Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ali lahko starši prisilijo šolo oz. ravnatelja

ali lahko starši prisilijo šolo oz. ravnatelja

Ali lahko starši prisilijo ravnatelja, da priredi urnik tako, da je bolje za učence(družine) in ne učitelje?

Ne spoznam se na zakon in podobne reči, me pa moti, da na naši šoli ne gledajo na dobro družin učencev. Zopet gre za začetek pouka: pri nas je prestavljen na 8.20. Otroci zjutraj čakajo več kot 1 uro na začetek pouka. Šola pa ima preduro za npr. zbor ali rač. krožek. A ni to bedarija? Zakaj tako norčevanje iz otrokovega časa? Jaz ga zjutraj budim, da ga peljem v šolo, preden grem v službo, tam pa potem čaka in gleda učence iz 5. razreda, ki kadijo in se šmugajo po grmovju. Noter nimajo urejenih prostorov, razen sedenja in čakanja v garderobi. A ni neumno, da 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok čaka tisto peščico pevcev? Take stvari so menda ja lahko popoldan, pa čeprav morajo tisti otroci potem počakati. Če želiš k zboru, boš pač malo počakal. A ni to kurja logika?

Ali lahko npr. s peticijo – podpisi staršev prisilimo šolo, da spremeni urnike?

Še eno vprašanje: ali imajo tudi pri vas več turnusov? Moja drugošolka je čist zbluzena: en teden ima preduro krožek, drug teden ne, en teden mora imeti športno v tor. in čet., drug teden v pon. in pet. NIma pojma. Ali nam ne trobijo vsepovsod, kako pomembna je rutina, vedno spat ob istem času, obroki, tako imamo pa vsak dan en đumbus in kaos, ker je vsak dan nekaj drugače (imam 3 šolarje).

že vnaprej za vse, ki radi pišejo druge stvari:
PROSIM ZA ODGOVORE NA POSTAVLJENA VPRAŠANJA, ZA VSE OSTALE DILEME SI ODPRITE SVOJO TEMO!

ne

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

pred 8.00 uro se pouk ne sme začeti, tako je navodilo ministrstva. ker so se eni bedaki spomnili predure, pa je zato obvezni zamik 8.20, ker pred 7.30 sploh ne smejo izvajati pouka. torej – lahko jih prisilite, da ukinejo predure – kakšna čudna skovanka, za posrat. Ne morete pa spremeniti začetka pouka.

Tisti otroci, ki pridejo v šolo prej, imajo organizirano jutranje varstvo.

no, saj to me zanima: ali jih lahko prisilimo, da ukinejo preduro? Kako?

5. razred nima jutranjega varstva

in zakaj bi sploh prisilila da ukinjajo nekaj? aja ker tebi in tvojem soncu to ne ustreza… a boš potlej k bo sonce zraslo v megasonce tud z njim hodila po službo pa delodajalca prisilila oz. želela prisilit naj spremeni delovni čas, ker se tvoje sonce ne mora uskladit z njim in s tabo? al pa ker mora tvoje sonce bit eno uro prej na šihtu kt je uradni delovni čas….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Pol ga ne bo konec, če počaka pred šolo. Kar pa vidi po grmovjih, lahko vidi kadarkoli in ne sam zjutraj.

zelo težko, ker je veliko vrst raznih krožkov, izbirnih vsebin in podobne navlake, ki se pač morajo izvajati. pa ne se toliko sekirat, zakaj pa ne gre otrok na avtobus?

1.Zakaj pripelješ otroka tako zgodaj v šolo? – pa naj pride ob 8.10.
2.Zaradi varčevalnih ukrepov se je minister za šolstvo odločil, da se pouk ne sme pričeti pred 8.20, lahko pa so predure, tako potem učiteli dajo prej krožke, ker popoldan zmanjka časa za vse
3.10letniki kadijo!?!?!?!? – pa nebi to izpostavila ravnatelju? To je vendar nedopustno,…btw….tega ti ne verjamem!
4.HB starši še nimamo takega vpiliva, če ne bi bilo VSE v KAOSU!

Se vam res zdi normalno, da otroci (veliko jih je, ne samo moj) zjutraj vstajajo in VSAK DAN čakajo več kot uro na začetek pouka? Ali bi se vi vozili s svojo kolegico v službo, če bi morala potem čakati eno uro pred firmo, da se lahko poštemplate in vam začne teči del. čas? Otroci (pa ne samo moji) so se pač primorani voziti s starši.

Prepričana sem, da imajo povsod organiziran šolski avtobus. sam nekateri starši, s tega grozno bojijo!!!

zakaj pa se ta otrok mora voziti s tabo, zakaj ne gre na avtobus ali peš, če je blizu??????

Jaz sem vprašala, zakaj ni začetek pouka ob 7.30, pa bi interesne dejavnosti izvajali po pouku. Odgovor je bil, da do 14. potem ne morejo izvesti vseh dejavnosti.

Ne vem pa, ali je do 14. treba zaključiti pouk zaradi učencev ali morajo učitelji pohiteti domov?!
Imajo pa turnus tudi pri nas, torej dva urnika A in B, ampak to višji razredi zato, ker pač liho število ur, pa morajo imeti npr. likovno ali gospodinjstvo vedno po dve uri skupaj, potem sepa malo menjajo ure. In ja en teden imajo zjutraj preduro, naslednji pa ne.

Jaz imam štiri in tudi že težko sledim.

Zakaj pa ne vpišete otroka v šolo v vašem šolskem okolišu in ga ni treba vozit v kakšno bolj fensi šolo? Šole imajo za svoje otroke organiziran šolski avtobus oz. kombi, ki jih pripelje skoraj pred vrata.

