Cerkev in premoženje
coco
mladi te niso izvolil, imenovali ali kako drugače pooblastili, da govoriš karkoli v imenu mlade generacije
po pravilih mednarodnega prava zločini zoper človeštvo ne zastarjo
taka mednarodpravna ureditev sigurno ne bi bila sprejeta, samo zato, da bi 60 let po vojni razpižhovala sovraštvo
(f*** ali na slovenski pravnih fakultetah ljudi res ne naučijo ma prav nič o principih in razlogih za tako ureditev)
Draga ma ja, če imaš ti za te zločine zoper človeštvo dokaze in veš kdo so storilci, potem brž na državno tožilstvo in vloži ovadbo.
Moja poanta ni bila v tem, da sprejemam dejanja enih ali drugih ali da jih odobravam, temveč, da se mi zdi bolano pridobivati politične točke na račun preteklosti in z njo razdvajati ljudi, namesto, da bi se ukvarjali s prihodnostjo. Verjemi, da je večini mladih, za razliko od tebe, mnogo bolj pomembna prihodnost kot preteklost.
Na pravni fakulteti učijo marsikaj, predvsem pa to, da nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana s pravnomočno sodno odločbo. Tudi, če veš, da so pobijali nedolžne ljudi, moraš še vedno najti storilce poimensko, dokaze za njihovo krivdo-ki je mimograde individualna in ne kolektivna (ne moreš obsodit vseh partizanov, kar bi si verjetno želela ti, če sem prav zaznala, da si bolj naklonjena ta belim), potem pa jih mora sodišče še obsodit. Torej veselo na delo… Saj veš, zločini zoper človeštvo ne zastarajo, zatorej maš časa kolikor si ga poželiš.
Če se ne motim, pri vseh oblikah zlorabe psihiatri in psihologi svetujejo, da se o zlorabi spregovori. Prav tako veš, ali pa bi vsaj morala vedeti, kakšno zdraho stori priznanje ženske v širši družini in okolici, da jo mož pretepa. Ali zato, da bi se preprečevale družinske zdrahe, žrtvam preprečujemo, da bi govorile?
Za sodnike in državne tožilce so bili 50 let izbirani samo člani partije, ki so imeli tudi zadostno stopnjo politične primernosti. V prejšnejm režimu smo recimo špoznali sodniško reelekcijo vsakih 8 let in s tem preverko ali kandidat še izpolnjuje (predvsem politične) pogoje za primernost službovanja v pravosodju. Mnogi med njimi so se preko trajnega mandata krasno usidrali in zamenjali kožo in se preoblekli v demokrate. Nekoliko neuspešno, ker rezultati dela še vedno kažejo na njihovo mentaliteto pod preobleko demokratov. Pa to ni samo problem preganjanja in sojenja genocida, ampak tudi preganjanja divje privatizacije, ki so jo izvajali njihovi tovariši.
Če se pa že s čimerkoli strinjam, je s tvojo navedbo, da kolektivne odgovornosti ne priznavam, ne za partizane ne za tabele in za vse tabele velja, da niso bili sojeni in ne obsojeni, torej da so nedolžni.
Genocid :))
Daj razloži ljudem z neko logično razlago, kaj počne toliko kosti v breznih, če pa niso bili pobiti?
Na vaši pravni fakulteti bi vam lahko razložili tudi to, kakšen civilizacijski nivo so dosegali kazensko procesni zakoni, ki so veljali pred okupacijo, pa očitno tudi tega ne učijo.
Zadeva pa je politično občutljiva, tako kot vsak genocid, ne glede na to kateri družbeni skupini je bilo namenjeno, da se jih likvidira.
Ko smo v gimnaziji obravnavali Krekovo socialno politiko (okoli leta 1910), je naš profesor zgodovine omenil, da je slovenskega kmeta pestila razdrobljenost kmečke posesti, sem ga vprašal, kako si razlaga fenomen, da je bilo potem po letu 1945 toliko zemljiških kulakov, ki jih je bilo treba razlastiti.
Profesor zgodovine je v zadregi samo nekaj zamomljal.
Prababi, prvič ti zagotavljam, da te ne zasledujem.
Tvoja izjava, da “po nepotrebnem sedaj izkopavajo kosti”, kaže na tvoj odnos do umorjenih in njih morilce.
