Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Cerkev in premoženje

Cerkev in premoženje

Bogatijo, se povzdigujejo, oblast jim daje večjo veljavo. Za vse kar
naredijo oz. preberejo zaračunajo. Pri cerkvenih zakramentih in mašah
z namenom ali brez pobirajo nabirko. Go. Rode pa se šopiri kot pav.
Pa kaj hudiča mislijo, da so?

No ja….če želiš krst ga plačaš (če to že vsi krstijo otroke, zakaj pa nebi še ti…)če hočeš poleg civilne poroke še cerkveno jo seveda plačaš ( seveda se poročiš cerkveno……kaj bo pa žlahta rekla če ni cerkvene poroke)….če želiš cerkveni pogreb ga pač plačaš (oz. ga plača kdor pač poskrbi za pogreb)….aha….pa če pri nabirki kaj daš pač daš ( krščen duš….tista ki sedi zraven tebe bo po celi vasi razbobnala, da nisi dala nič)….kolikor vem ne morejo nikogar prisilit, da jim kaj da……….Ma ni mi jasno zakaj vsi tisti, ki cerkvi karkoli plačajo to počnejo, če pa potem samo šimfajo….dandanašnji nič ni zastonj……

Sicer pa : koliko pa si v zadnjem letu plačala RCK ADA?

WildWind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

saj te NE berem, ne domišljaj si vendar! Ko človek zagleda cele “plahte” tvoje pisarije ga vse mine, kaj šele da bi bral! Izgleda da je tebi vsaka beseda bob ob steno! Prosim, NE odgovori mi!!

Robi_1

No, še tukaj se bova malo pomenila.:-))))

Včasih smo dejali “VSI SVETI”, jaz še sedaj tako rečem, ker sem navajena tako.
Uradno, pa sedaj piše v koledarjih: DAN SPOMINA NA MRTVE, na nekaterih koledarajih piše poleg tudi “VSEH SVETIH”, kako piše v koledarju od DRUŽINE, pa ne vem???

Veš, jaz prižigam svečke tistim, ki “STE” jih pobili domobranci in okupatorji, ko ne vem kje so, kar na družinskem grobu, ker jim v taborišče v Italijo in Nemčijo ne morem hoditi prižigat, pa tudi tistim, ki so ostali v hosti, za katere ne vem kje je grob, jih prižgem kar pri spomeniku padlih borcev NOB, ki stoji v naši vasi.

Tudi svojci domobrancev, jih prižigajo pri spomeniku, ki je postavljen domobrancev v spopmin ob cerkvi.

Prižigamo jih vsak svojim padlim, NEKATERI JIH IMAJO NA ENI IN DRUGI STRANI, pa tudi pogovorimo se, se ne gledamo grdo, ker vemo že mnogo let, da je vojna grda.

Upam, da si z odgovorom zadovoljen.

O, Robi-1, stisne me v srcu, ker jih je v internacijah in po hosti ostalo brez sojenja veliko veliko več, kot 12.000, kot jih omenjaš ti in tudi škof Rožman je žaloval za njimi, samo svojimi, za one druge, mu ni bilo mar, tudi ti, slednjih ne omenjaš. Boš zopet dejal, da sem zlobna??? Meni so vsi nedolžni, vredni spomina.

p.s.
STE, v narekovaju sem ti vrnila, sem pač zlobna! Senilna, pa ne VEČ, si napisal. HVALA, ker si se mi oprostil.

Ha ha, hvala enako, bob ob steno.

Tukaj obvladate cerkvene zadeve…

Od našega župnika sem dobil potrdilo o zaznamku mojega izstopa iz RKC.

Med drugim piše tudi, da moje dejanje obravnavajo paragrafi, zabeleženi v Zakoniku Cerkvenega Prava (prim. kan 1364, par.1).

Ali je kdo kaj na tekočem z ZCP-jem? Me malo firbec matra 🙂

Robi_1

No, pa še tukaj malo.

Ne delam propagande za SVOBODNO MISEL, zapisala sem zato, da boš vedel, od kje sem prepisala.

To ni izmišljotina ali ne resnica.