Edino kar je tukaj nenormalno in ima “kurjo logiko” si TI. In ne, ne bi se mi zdelo normalno, da cakam pred sluzbo eno uro. Zato tega ne pocnem. Kot tudi tvojemu soncu ni potrebno. Ali je v to prisiljen zaradi sole, pa si pozabila dopisat?? Ravnatelj zahteva, da so eno uro prej tam? Ne? Torej imas problem TI, ne pa oni. In to ni vec vrtec ampak osnovna sola. Kar tvoja kurja pamet itak ne bo razumela nikoli, tako da je cisto bv, ker karkoli kar ni v skladu s tvojim kurjim razmisljanjem oznacis kot napacno.

ne napišeš zakaj mora otrok čakat 1 uro?

to, da bi se pouk začel s preduro vam ne bo ratalo

drugo pa je ta vaš urnik, ki je očitno nedodelan … to bi bilo fino v šoli vprašat zakaj je tako. Pri našem devetošolcu imajo tudi ves čas nekaj drugače, mene to ful moti, ampak on pravi da njih pa ne moti … ok, se ne umešavam.

@Gunar … ko boš imel lastne otroke se pa javi tukaj kako boš usklajeval službo – šolo – prosti čas … avtorica govori o drugošolki in če prav razumem še sinu, ki je manj kot v petem razredu, to je recimo 9letnik

Pri nas je že od nekdaj začetek pouka ob 8.30.
Ko so v višjih razredih, so predure namenjene dodatnemu, dopolnilnemu pouku in izbirnim predmetom. Prej pa dopolnilnemu, dodatnemu in krožkom. Pri nas imajo tudi jutranjo telovadbo.
Otroci gredo v šolo lahko tudi peš – pri nas za nekatere bus ne pride v poštev in se lepo sprehodijo tisti kilometer ali dva.
V petem razredu skoraj dvomim, da kadijo.
Pri nas je tak razpored tudi zaradi vozačev – bus ne more vseh prepeljati hkrati, tako da gredo višji razredi večinoma za preduro, nižji za običajen začetek pouka in se lepo razporedijo.
V šolo ne hodijo samo tvoji otroci in mogoče je tudi pri vas za tako ureditev čisto razumljiva logika.

zato, ker imajo do postaje nekaj km v hrib, pa navzdol po temi in gozd – ja, NISMO iz Ljubljane!

velik otrok je vozačev, več kot 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok v naši šoli. in jasno nam je, da avtobus ne more ustaviti pred vsako hišo, pa tudi za 5 hiš skupaj ne. torej…rešitev je edino, da se pouk začne približno takrat, kot večina služb v okolici, a ne? ne vem, no, morda pa res noro razmišljam…

Tisti starši, ki imate z urnikom težave (paviš, da vas je veliko), skupite skupaj in pripravite konkretne pobude in predloge ter pojdite z njimi k ravnatelju. Poskusite se dogovoriti, kje bi se dalo najti primernejše rešitve. Morda ne boste rešili vseh težav, nekaj pa se le lahko izboljša. Morda lahko v tem času, ko imajo eni zbor, drugi gredo k svojemu krožku. Dvomim, da je tak delovni čas samo zato, ker ustreza učiteljem … tudi ravnatelji morajo verjetno slalomirati med izvedljivim za šolo (prostori, kadri), različnimi pričakovanji in zahtevami staršev in narekovanimi predpisi s strani velepametnega MIZKŠ.

Če imaš štiri, verjetno niso vsi v prvi triadi in bi lahko že sami imeli v glavi svoj urnik, da ni treba tebi slediti.
Ko pridejo izbirni predmeti, dejansko ne gre drugače kot tako, da je pouk razpotegnjen od 7.30 do 14.00 ali celo do 15. ure.
Moji imajo skoraj vsak dan “preduro”, torej začetek pouka v praksi ob 7.30.

Zakaj pa ne vpišete otroka v šolo v vašem šolskem okolišu in ga ni treba vozit v kakšno bolj fensi šolo? Šole imajo za svoje otroke organiziran šolski avtobus oz. kombi, ki jih pripelje skoraj pred vrata.[/quote]
Se popolnoma strinjam. In (če sklepam – le sklepam, – da je petar), je sposoben sam v šolo, ali pa na redni avtobus.

ok, razloži mi kako smo lahko mi kot otroci in šolarji pri teh letih že vse pedenali sami, edino skrb, ki so jo z nami imeli starši je bila ta, da smo do časa prišli domov, da so v šolo hodili na roditeljske in govorilne ure, zdej pa en 10 letnik ne more ne sam v šolo, ne sam iz šole ne sam bit v šoli brez vsake 5 minutnega preverjanja staršev če je še tam ali je že šel drugam?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Tako bom povedala.
Tako odnos staršev do učiteljev, tako odnos učencev do učiteljev.
Opažam zadnje čase, da ker imajo starši vedno več besede proti učnim sistemom, kot tudi nad učitelji, se je posledično tudi odnos učencev oz. spoštovanje učencev do učiteljev veliko veliko poslabšalo.
Ker otroci vidijo kak odnos in mišljenje imajo doma starši do učiteljev, so posledično otroci veliko bolj nesramni in imajo občutka večje moči.
Žal učitelji ne morejo več nič. Zakaj?? Ker ga itak starš doma blati….

Sem sam hotela izpostavit, kam pelje to ‘vedno’ slabo mišljenje čez učitelje.

New Report

Close