Izjava “vse pa pripisujejo komunistom”. Pa te vprašam: komu pa? Prosim povej. Kdo je moril?
Kdo je moril, v času svobode, junija 1945 (kdo je dal ukaz, kar tam en?) ranjence, bolnike, invalide na Kočevskem, prepeljane iz ljubljanske bolnice.
Še pričakujem odgovor od tebe, ki dodobra poznaš takratne dogodke, čemu so nastale vaške straže in kasneje bela garda. Prosim odgovori mi?
Vsako dejanje prinese posledice. Kdo in kaj so počeli z ljudmi, z njihovim premoženjem, da so se fantje in možje odločili postaviti vaške straže in tako braniti družine in vas? Prosim odgovori mi. Kaj ti ne bi branila svojo družino, otroke, živino, če bi bili ogroženi?
Ne napletaj pisanje z velikimi črkami in kdo je mal mem. Preprosto odgovori na vprašanja, ker poznaš ta čas in tako literaturo.
Zagovarjaš kar je napisano o tem času in to je tvoja zabetonirana resnica. Prababi, zgodovina ni nikoli zaključena celota. Vedno se dopolnjuje in zato spreminja. Na podlagi novih dejstev. Ne gre za to, kdo ima prav in kdo ne, gre za to, da se pove VSE! To pa ne zmore vsak!
“Manj žrtev bi bilo doma”. Ja, v tem se pa strinjam s teboj. In kdo je spet, žal kriv za toliko žrtev? Razčleni dogodke Dražgoš …………………?
Že stari grki so vedeli, da mrtvim pritiče pokop. Ne glede na to ali so bili prijatelji ali sovražniki. (Sofokles Antigona)
Naše necivilizirane komunjare, ki ne priznavajo obstoja evropskih vrednot, te nekaj tisoč let stare etike, še niso uspeli prav dobro zapopasti, pa potem relativizirajo svoje početje, s tem da gledajo v prihodnost in svojce žrtev silijo ali jim celo prepovedujejo pokopati njihove bljižnje.
Pozabljajo pa, da se zgodovina ponavlja. (Seveda, če so se sploh sposobni zgodovine naučiti in jo razumeti)
PRABABI je kar nekaj zgodovinskih dejstev, pozabila.
Zakaj pa je tov.Kardelj,kar na slepo,podpisal morske meje s Hrvaško in nam tako odvzel velik kos našega ozemlja?
Takrat je,baje,izjavil,da je tako ali tako vseskupaj ena sama država in
‘meje niso važne’.
Dogajalo ob kozarčku rujnega.
Za sedanje nesporazume z Hrvaško ,kar se meja tiče,vemo.
en mal mem,
pišeš:
“Prababi, prvič ti zagotavljam, da te ne zasledujem.”
Ti, o kakšnem zasledovanju se gre?, da mi zagotavljaš, da me ne zasleduješ, si zaposlen v kakšni taki zasledovalani slušbi? ali kaj???
Ker me napadaš, kot, da sem jaz napravila storjene zločine, na eni in drugi strani.
Me ne poznaš, kot tudi jaz tebe ne. Ne pripisuj mi, da sem komunist, ker to nisem nikoli bila, niti moji starši, ne bratje in sestre, si se spravil na napačno osebo. V ZKS, so pa stopili tudi, nekateri tabeli, zaradi ugodnosti in se farbajo še sedaj, kakor veter piha.
Pišem pa zato, ker vse gorje pripisujete komunistom, “tabelim in duhovščini pa nič.
Sem živela v tistem času, marsikaj videla, pa tudi doživela s strani duhovščine in domobrancev. Nisem ti dolžna odgovarjati vse podrobnosti o meni in moji preganjani družini. Samo to, pripadala sem 6 članski skromni družini, ki so nas Italijani spodili iz 10 let stare hiše, ki sta jo staraša z velikimi mukami spravila skupaj in jo podrli. Očeta odpeljali v Italijo, na to še v Nemčijo, prav tako tudi mamo in starejšo sestro, ostali nedoletni otroci smo bili prepuščeni svoji iznajdljivosti. Glede, da nismo hodili v cerkev, saj smo bili slabo obuti in oblečeni, velikokrat si tudi sposodili čevlje ali obleko eden od drugega. Našemu župniku , da nismo redno hodili k maši ni bilo vseč, zato tudi preganjanje. Ni bil nihče od staršev Komunist. Več ti ne bom odgovarjala. Toliko v vednost.
