Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ali hodite v trgovino z masko?

Ali hodite v trgovino z masko?

[/quote]

Daj ne nakladaj. Ta trgovina je nateg tako kot SloShop, katere link je bil objavljen včeraj. Verjetno je isti lastnik, ker sta trgovini identični. Če pa jutri res dobiš maske, pa ti jih verjetno ne bo noben problem poslikat in objavit.

v interšparu jih imaš polno, zaščitne rokavice, take bele, kot jih imaš recimo za čiščenje..10 parov v škatli, mislim, da je nekaj čez evro.

V trgovino hodim( 1x na teden, 10 dni) z masko in rokavicami, narocila sem si material za izdelavo nekaj mask, ker mi bo teh iz zaloge kmalu zmanjkalo. Pa če je komu smešno, ali ne.

Ne. Ker nimam kvalitetne, nekvalitetne pa so za enkratno uporabo in jih nimam 200 doma.

Pripenjam link, kako sterilizirati maske. Napisal je Pretnar, ki se je edini dovolj zgodaj izpostavil in trdil nasprotno kot Nijz. Zato mu od vseh strokovnjakov še najbolj zaupam.

https://www.primorske.si/plus/zdravje/masko-lahko-steriliziramo-tudi-v-loncu-na-pritisk?utm_source=most_read_lnk_article&utm_medium=most_read&utm_campaign=most_read&pk_campaign=most_read&pk_source=most_read_lnk_article&pk_medium=most_read

Doma sestra nosi, ker je prišla iz okuženega območja. Nima simptomov zato jo niso testirali. 14 dni moramo čakati ona v izolaciji v sobi in nošenje maske.

Masko se sterilizirana lahko v pečici, 70 stopinj Celzija za eno uro. Strerilizira temperatura, ne pa vlaga.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Poglejte kdo nam pošilja maske in drugo medicinsko opremo – Kitajci, Čehi… hebem mater nemškim nacijem. Komaj čakam, da pridejo sončit vampe v naše kraje, banda ušiva lopovska. Slovenci pomnimo! Pfej nemci!

https://katapult.si/maske-za-vse/

brezplačne pakete za šivanje obraznih mask

Če prodajajo material za maske iz pp – polipropilena – št. 5 (ne da se reciklirat), a se ne virus prime na to masko? Koliko časa pol zdrži ta virus na plastični maski? A vidite, da je Brez Veze.

Ne. Pred vstopom v trgovino mi je trgovka, umila voziček, dala razkožilo za roke. In nato, ko sem šel ven, isti postopek. v trgovini vsake toliko časa po zvočniku obvešča, varnostna razdalja. prekmurje.

Bravo Prekmurci, bravo Za/Posavci, bravo Primorci za najmanjše število okužb.

Brez veze – te maske niso potem “atestirane” za prehajanje, torej nima material oznake N95, FFP2 ali FFP3. ljudje, ne nasedajte.

Tudi doma zašite maske iz štofa so problematične, ker nimajo atestov. In kaj – potem te maske okužene z vaše strni ali od nekoga od zunaj perete v strojih? Pa ja veste, da ne smete tega prat skupaj z ostalim perilom, če ne nalijete noter še fajn ali kisa, ali varekine, drugih razkužil za pranje. Hazardno početje. Ni vredno. Res je, da trenutno ni mask za enkratno uprabo – samo zavedajte se, da Kitajci nosijo v normalnih časih pralne maske izključno zaradi smoga in umazanije, prahu, ne pa takole za korono – za to imajo večinoma vsi take za stran metat. Ker se s tem zmanjša prenos virusa znotraj gospodinjstva, ko se to pere.

Najboljše so maske za enkratno uporabo. Se splača potrudit, počakat, poiskat, in si jih nabavit. Na kitajski ALibabi se dobi tudi take silikonske respiratorne maske, ko menjaš notri samo vloek. Imam naročeno. Sicer pa bo to zagotovo odslej naprej obvezna dodatna oprema vsakega gospodinjstva, doba virusov se je na Zemlji začela. To bo bumerang, ker takoj ko se bo spet vzpostavil normalno potniški letalski prevoz med celinami in otoki sveta, se bo okuževanje začelo znova in znova.

Pa ne prodajam mask, da ne bo pomote.

jaz ni nos namažem z tigrovo mastjo in je hehehe in roke

Brez veze – te maske niso potem “atestirane” za prehajanje, torej nima material oznake N95, FFP2 ali FFP3. ljudje, ne nasedajte.

