Brez spolnega življenja
h. jobert, 20.11.2022 ob 13:10
Anonimno 5514, 20.11.2022 ob 08:24
h. jobert, 19.11.2022 ob 21:37
Anonimno 5514, 19.11.2022 ob 20:14
sonia818, 19.11.2022 ob 20:01
Se vam zdi normalno, da sva 60,65 brez spolnega življenja, njemu se ne da, pravi, da je prestar.
Meni pa se ne da le čistiti, kuhati,pospravljati, sem kot suženj.
Sicer se je parner vrgel v penziji v določen hobi, za katerega je popolnoma izgubil glavo, non stop je v računalniku in spremlja novice glede tega hobija.
Ne predstavljam si bodočnosti kot brat in sestra sva.
Kadar greva kam skupaj , opažam, da bi raje bil z ljudmi, s katerimi se druži pri hobijih.
Vem, da nisem več mlada, a…malo sem morala dati ven iz sebe….
pri teh letih misliš na seks?resno?hahahahaha
60 letniki ne seksalo vec,tudi 50 letniki ne…65 je skoraj 70…
Hahaha? Koliko si staro, srčece? 20? Oglasi se, kot boš čez 50.
moja 2o so ze zdavnaj mimo ne skrbi.nad 55 seksalo le ločenci.
kdor je v najstiških letih začel zvezo,se pri 20 poročil in imel otroke ti garantiram da ne.
ne poznam nobenega 60,70 ki bi pri teh letih seksal.
Jah, ne vem no, pač ne poznaš. Sicer jaz folka ne sprašujem o tem, mislim pa si, da najbrž kdo pa še. Zakaj ne bi?
Za unga anonimnega zgoraj (itak: citiranje!).
Pa še to: zakaj svetujete avtorici hobije? Mislim, a seks je na isti ravni kot denimo klekljanje ali zbiranje znamk?
Še ti si najdi kakšen hobi, saj pišeš, kot da je seks, čiščenje, kuhanje in pospravljanje vse v življenju. Malo se ti bodo razširila obzorja, preusmerila boš pozornost na še kaj drugega in ne boš mentalno tako odvisna od moža. Pri teh letih takšna situacija ni tako redka. Pomembnejše je skupno funkcioniranje, tovarištvo (vem, preživela beseda, ki pa skriva v sebi marsikaj dobrega), zaupanje, lepi spomini.
Eden591, 20.11.2022 ob 12:36
Ma ne, tudi pr 50+ in 60+ smo moški ki še vedno radi osrečimo žensko! In naše to dobro vejo in tudi pridno iskoriščajo ter uživajo.
Pa še nam dovolijo kakšno postransko dejavnost tako kot si jo tudi one omislijo!
Zakaj pa ne! Če si partner vzame čas za hobi je to kot nekako varanje ali zapostavljanje žene, partnerke. In kaj lahko narediš če si želiš?
Ja omisliš si prijatelja za…
Zakaj pa ne!
Sebe osrečiš, partnerja posledično tudi ker mu več ne težiš in dan je takoj lepši.
Sem za kakšen čvek o tej temi tudi drugače, če ktero zanima bom naslednjič dodal email.
Je tlakovana z dobri nameni ( da bo on srečen in nehaš težit), pa kakšne izgovore to iščete ljube duše, v sebi ste gnili.
Običakno ravno ni a nas je ogromno takšnih parov, se mi zdi. Mislim, da ko otroci odrastejo, gredo od doma in ostaja več časa za partnerstvo se pokaže kako je bila intimnost vseskozi več ali manj zanemarjena. Z leti se tudi značajsko spreminjamo in se slej ko prej izkaže ali smo si še všeč in blizu ali pa so razlike prevelike, da bi ohranjale intimnost, strast, povezanost. Poznam primer, ko sta že pri njunih 50.letih prekinila z vso intimnostjo, pa nobeden od njiju nima ljubice ali ljubimca. Ona se je naveličala njegovega nespoštljivega obnašanja do nje in jo je intimnost do njega popolnoma minila. On pa je zaradi alkohola imel težave s potenco, tako obema odgovarja, da živita dalje skupaj brez intimnosti. Ločitev po 50. ali 60. letih starosti….hm, to potegne za seboj delitev premoženja, stanovanja ali hiše ter otežkočeno preživljanje, ker z istane vsak od njiju z enim dohodkom in tudi položnic ter ostalih stroškov si potem ne delita več. Pretežno iz tega razloga pari ostajajo skupaj, čeprav od zveze nimajo ničesar lepega.
Anonimno 8369, 20.11.2022 ob 14:54
Običakno ravno ni a nas je ogromno takšnih parov, se mi zdi. Mislim, da ko otroci odrastejo, gredo od doma in ostaja več časa za partnerstvo se pokaže kako je bila intimnost vseskozi več ali manj zanemarjena. Z leti se tudi značajsko spreminjamo in se slej ko prej izkaže ali smo si še všeč in blizu ali pa so razlike prevelike, da bi ohranjale intimnost, strast, povezanost. Poznam primer, ko sta že pri njunih 50.letih prekinila z vso intimnostjo, pa nobeden od njiju nima ljubice ali ljubimca. Ona se je naveličala njegovega nespoštljivega obnašanja do nje in jo je intimnost do njega popolnoma minila. On pa je zaradi alkohola imel težave s potenco, tako obema odgovarja, da živita dalje skupaj brez intimnosti. Ločitev po 50. ali 60. letih starosti….hm, to potegne za seboj delitev premoženja, stanovanja ali hiše ter otežkočeno preživljanje, ker z istane vsak od njiju z enim dohodkom in tudi položnic ter ostalih stroškov si potem ne delita več. Pretežno iz tega razloga pari ostajajo skupaj, čeprav od zveze nimajo ničesar lepega.
pa ne poznaš samo en par.polno jih je.v 90% pri 50 zaključijo.zato pa je toliko varanja.