To je napisano v knjigi italijanskega zgodovinarja: Maria Cuzzija.
Še en odstavek iz te knjige, mogoče jo bo kdo prevedel v SLOVENSKI JEZIK. Mogoče?????
========

Za objektivno spoznanje medvojnega obdobja v Ljubljanski pokrajini je izredno zanimiva knjiga Maria Cuzzija o italijanski okupaciji Slovenije. Objektivnost ji dajeta zlasti dva pomembna elementa. Gre za italijanskega avtorja, kateremu branilci škofa Rožmana ne bodo mogli očitati komunistične ali podobne provenience, saj gre za mladega intelektualca, rojenega leta 1962, ki je doktoriral na fakulteti za politične znanosti v Italiji s tezo: Jugoslovanski kolaboracionizem med drugo svetovno vojno, zdaj pa je vodja ciklusa predavanj iz sodobne zgodovine na Fakulteti za politične znanosti univerze v Milanu. Poleg tega slonijo podatki v knjigi izključno na listinah iz arhivov nekdanje italijanske vojske. Ker se knjiga ne nanaša samo na delovanje škofa Rožmana, temveč konkretno obravnava tudi druge osebnosti tedanjega časa v Ljubljanski pokrajini, bi bilo nujno, da se prevede v slovenščino, saj bi zlasti nove generacije dobile dokaj realen pogled na to obdobje, sodnim organom pa bi zelo olajšala njihovo delo.
Ko je pokojni papež Janez Pavel II. ob neki priložnosti odgovarjal na očitke v zvezi z neslavno vlogo Cerkve zlasti v srednjem veku, je med drugim poudaril, da je treba vsak zgodovinski dogodek ocenjevati s stališča dobe, v kateri se je dogajal. Tudi danes, ko obravnavamo vlogo v zvezi z zahtevo za varstvo zakonitosti, ne moremo mino časa, v katerem je škof deloval. Predvsem gre za obdobje, ko se je kaj malo govorilo o brezbožnem komunizmu, razen na ljubljanski škofiji, temveč je v tedanji Evropi in svetu popolnoma prevladal strah pred fašizmom in nacizmom, ki sta pomenila največjo realno grožnjo za sam obstoj cele vrste narodov, predvsem majhnih, kot je bil na primer slovenski narod.
========

Robi, v zadnjem odstavku pišeš, da navajam zavajajoče in lažnive citate. NE, to ni res, prav zato sem ti še tole napisala. To je napisano v knjigi italinajskega zgodovinarja Maria Cuzzija.
Upam, da bo to knjigo kdo prevedel v slovenski jezik.

Robi, le kje sem jaz napisala, da sem bila komunist?? Spet ena tvoja, kot že velikokrat. Tudi pri sojenju škofa nisem bila navzoče. Joj joj, kaj mi vse nalagaš???
Sem ti pa TRN v peti, kaj? Moram končati, da me ne bo janja najurila, da pišem nerazumljive ELABORATE – PLAKATE. Pišejo jih drugi, jaz jih samo prepisujem,:-) se mi pač ljubi, ko se mi ne bo, ne bom več.

Moja vest je čista!! Če me že sprašuješ po moji vesti.

Vest, nekaterih pa ni čista, kar nekaj jih poznam, še so živi. Ampak bila je vojna, gledali so se prek puškinih cevi, kako je to, pa vedo eni in drugi.
Ti mene ali jaz tebe.
Če imaš čisto vest, se ne obremenjuj.

Ne nazivaj me s komunistom, ker nisem nikoli bila. Čeme boš, ti bom vračala! ENAKO!
Imam pa raje borce kot domobrance, to je jasno.

Ste mal zgrešili temo 😉

Jaz pa mislim, da bi morali cerkvi vse tisto, kar so “pokradli” z odpustki VZETI!!!!!

Sem se trudila najti pomen odpustkov v svetem pismu, pa ga nisem našla – Jezus tudi ni govoril o odpustkih. Požrešni papeži pa so odpustke izumili in jih pridoma uporabljali.

država se zelo “muči” s svojim lastništvom in nam je precej jemala, jemlje in nam še bo. Vse to se nam zdi samoumevno. Upam, da bodo vsi novi lastniki boljši gospodarji.