Moja izjava, da po nepotrebnem izkopavajo kosti, Zakaj? Zaradi duhovščine in domobrancev, ker če ne bi izdajali, tudi teh kosti ne bi bilo.
Ne tukaj ne v taboriščih. Vedi pa, da imam spoštljiv odnost do nedolžnih žrtev, enih in drugih. V zvezi s tem, me obsojaš po krivici.
Zapisal si:
“Izjava, “vse pa pripisujejo komunistom” Pa te vprašam: komu pa? Prosim povej? Kdo je moril?”
Po tvoje so morili samo komunisti, kaj pa domobranci, tega pa ne veš, nočeš vedeti! Koliko so jih pobili, koliko so jih izdali in spravili v taborišča.
Ja, pomorili so jih Italijani in Nemci, duhovščina in domobranci pa so jim jih prinesli na pladnju.
Se ti škof Rožman ne vidi nič kriv, ker ga ne omenjaš?? Se ti njegova izjava, ki jo je dal škofu Jožetu B. Žabjaku v Rimu, vidi brez veze? Izjavil je: “Da mu je iskreno žal. Prav vseh. Niti ene stvari nisem od njih dosegel, niti enega talca rešil, niti ene deportacije preprečil, niti ene hiše rešil pred požarom, (tudi naše ne, moje družine), niti enega trpljenja ublažil. Obljubljali so mi vse, dali pa nikoli nič”
Veš ti, en mal mem, tale njegova izjava ni brez veze. Imel je slabo vest. Nekateri pač mislite, da kar so delali oni med vojno, da je bilo vse prav.
Tale zapis o škofu Rožmanu si karsi spregledal, ali pa ga nočeš videti.
Preberi si članek iz “SVOBODNE MISLI”, ki sem ga napisala, tudi kaj je izjavil spoštovani akademik, dr. Anton Trsrtenjak in drugi.
Tudi tega ne veš, da so Nemci podpisali v Topolšici kapitulacijo, odložili orožje, domobranci pa še kar nekaj dni naprej streljali. Na pragu svobode, so pobili precej partizanov na Koroškem, ki so bili štiri leta v gozdu, se ti vidi to prav???? Vse je zapisano, samo prebrati je treba.
“Kdo je moril, v času svobode, junija 1945 (kdo je dal ukaz, kar tam en?”
To bo Dežman ugotovil in njegova ekipa, mene ni bilo zraven. O tem me ne sprašuj. Čitaj čitaj in raziskuj.
Tudi to bi morali vedeti, do ob koncu 2. svetovne vojne niso bili na slovenskem ozemlju samo slovenski partizani, da je bila tukaj jugoslovanska vojska.
Nihče nikoli ne omenja taboriščnikov tudi ti ne, koliko nedolžnih, brez sodbe jih je tam ostalo, za te žrtve tebe nič ne briga, koliko so tam trpeli so mi povedali starši in sestra. Bili smo srečni, da smo se po vojni vsi vrnili, bili pa brez vsega, tudi brez strehe. Ne pripisujte mi privilegij, ker jih nimam in jih tudi nisem imela, znala sem pa vedno delati, še sedaj ne tratim dnevnega časa za forum. Privilegije, pa imajo nekateri, v sedanji vladni koaliciji, so se kar dobro znajdli, pa tudi za firbcanje tukaj so nekateri plačani.
O vaških stražah, je veliko napisanega, tudi kdo jih je odobril, vodje so bili duhovniki in župniki. Čitaj, tudi jaz moram, če hočem kaj vedeti, s to razliko, da čitam eno in drugo gradivo, kar zgleda da ti ne.
Pišeš:
“Kaj ti ne bi branila svojo družino, otroke, živono, če bi bili ogroženi?”
Veš, en mal mem, bila sem ogrožena, prav tako vsa moja družina, ampak tele vaške straže pod vodstvom duhovnikom me niso čuvale, ampak ogrožale, če ti bi vse napisala, bi bil tiho. prav zato jih nimam v lepi luči, pa veliko nas je bilo takih, ki smo se jih bali, nič krivi, kot hudič križa, pa skrivati sem se morala.