EeEeEeE, 20.11.2022 ob 15:42
Midva sva 42 in 50 in mogoče 1x na mesec, še to ne. Potem sem ugotovila, da pa nekateri že leta ne in ker je pa med nama res dosti nežnosti, se pa ne obremenjujem več toliko. Ne da se ne, se pa pri 60 ne bi sekirala. Bi pa se, če ne bi imela drugih skupnih točk.
In praviš da ti nič ne manjka?
Kaj pa o zdravju razmišljaš kaj?
Seks je ziher odganjalec bolezni! Garantirano in preizkušeno.
Vsake stvari je enkrat konec, tudi seksa. Naš organizem se stara, zorimo in gremo proti koncu. Nekateri omagajo prej, drugi kasneje. Nekateri so vitalni še do 80., nekateri se “ustavijo” že pri 50. Vzemi življenje takšno, kakršno je. Moža ne boš prisilila, da bo postal poskočen. Po domače bi rekli, da je “izgubil že vse patrončke”.
Predstavljaj si, da bi bilo obratno, da tebi ne bi bilo, on pa bi v tebe non stop silil. Omisli si kakšen hobi, dogovori se s prijateljicami, v moža pa ne sili, ker boš dosegla ravno obratno.
Beri zanimive knjige, glej lepe filme in dobre oddaje po TV, ukvarjaj se s športom, hodi v naravo, delaj na vrtu in kmalu na sex ne boš več niti pomislila.
Piši mi na [email protected]
Gospa, ne podlegajte negativnim komentarjem..pišejo jih zgolj “alfa samci” ki še vedno po vseh letih niso sposobni zadovoljiti svoje ženske.
Vi ste ženska z zdravim hormonskim delovanjem in bodite ponosna na to, če vaš mož nima časa za vas si omislite “prijatelja”. Naj vam ne bo hudo, tudi njemu ni, ko vas zapostavlja.
On se je predal temu da je star vi pa ne, in prav je tako.
Dosti sreče vam želim
Lp😊
Hvala za vzpodbudne besede vsem. Res se sama sploh ne počutim stara, da bi bila samo śe za okrog śporheta. Sem śe v službi, kjer ogromno delam, veliko skrbim za mati, doma pa za hiśo in okolico..
Red je, da partnerjev hobi, veliko cel dan odsoten, smatram kor neko vrsto varanja, res me prav ljubosumje grabi, ko ga ni doma. Istočasno pa…je v penziji in on mene čaka cel dan, ne morem mu odreč tega śporta, ki ga ima zelo rad.
Dejstvo pa je, da doma le drviva eden mimo drugega, nobene prave intime ni. Non stop gleda tv, sport in novice v zvezi z njegovim športom.
Vcasih se zato vpraśam, kje sva se izgubila. Da bi si iskala drugega, mi nekako ni ok…nebi mogla na 2 stolih sedeti, to bi me peipeljalo v nove teźave.
sonia621, 21.11.2022 ob 17:42
Hvala za vzpodbudne besede vsem. Res se sama sploh ne počutim stara, da bi bila samo śe za okrog śporheta. Sem śe v službi, kjer ogromno delam, veliko skrbim za mati, doma pa za hiśo in okolico..
Red je, da partnerjev hobi, veliko cel dan odsoten, smatram kor neko vrsto varanja, res me prav ljubosumje grabi, ko ga ni doma. Istočasno pa…je v penziji in on mene čaka cel dan, ne morem mu odreč tega śporta, ki ga ima zelo rad.
Dejstvo pa je, da doma le drviva eden mimo drugega, nobene prave intime ni. Non stop gleda tv, sport in novice v zvezi z njegovim športom.
Vcasih se zato vpraśam, kje sva se izgubila. Da bi si iskala drugega, mi nekako ni ok…nebi mogla na 2 stolih sedeti, to bi me peipeljalo v nove teźave.
Ja nič potem pa stisni zobe in trpi še naprej. Ni druge.
mimores, 21.11.2022 ob 21:22
Noro je da pri 50 seksas
S kom pa svingata pri 50 – z enako starimi ali mlajšimi? Sem v teh letih oziroma malo čez, kar vitalna, s pravo težo, a si ne predstavljam da bi se komu dvignil ob meni, pa tudi meni ni do kakšnega ata pri 50. Vprašam čisto iz firbca.
Midva 55+ pa tudi seksava veliko, ja res veliko skoraj ne mine dan da ne bi vsaj enkrat.
In ugotavljava da je seks ravno tako ali pa še bolj pomemben za splošno zdravje tako kot drugo gibanje! Če se veliko in kvalitetno gibate boste še dolgo zdravi!
No zraven vsega sva si omislila še popestritev!
Sicer pa otroci odrasli, vnučki ki pa so žal daleč in midva imava čisto dovolj časa eden za drugega tako da nama ni dolg čas.
Moslim da si je vaš mož draga Sonja omislil hobi ki ga zaposli za čimveč časa ravno zato ker z vame ne ve kaj bi delal!
Mogoče se vas je tudi naveličal pa nima (po domače jajc) da bi si omislil kakšno postransko zabavo.
Kaj pa če njegov hobi ravno to vključuje?
Vem pa nekaj odlično da je zdrav partnerski odnos odvisen od veliko pogovora in poštenja eden do drugega kar mislim da s strani vašega partnerja tega ni več!