Dajte že nehat udrihat čez cerkev in še odpustki so prišli na vrsto tukaj. Dejstvo je, da je osnova, vzgoja, življenje naših prednikov bilo krščansko in kmečko. Pred sto in sto leti so naši starši tako rasli gor, ob božji palici. Vzgojo je imela v rokah cerkev. Saj drugje nisi mogel takrat pridobiti izobrazbo. Šol ni bilo ali pa malo-
Malo nazaj je imela vzgojo otrok in odraslih partija. Bilo pa je veliko šol pa so bile vse pod komando partije in enoumja. Ni tako daleč nazaj! O kraji po vojni, pa po zadnji vojni za Slovenijo …. veliko so kradli in bi morali dati kaj nazaj. Enak meter naj bo za vse čase in obdobja.

Pa kaj ti ne zastopiš kaj je napisano?

Prav je, da se pojavljajo novi lastniki (tudi cerkev), saj v principu slabših kot je država ne more biti. Državno lastništvo je ja povezano z”raubanjem” naših denarnic in dajanjem nekega ostanka v svoje osebne, lastne.
Zg. in predhodnih mnenj nisem prebral, jih pa bom, saj me zanima, kaj je zapisano.

Prababi, sama si nekje napisala, da si komunist. Jaz pa zase nisem napisal, da sem domobranec.
Pa dajmo še malo o Vseh svetih. Kaj pa nedolžnim žrtvam medvojnega in povojnega komunizma, ki NISO BILI DOMOBRANCI, pa so bili kljub temu pobiti, tudi prižgeš svečko?

Pa jame, polne kosti /tudi civilistov/ se takorekoč tedensko odkrivajo…včeraj v Kočevju, danes v Škofji Loki…. Kaj meniš o tem, kako to sovpada v tvojo percepcijo idealne družbene ureditve (komunizma)?

Pa še sedaj mi nisi odgovorila na dvoje: zakaj komunisti niso (ali niste, kakorkoli) pustili Tomšičeve mame pričati na Rožmanovem procesu?

In, kako gledaš na fenomen Angele Vode, katero so komunisti zverinsko mučili več let, samo zato, ker se je uprla kolaboraciji Stalina s Hitlerjem.

Kako to sama pri sebi apologiziraš?

Pa bom dopolnill: vzgojo in OBLAST je imela v rokah cerkev. Ni bilo demokracije.

Enopartijsko oblast in vzgojo smo imeli tudi po 2. svetovni vojni pa ni bila cerkvena. Dogajalo se je pa še kaj drugega in ne samo kraja. Ni bilo demokracije.

Demokracija ni najboljša, vendar do danes še niso pogruntali boljšega načina ureditve države. Zato je to zaenkrat najboljše, kar imamo. Upam, da bo sumljivega bogatenja na račun ljudi s to ureditvijo vedno manj oz. bo pravočasno preprečeno.

Tudi politiki bi lahko bili tudi bolj radodarni, tako pa se delajo norce iz dd-ja!!!

Največja idiotrija je če se kakšen komunist spravi razlagati kaj je prav in kaj ne. Mojega dedka so hoteli komunisti likvidirati zato ker ni hotel v kolhoze, med vojno so pa lagali kako po vojni ne bo več davkov, kako bodo vsi dobili zemljo in pridno pri tem pridno zajemali iz njegove sklede.
To je nek špileraj ta komunizem. Kdo normalen bi se s tem sploh hotel ubadati…bejšte švelerje farbat ne mene

******med vojno so pa lagali kako po vojni ne bo več davkov, …******

Saj jih ni bilo več, bilo jih je toliko kot preje hehee… :-))))))))))

Saj da slišiš kaj podobnega ni treba nazaj v vojne čase, ravno danes sem slišal po TV-ju Bajuka, ko je izjavil, da vlada ne pripravlja novih davkov hehe.
No zadnjič je pa izjavil, da novi davčni sistem ne bo nikomur vzel več davkov kot sedaj LOL.

Kot da ne bi vedeli, da je cil davčne reforme več denarja v proračunu. Le od kje, če ne od davkov ???

Bajuk zaenkrat dela zelo dobro in nimam razloga, da mu ne bi zaupal tudi v prihodnje. Sedanja vlada je prava ekipa, če pa bo potrebno, pa bo tak, ki ga polomi v škodo nas, tudi sam odstopil. To smo že videli, pa nam državljanom ni bila povzročena nobena škoda.