En mal mem, ja zgodovina ni nikoli zaključena, se ponavlja, nič ne veš kaj bo še tebe doletelo? Z resnico, si pa zabetoniran ti, ker misliš, da so domobranci in duhovniki brez greha. Prav zato se ta polemika vedno nadaljuje v nedogled, ker misliš, da so čisti.
A tudi Dražgoše naj ti jaz razčlenim? Si pa komot. :-)))) Jaz ti ne mislim več pisati na tvoje prošnje, dobi si tajnico.:->)))))))
======
Še en odlomek iz knjige, ki jo sedaj berem.
“Kako to, da naš boj nenadoma ni več pošten in pravičen? Naši borci so se borili štiri leta, ne pri pečeh in pogrnjenih mizah okupatorja, ampak v gozdovih in pred sovražnimi utrdbami. Kakšna domovina je to, če ima tak odnos do svoje osvobodilne vojske? – Pravijo, da smo počeli grde stvari. Kaj pa je vojna drugega kot grda stvar. In nismo si je izmislili mi!”
======
Vojna je grda stvar, pazite, da jo ne boste začeli!
Kolikor vem, nihče tule ne trdi, da so domobranci in duhovščina brez greha. A ti gre za neko zgodovinsko sosledje in za vzroke in posledice.
Še sedaj se izogibaš odgovoru na vprašanje, zakaj so komunisit klali civiliste, ko domobrancev in vaških straž sploh še ni bilo.
Še enkrat hvala za odgvor, kateremu se vsled svoje poštenosti in želje po zgodovinski resnici, gotovo ne boš ognila, ne?
PRABABI napisal:
> Robi,
>
> pišeš:
>
> “Vidi se, da je PRABABI že kar malo senilna.”
>
> Senilnost, si pripiši kar sebi, ker zgodovine ne poznaš, se je
> nisi učil? Si vse pozabil? Pozabil tudi, da se osebna imena
> pišejo z veliko začetnico.
>
> Pišeš, da si poslušal 60 let pravljice. Si mogoče poslušal
> pravljice PERKA in misliš, da je edino kar trosi Perko prav.
> Prav čudno je zgedalo, da njegovih sodelavcev RKC ni bilo poleg
> njega. Le zakaj????
>
> Tudi to ne veš, koliko so Italijani in Nemci pobili ljudi, res
> si len, ker ne veš tega podatka in čakaš, da bi ti kdo drug dal
> ta podatek.
>
> Nisi vreden odgovora, še črke ne, ampak naj ti bo. Pa nick si
> popravi, imam en predlog, ki se končuje na IK, lahko dodaš “B”
> ali “S” tudi “M”, po želji lahko menjuješ.
>
> Ha ha, pa privilegiji. Te zanima kakšne imam???
> :-)))))))))))))))
> Ja ja, bila sem komunist, kot Janez J. skupaj sva študirala
> obramboslovje, skupaj sva nosila štafetno palico ob dnevu
> MLADOSTI.
> On se je prefarbal, pa še veliko drugih tudi, jaz sem pa
> ostala “zvest komunist” Ha ha. Nič od tega ni bilo. :-))))))
> Tudi v nobeni stranki nisem, sem upokojnka, za sproti imam, s
> seboj pa nihče nič ne vzame.
> Pokojnine, več kot Arhar plače, eno jahto, tri lepe vile v CRO,
> na lepem mestiu ob morju, dajem v najem, dobivam veliko
> tolarčkov in evrov tudi. Avdi 8, nov. na SLO obali še ena
> vila. Od “cukice” po vezah dobila eno fino parcelo, poleg
> nešega dosmrtnega zunanjega ministra, ampak v moj bazen me ne
> bo videl, kako bom v njem čofotala. Zgrajeno že do tretje faze,
> imam najetega dobrega nadzornika, da me ne bo graditelj preveč
> oskubil. V koliko si ti nisi še nič nagrabi, boš lahko prišel v
> mojo vilo, boš dobil popust.
> Jutri je nov dan, grem še za en mesec na morje, vreme bo morda
> še kar lepo. Na volitve bom prišla, imam tudi svoj avion, ni
> problema, da bi zamudila in opravila svojo dolžnost., po tem pa
> frk nazaj. Mogoče bom tam našla izgubljenega, ki me zasledoval,
> sedaj je pa nekam mrknil, mogoče je pa utonil??????
