oni potem imeli za izplacilo tozb zrtvam zlorab….
Zgodovina cerkve je temacna pa me nic ne mika iti notri
Pomembna je povezava z bogom/jezusom/vesoljem, ki jo vsak lahko doma po svoje prakticira.
Samo, da se drugim ne dela škode v smislu: ne stori drugim tistega, kar ne želiš, da bi oni storili to tebi.
slaba presoja, 29.02.2024 ob 14:01
Kje tukaj vidiš karkoli pozitivnega? Nekaj zaradi, česar bi bilo potem človeku lažje? Čakati na tak konec je enako, kot čakati na to, da boš brutalno mučen v rokah sadista. Ker končnost je popolno uničenje. Človeka lahko, sama panika in smrtni strah ob zavedanju te pošastnosti, spravita ob razum.
Ne vidim niti ene pozitivne stvari. Trpiš… pol te pa ni. No, lažem, če te ni ti ne more nobe klinc več težit, konec mučenja, trpljenja…. boljš ne more bit. Samo, jaz ne rabim pravljic za uteho. Računam pa na to da bo sam konec, kot sem napisal, vsaj zoprn- če bom imel srečo ali pa precej boleč- če je ne bom imel.
Zartrose, 29.02.2024 ob 14:49
dvomim da si kdo želi živeti večno ali pač? smrt je logičen konec lajfanja.. smisel pa je za vsakega kaj drugo, nekomu keš, nekomu potovanja, drugemu sex.. meni pač ljubezen.
Večno življenje… bog ne daj. Pa da ti še en jolbe skoz na harfo nabija….
7493 zate
ti bom spet dal primer. iz ekonomske univerze. ja? oni trdijo da se da vse izrazit z številkami. kar ni res. če te vprašam, kakššna je razlika me loto dobitkom 100 000 000 in 10 mio. ti bi verjetno rekla, da ni razlike. ker nobenega ne moreš zapravit v normalen. a je tko?? in sedaj sva pr iproblemu ki ga imaš in zato ne raumeš. EGOIZEM je tvoj problem. pravi odgvor na loto vprašanje bi bil – kaj? ja je razlika . ker če dobim 100 000 000 lahko podarim komu, kaj, lahk okaj zgradim zad druge, komu omogočim kaj. ampa kti tko ne gledaš. ti gledaš samo ZASE. eeee in sedaj, vidi je razlog imet otroke. še kako pomembno. veš zakaj. ne zate. nis otvoja pofukana last. ti jih moraš vzgajat ne pa jim dajat bogastva. ja? torej zakaj otroke? KER BI MOGOČE LIH TVOJ OTROK RAZVIL, NEKO NOVO ZDRAVILO, ODKRIL KAJ POMEMBNEGA, KAR BI POMAGALO ČLOVEŠTVU. ZATO. JA? in vidiš zato jaz tko sovražim feminizem, ki uničuje fante. ker fantje so tisti ki kaj izumijo ne ženske. ženska vloga v družbi je jasna. mamica, hiša. družina pa tko. moška vloga pa je zelo pomebna tko doma kot v službi. v obojem bolj kot ženska. zgržaj se kolko češ. femisnitke naj pišejo kaj čjo. to so dejstva. kolko imamo kirurgov, kuharejv , izumiteljev?? je kera ženska? ni!!!! vidiš zato sovražim feminizem, ker ubija prihodnost planeta, človeštva z svojimi mentalnimi umskimi zablodami. vse kar imaš, je skonstruiral, izdelal, MOŠKI!! tudi tvoj vibrator in dildo in gsm in avto. ja? zdaj raumeš??? zato morša imet otroke. in zato je v vseh družbah fantek več vreden kot punčka. ker se ve ,da iz punčke ne bo nič. ker ne more biti. mi je zelo žal, ampak tko je. lahko pa mi poveš sama, koliko poznaš moških in žensk v top poklicu.