Tudi doma zašite maske iz štofa so problematične, ker nimajo atestov. In kaj – potem te maske okužene z vaše strni ali od nekoga od zunaj perete v strojih? Pa ja veste, da ne smete tega prat skupaj z ostalim perilom, če ne nalijete noter še fajn ali kisa, ali varekine, drugih razkužil za pranje. Hazardno početje. Ni vredno. Res je, da trenutno ni mask za enkratno uprabo – samo zavedajte se, da Kitajci nosijo v normalnih časih pralne maske izključno zaradi smoga in umazanije, prahu, ne pa takole za korono – za to imajo večinoma vsi take za stran metat. Ker se s tem zmanjša prenos virusa znotraj gospodinjstva, ko se to pere.

Najboljše so maske za enkratno uporabo. Se splača potrudit, počakat, poiskat, in si jih nabavit. Na kitajski ALibabi se dobi tudi take silikonske respiratorne maske, ko menjaš notri samo vloek. Imam naročeno. Sicer pa bo to zagotovo odslej naprej obvezna dodatna oprema vsakega gospodinjstva, doba virusov se je na Zemlji začela. To bo bumerang, ker takoj ko se bo spet vzpostavil normalno potniški letalski prevoz med celinami in otoki sveta, se bo okuževanje začelo znova in znova.

Pa ne prodajam mask, da ne bo pomote.
[/quote]

Prodajaš pa lastno norost. Ljudje se sploh ne zavedate, da boste s temi odpadki še bolj zastrupili hrano, zrak in sebe.
To vodi le v popoln propad.
Mogoče pa je to tudi božji načrt.

Prodajaš pa lastno norost. Ljudje se sploh ne zavedate, da boste s temi odpadki še bolj zastrupili hrano, zrak in sebe.
To vodi le v popoln propad.
Mogoče pa je to tudi božji načrt.
[/quote]

Potrkaj na vest svojih prednikov, kar se tiče onesnaževanja pred, 50-imi, 100 leti. Kako so na divje odlagali po gozdovih vse možno… Pa nekontrolirane so bile prašičje farme, scavnica pa lepo v vodne vire odtekala…..Ne ti meni levit pet o onesnaževanju; zdaj prepozno trombaš s tem. Osebno vem, da sem dosedaj dovolj naredila, kar se zapščite okolja tiče. Mnogo več, kot moji predniki. Nimaš ti meni kaj nošnje mask očitat iz tega naslova.

In ja – krave so največji onesnaževalec okolja, ekološka bomba – s svojimi iztrrebki in toplogrednimi plini, ki nastajajo pri tem…. že stoletja na tej Zemljici.

Potrkaj na vest svojih prednikov, kar se tiče onesnaževanja pred, 50-imi, 100 leti. Kako so na divje odlagali po gozdovih vse možno… Pa nekontrolirane so bile prašičje farme, scavnica pa lepo v vodne vire odtekala…..Ne ti meni levit pet o onesnaževanju; zdaj prepozno trombaš s tem. Osebno vem, da sem dosedaj dovolj naredila, kar se zapščite okolja tiče. Mnogo več, kot moji predniki. Nimaš ti meni kaj nošnje mask očitat iz tega naslova.

In ja – krave so največji onesnaževalec okolja, ekološka bomba – s svojimi iztrrebki in toplogrednimi plini, ki nastajajo pri tem…. že stoletja na tej Zemljici.
[/quote]

S svojim izgovarjanjem na prednike nisi storilo nič.
Tako, kot z debato o domobrancih, ne bomo rešili trenutnih in nadaljnih težav.

S svojim izgovarjanjem na prednike nisi storilo nič.
Tako, kot z debato o domobrancih, ne bomo rešili trenutnih in nadaljnih težav.
[/quote]

Viharni jezdec……….. rabiš dnevno dozo “kavsanja” preko tipkovnice na tak način? Ne, po mojih odgovorih ga ne boš dobil..

Zahodni um pač nikakor ne dojame ali noče dojeti smisla nošenja mask široke populacije. Misli samo in izključno kako zaščititi sebe. Če bi vsi nosili maske, bi s tem preprečili da svoje viruse trosimo naokoli po drugih in s tem zmanjšali možnost širitve virusa. In za to bi zadostovale tudi homemade maske.
[/quote]
Malo poglej, tudi po tv kažejo, kolikokrat si ljudje popravijo masko, ta zna fajn na oči zlesti, in ogromnokrat vidiš kako si jo popravijo da jo pri nosu primejo in povlečejo dol. A veš kaj s tem narediš? Virus dobiš na roke/rokavice. In lepo šopingiraš naprej. Zato če preberiš kaj tuje strokovne literature, strokovnjaki opozarjajo da s temi maskami lahko celo povečamo! prenos okužb. Lahko ti pogledaš na youtube kako in kaj, ampak ti gibi so skoraj nezavedni, zdravstveni delavci se šolajo leta in vsa ta leta jih na to opozarjajo, mi pa mislimo da bomo to dojeli v enem dnevu. Očitno ne, kar ta dejanja lahko vidiš skoraj v vsakem prispevku na tv. Pa si predstavljaj trgovko ki se dotika maske potem pa tvoje škatle skenira.