Ja to se pa popolnoma strinjamo, da nam ni bila povzročena nobena škoda, ko je odstopil Pavel Rupar. Bila pa je državi in nam davkoplačevalcem povzročena škoda, ker smo imeli takega poslanca. In tudi nobene škode ne bo, če bo to čimprej storil Bajuk. Bo pa povzročena velika škoda, če tega ne bo hitro storil. Mirno pančkaj in hitro spat. Treba je zgodaj vstat in pisati po forumu. Vidimo, da si zelo priden tudi ob 3. in 4. uri zjutraj se trudiš za blagor tvojih. Lepo od tebe, da si tako priden “mali men”.

Bodoči pravniki, ko boste prejemali za svoja dela rento kot Bajuk, ko boste prejemali evropska priznanja kot Bajuk, takrat bom tudi o vas s spoštovanjem lahko napisal kaj dobrega. Tako mi pa delujete otročje in vse kaj drugega kot bodoči pravniki. Prej razbijačev cestnih luči.

*****Bajuk zaenkrat dela zelo dobro in nimam razloga, da mu ne bi zaupal tudi v prihodnje. Sedanja vlada je prava ekipa, če pa bo potrebno, pa bo tak, ki ga polomi v škodo nas, tudi sam odstopil. To smo že videli, pa nam državljanom ni bila povzročena nobena škoda. ******

Res si mal mem.

Bajuk mogoče dela dobro za tebe, in za sebe, za mene definitivno dela slabo. Ta vlada mi je povečala davke, povečala stroške, zmanjšala svobodo….

Ruparjevo prikrivanje premoženja kaže na koruptivnost, saj ne vidim drugega razloga, zakaj bi prikrival stanovanja pred protikorupcijsko komisijo če je denar pridobil legalno.
In zaradi suma na korupcijo Rupar ni odstopil. Še vedno je župan in kandidat za novega župana s podporo SDS.
Županstvo je pač velik biznis in ga ne bo kar tako izpustil iz rok, bo raje še nekaj stanovanj zaslužil v novem mandatu.

Stranka se mu ni odrekla, še naprej ga podpira, tako sklepam, da SDS podpira korupcijo. Sicer pa ni prvič, da nekdo dela ravno tisto, proti čemur se verbalno najbolj zavzema. Velja tudi za druge stranke.

Robi_1

NAPISAL:

“Prababi, sama si nekje napisala, da si komunist.”

Ha ha :-)))))))), si pozabil kje sem to napisala, jaz vem, :-)))
To sem napisala takrat, ko sta mi pripisovala “privilegije”, tam sem napisala “vsenemogoče”, pa se zelo smeja tebi.
Če ne veš, poglej moj post z dne 01-10-06 23:46. Ali ti verjameš vsemu temu, kar sem tam napisala?????? ALI TO PA NISI VIDEL, “Ha ha, nič od tega ni bilo.” NE POZNAŠ HECA???

V tistem postu sem odgovarjala tebi, na tvoj post 30-09-06 07:43, še z imenom “robi” z malo začetnico, na kar si se potrudil in začel pisati ime z veliko začetnico. No, vsaj to sem te naučila, ampak, “nitkat”, pa še ne znaš. :-)))

Še nekaj ti bom napisala, potem bom pa končala, ker vsega ne prebereš, pa kar naprej sprašuješ, čeprav imaš že nekajkrat napisano.

zg,

brez komentarja, na članek v DELU, na zgornji post.

Prababi, še sedaj ne vem, kako komentiraš kolaboracijo Stalina in Hitlerja. Kaj pa fenomen pokončne ženske Angele Vode, ki so jo komunisti zaradi obsojanja te kolaboracije fizično in duševno uničili?

Robi_1

Vstrajnost in naravnanost je odlika. Obdrži to lastnost za celo tvoje življenje.

Tudi meni ni prababi odgovorila. Pa zelo rada na široko in dolgo piše. Torej ni to ovira. Prišel sem do zaključka, da ne, da ne ve, temveč NE ZMORE to napisati. Ko bi to zmogla, bi to storila. Za tako dejanje pa mora biti pripravljena SPREJEMATI tudi drugačno resnico.

Ja sej, ali pa spada med one, ki so “pozabili”, da je bilo v Sloveniji pobitih 12.000 nedolžnih domačinov.

Tale izguba zgodovinskega spomina je res huda stvar ja…

New Report

Close