PRABABI, glede na tale post, mogoče ga razumem narobe ampak, kako je to lepo, da si skupaj z J.J. študirala obramboslovje in nosila štafetno palico in podobne oslarije… sedaj si pa že lepo v penziji. Hm, zanimivo, zanimivo… Dvojna leta? Podaljšan študij? Študij ob delu, iz dela (iznajdba prejšnjega sistema)?
Pa lep upokojenski dan še naprej.
patetiki … ne samo, da nabijate off topic … dramatizirate o zločinih, se postavljate v bran enim in drugim, ki enako smrdijo, kot v vsaki vojni, in jih že desetletja ni več, tako kot nešteto ljudi, umrlih na tisoč in en način, ne zaradi mene ali vas … a vas zaradi tega jeb* sedanjost in vaše življenje?
Robi_1,
pišeš:
“Kolikor vem, nihče tule ne trdi, da so domobranci in duhovščina brez greha” Al ti gre za neko zgodovinsko sosledje in za vzroke in posledice.”
Preberi vsa pisanja od “en mal mem”, pa boš videl, da so po njegovem klali samo komunisti, tabeli pa so čisti.
Kdo ne pozna zloglasnega domobranskega klavca. – Franc Frakel, Peter Skalar, je bil strah in trepet, prenekaterim ljudem, zelo so se ga bali Barjaci, kaj je počel v Kozlarjevi gošči, tam so tudi gledale kosti, ker jih nido dovolj zakrili. Preberi si knjigo, PO SLEDOVIH ČRNE ROKE. Na strani 419, je slika, kjer sedi v družbi, s škofom Rožmanom, poleg je še veliko drugih domobranskih oficirjev, slika je nastala ob prisegi Hitlerju, 20.04.1944 leta. To knjigo in še veliko drugih obstaja, kjer je zapisano in poslikano gorje, ki so ga napravili domobranci, skupaj z duhovščino v soglasju s škofom Rožmanom.
Pišeš:
“Še sedaj se izogibaš odgovoru na vprašanje, zakaj so komunisti klali civiliste , ko domobrancev in vaških straž sploh še ni bilo.”
Navedi vir teh tvojih trditev, če se je to zgodilo, je gotovo kje zapisano.
Mogoče pa ve “mina*”, z zvezdico, vidim, da tudi njo zanima. Potrudita se skupaj in navedita, kje je to zapisano. Mogoče kdo drug ve, pa ti bo napisal.
Pišeš:
“Še enkrat hvala za odgovor, kateremu se vsled svoje poštenosti in želje po zgodovinski resnici, gotovo ne boš ognila, ne?”
O, “hudiča”, kakšna zahteva, bom dejala, kar diktatura. Kaj pa si ti za en “TIČ”????, da si upaš od mene zahtevati take odgovore, sem pri tebi na zaslišanju?????? Ha ha:->>>>)))))))))))) Ali misliš, da sem JASNOVIDKA, da vem za dogodke, ki so se, po tvoje dogajali pred 2. svetovno vojno, ko sem bila še dojenček, Bedatsto vprašanje, nisem pravi naslov!
No, ime, si pa le napisal z veliko začetnico. :-))), pa lepo se imej.
Jaz, bom pa res šla malo na dopust, sedaj je popust za penzioniste, moram pač iti v jeseni, ker je ceneje, nimam nobenih drugih ugodnosti, 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} imamo upokojenci iz ven sezone. Mogoče boš pa ti kaj poskrbel za boljši standart???? :-))))
mina*,
dolgo si čakala na odgovor, kaj? kolikokrat si pogledala, pa ni bilo nič????? :-))
Kdor čaka, dočaka. Potrplenje je BOŽJA MAST, samo kdor se z njo maže je revež, pravijo. :-))))))) Zdaj pa bolj resno!
Pisala si:
“Samo na kratko. JAZ NIKOGAR NE ZASLEDUJEM, še najmanj pa tebe..”
mina*, jaz sem tukaj post napisala “mik-u”, ne tebi!
DA sem se pojavila tukaj, na “Političnem čveku”, je kriv “mik”, ker me je izzival na starševskem čveku, ko sem pisala o internirankah.