Malo poglej, tudi po tv kažejo, kolikokrat si ljudje popravijo masko, ta zna fajn na oči zlesti, in ogromnokrat vidiš kako si jo popravijo da jo pri nosu primejo in povlečejo dol. A veš kaj s tem narediš? Virus dobiš na roke/rokavice. In lepo šopingiraš naprej. Zato če preberiš kaj tuje strokovne literature, strokovnjaki opozarjajo da s temi maskami lahko celo povečamo! prenos okužb. Lahko ti pogledaš na youtube kako in kaj, ampak ti gibi so skoraj nezavedni, zdravstveni delavci se šolajo leta in vsa ta leta jih na to opozarjajo, mi pa mislimo da bomo to dojeli v enem dnevu. Očitno ne, kar ta dejanja lahko vidiš skoraj v vsakem prispevku na tv. Pa si predstavljaj trgovko ki se dotika maske potem pa tvoje škatle skenira.
[/quote]

Še enkrat

MASKA NI ZATO DA TI SEBE ŠČITIŠ,, AMPAK ZATO DA TI SVOJIH VIRUSOV NE POŠILJAŠ DRUGIM! ČE BI VSI TAKO RAVNALI OZ BI TO BILO OBVEZNO,, BI SE MOŽNOST PRENAŠANJA OKUŽBE BISTVENO ZMANJŠALA!

Tako, zdej vas mam pa dost. Lepo se mejte, ostanite zdravi.

Še enkrat

MASKA NI ZATO DA TI SEBE ŠČITIŠ,, AMPAK ZATO DA TI SVOJIH VIRUSOV NE POŠILJAŠ DRUGIM! ČE BI VSI TAKO RAVNALI OZ BI TO BILO OBVEZNO,, BI SE MOŽNOST PRENAŠANJA OKUŽBE BISTVENO ZMANJŠALA!

[/quote]
Blesavo multinično, če boš sebe ščitilo, ne boš moglo drugih okužiti.

Še enkrat

[/quote]

Preprečitev okužbe s kužnega na druge prepreči samo polna zaščitna oprema, ne pa ena uboga maska, ki prepušča skoraj vse.

Preprečitev okužbe s kužnega na druge prepreči samo polna zaščitna oprema, ne pa ena uboga maska, ki prepušča skoraj vse.
[/quote]

In kako točno virus najde pot od osebe A do osebe B, če imata obe osebi npr homemade maski iz 2-3 plasti kuhinjske krpe? Če že ne drugega mu plasti tekstila kinetiko zj.ebejo.

Še enkrat

[/quote]
Ja saj bolje zate, se ti ne da dopovedat. Maske, tele navadne, prepuščajo viruse. Torej jih ne zadržijo ali kako naj ti še napišemo. In če jih ti nekomu podaš preko svoje maske na njegovo masko in ta z rokami taca po njej, kaj se zgodi? Pa oči? Zato tako poudarjajo umivanje rok in da ne bolan hodit naokoli. Saj si kužen tudi že prej, ampak takrat še ne kašljaš in ne pošiljaš s tako močjo naokoli.
Saj to niso nova dognanja, medici to vejo že pol stoletja vsaj. Ker zakaj pa nas v času gripe niso opozarjali naj hodimo z maskami? Zdaj bojo la vse rešile, pa kaj še.

In kako točno virus najde pot od osebe A do osebe B, če imata obe osebi npr homemade maski iz 2-3 plasti kuhinjske krpe? Če že ne drugega mu plasti tekstila kinetiko zj.ebejo.
[/quote]
Skozi oči. Pa skozi tekstil. Pa še tisti ki si bo kuhinjsko krpo popravljal na obrazu
bo raznosil naokoli. A misliš da zdr.delavci za hec iščejo maske s posebnimi filtri? Imaš dosti strani kjer piše kolikšen {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se prenese. Pa1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je dosti.

New Report

Close