Mik, je poniknil, pojavila si se ti in še en kup neznanih nickov. Ali te je on najel, da odgovarjaš na mesto njega??:-)) Lako rečem, če me le vidiš, me po domače povedano “olajaš” Pa to ni bilo prvič. Pred kratkim, si se vtaknila, ko sem pisala. PRIMIRCU, zgodba je bila napisana v Slovenskih novicah, po tvoji zaslugi. se je potegnila v veliko trakuljo z veliko členi. Veliko hudobije se je zlilo na mene, z raznimi nicki, se pač preoblačijo, jaz pišem vedno pišem z imenom PRABABI, nisem “skrivač”, kot so nekateri tukaj.
mina*, jutri bo 17 mesecev, kar sva začeli pisati, takrat sem se ti zamerila, dobro več zakaj, zaradi neprimernega pisanja. Vedi pa, da mi je škoda časa za take, kot si ti in tebi podobne. Tega vprašanja, midve ne bova rešili. Zgodovina se ponavlja in zgleda, da se tudi bo.
Nekoč, je nekdo izjavil, da se bomo Slovenci med seboj požrli, ja res zgleda, da se bomo, nataliteta pada, jaz pri tem nimam nič, ker sem to že opravila. Poskrbi še ti!
Tale izrek, ti je gotovo znan: “LJUBITE SE IN MNOŽITE SE MED SEBOJ.” Zagotovo veš, kje je to napisano.
Pozivaš me, naj odgovorim Robi_1-ju, s kakšno pravico od mene zahtevaš to?? Če te zanima, poišči vir in opiši dogodke, kje? Kdaj? Robi piše, da se je to dogajalo pred 2. svetovno vojno. Veselo na delo, IŠČI! In poročaj, jaz sem bila takrat še otrok- dojenček. JASNOVIDKA, pa nisem.:-))) to sem tudi Robiju napisala. Velja tudi za vse ostale, ki me napadajo.
mina*, mislila sem, da si se poboljšala, ne, še vedno negativno misliš. Le katera dušca se te bo usmilila? DA bi te razveselila, ne vem? Pobrigaj se, da boš prišla na višjo raven zavednosti. Verjemi, da bo boljše zate!
Politika, ima zelo slabšalno ime, bilo je že večkrat zapisano. Nekaterim koristi, mogoče tudi kakšnemu tukaj?? Kaj se ve??
Jaz prebiram tudi kaj drugega, koristno za življenje. Na vsake toliko časa, pa pogledam tudi na forum tukaj. Mogoče, bom še, včasih časa zmanjka.:-))))
Ker si se zopet vtaknila, si moj odgovor dobila.
Prababi, evo enega vira: Angela Vode – Skriti spomin.
Si brala to knjigo?
Kako komentiraš kolaboracijo komunistov s Hitlerjem?
Zakaj misliš, da so predvono komunistko Vodetovo “pravi” komunisti fizično, psihično, socialno in družbeno izolirali, jo imeli zaprto v samici, ker je nasprotovala paktu Molotov Ribbentrop?
To vprašanje me najbolj najeda, ostala ti podam pa kasneje, ok?
Ker se verjetno Prababi ravna po načelu »Pametnejši odneha« in odgovora ne boš dobil, ti bom skušala jaz povedati nekaj o vaških stražah (na podlagi pričevanja danes še živih in zgodovinskih virov).
Vaške straže so sestavljali »tabeli« in to zato, da so lahko vohunili za zavednimi Slovenci in Partizani. In prav »tabeli« so potem te ljudi ovajali okupatorju. Okupator pa je potem cele njihove družine pobil in izgnal.
Preberi knjigo HUDA LETA – katero so napisali preživeli trpini, taboriščniki in begunci iz let 1941 – 1945. Knjiga je napisana kot so sami zapisali »iz globin našega spomina, z okorno roko in v domačem jeziku. To ni roman, je pa množica drobnih doživetij, ki bodo bralcem ohranila spomin na zgodovinska dogajanja«.
Ko prebereš to knjigo, lahko podoživiš vso grozoto in strahoto, ki so jo pretrpeli naši zavedni Slovenci – Partizani, zato da je nam danes lepo. Ta knjiga je spomin in opomin, da se kaj takega nikoli več ne bi zgodilo.
Zamisli se! Vsak zase najbolje ve, kdo je bil in kdo ne oziroma kdo je bil in kdo ne. Vsak pa mora živeti in preživeti z vsem, kar je storil.
Brez našega olepševanja.