Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dana sem na čakalno vrsto za sterilizacijo.

Dana sem na čakalno vrsto za sterilizacijo.

Moškemu poveš da otroka ne moreš roditi, da si opravila preiskave in da žal ne moreš, da si s tem sprijaznjena in da je to – to. Pač spustiš podatek, da si opravila sterilizacijo.

Mimogrede, pravi zate te bo sprejel taksno kot si. In pravi bo tisti, ki bo sprejel da otrok ne zelis in da je bila sterilizacija v tvojem primeru terapevtsko/diagnosticno najboljsa resitev za kvalitetno zivljenje.

prvi normalni seks: imaš kondom? Saj ves, SPB pa to…. Prvi seks z redno: ej, daj mi par minutk, da se grem na hitrco sterilizirati.

Namaž me z marmeladko, dušo, dušicee.

Odgovor na objavo uporabnika
Včasih je že eno seme preveč, 04.06.2022 ob 21:19

prvi normalni seks: imaš kondom? Saj ves, SPB pa to…. Prvi seks z redno: ej, daj mi par minutk, da se grem na hitrco sterilizirati.

😀 😀 😀

Redna, kolk marmeladke ti  napoca na ščebetinko?

radovednost me daje, 04.06.2022 ob 22:04

Redna, kolk marmeladke ti  napoca na ščebetinko?

dej spizdi že enkrat,dosadno spekedralo

Se te spomnim iz FBja. Kar v nekaj skupinah si javno objavljala svojo zgodbo.

Žal mi je, da se ti to dogaja. A potrebno bo začet sama sebe imet rada. Samo zato, ker nimaš otrok, nisi manjvredna. Normalno pa je, da si žalostna, saj ti je dobesedno vzeta možnost imet otroke, pa četudi se zanje ne bi odločila. A postavit se moraš na prvo mesto in se vsaj obvarovat določenih zdravstvenih težav, v kolikor je to mogoče. Če ti bodo to odsvetovali zaradi zgoraj vsega naštetih, pač tega ne delaj. Naredi tako kot čutiš IN če nadaljuješ z sterilizacijo, moraš v srcu čutit mir. Da si sprijaznjena s tem in da ti je to ok. Po toči zvoniti je prepozno. Srečno.

Queen of Hell, 04.06.2022 ob 22:16

Se te spomnim iz FBja. Kar v nekaj skupinah si javno objavljala svojo zgodbo.

Žal mi je, da se ti to dogaja. A potrebno bo začet sama sebe imet rada. Samo zato, ker nimaš otrok, nisi manjvredna. Normalno pa je, da si žalostna, saj ti je dobesedno vzeta možnost imet otroke, pa četudi se zanje ne bi odločila. A postavit se moraš na prvo mesto in se vsaj obvarovat določenih zdravstvenih težav, v kolikor je to mogoče. Če ti bodo to odsvetovali zaradi zgoraj vsega naštetih, pač tega ne delaj. Naredi tako kot čutiš IN če nadaljuješ z sterilizacijo, moraš v srcu čutit mir. Da si sprijaznjena s tem in da ti je to ok. Po toči zvoniti je prepozno. Srečno.

OProsti,ampak nikjer svoje zgodbe nisem objavljala po facebooku po skupinah. Edino po skupinah prodajam slike,moja dela,pa ce se je kdaj zgodilo da sem zbirala za mojga macka hrano in za veterinarske stroske. Kakorkoli že,o tem da otrok ne morem imet in da grem na sterilizacijo sem tukaj ta teden prvič spregovorila.

Drgac pa hvala za lepe želje. In podporo 🙏

Sem mati dveh otrok. Po 38. letu sem se dala sterilizirati. Zdaj jih imam 60. To je bila najboljša odločitev v mojem življenju. Nobenih skrbi več v zvezi s spolnostjo. Poseg je bil enostaven. Naslednji dan sem že prišla iz bolnišnice. Nobenih težav nisem imela  – ne fizičnih in tudi psihičnih ne. Srečno.

Razumem te. Te občutke manjvrednosti in zavrnjtve, ker ne želiš otrok. Sama zavestno ne želim otrok, to sem jasno izrazila že huh..ko sem bila v najstniških letih in v odrasli dobi se to ni spremenilo. In ja, moški na mene gledajo kot nekaj pokvarjenega..v bistvu ljudje nasploh, saj je kao normalno in naravno imet otroke, pa da se to zbudi v ženski in te fore. Spoznala sem moškega, ki me je sprejel tako kot sem in sam upam, da ga kdaj kaj ne preseka .. lakf je več kot sam rojevanje otrok.

keri bolani komentar

sveti duh, 04.06.2022 ob 19:17

Samo v bibliji se je dalo zanosit od svetega duha. In še tam je to uspelo samo eni osebi.

Podlaga za vero je fantazija. Če ni fantazije, tudi vere ni. Sem pravljično bitje, v pravljici živim, za pravljico živim.

Vse tisto nakladanje o PCO  nima s sterilizacijo nobene veze, na poseg greš samo zato ker nočeš otrok. Itak si verjetno neplodna, če imaš tak hud PCOS, poleg tega nimaš partnerja in nisi spolno aktivna. Možnost zanositve je pri tebi 0 tudi brez posega. Če/ko boš kdaj imela partnerja pa je itak prvih nekaj mesecev obvezen kondom zaradi SPO. Šele ko/če bo zveza resna, se greš lahko sex brez kondoma. Takrat pa morata tudi že imeti razčiščeno situacijo z otroki in greš lahko na sterilizacijo. Takole na suho je pa brezveze.

Jsja, 05.06.2022 ob 10:16

Vse tisto nakladanje o PCO  nima s sterilizacijo nobene veze, na poseg greš samo zato ker nočeš otrok. Itak si verjetno neplodna, če imaš tak hud PCOS, poleg tega nimaš partnerja in nisi spolno aktivna. Možnost zanositve je pri tebi 0 tudi brez posega. Če/ko boš kdaj imela partnerja pa je itak prvih nekaj mesecev obvezen kondom zaradi SPO. Šele ko/če bo zveza resna, se greš lahko sex brez kondoma. Takrat pa morata tudi že imeti razčiščeno situacijo z otroki in greš lahko na sterilizacijo. Takole na suho je pa brezveze.

Ob tem, da ima za ponucat eno orng zalogo kondomov. Če jim ni že rok potekel.

Takle, 05.06.2022 ob 10:26

Ob tem, da ima za ponucat eno orng zalogo kondomov. Če jim ni že rok potekel.

da se ne boš razpočla no…

Na poseg gre, da se ji bo nekaj dogajalo. Če hipohonder nima težav, jih  ustvari.

Redna ne sehri, 01.06.2022 ob 19:02

Rednamay, 01.06.2022 ob 14:45

Zaradi hudega sindroma policističnih jajčnikov (PCOS),ki ni samo izostanki menstruacije in ciste na jajčnikih ampak dolgoročno prinese skoraj v 90% sladkorno,intoleranco na inzulin (to mam že zdaj),debelost-maščoba se nabira centralno,hirsutizem (močna poraščenost imam že zdaj),in srčno žilne bolezni (pogoste so kapi in anevrizme) in pa moška plešavost. Če bi popolnoma odstranila jajčnike in maternico (kar bi najrajš!) to ni ok,ker potem je preveč,in bi se še bolj razlezla,treba je vedet rodila nisem nikoli,imela bi slabe zobe,odpadat bi začeli in nohti,lasje.. Sterilizacija,ko pač prerežejo jajcevode in ovulacija ni več možna,pa zelo pomaga pri PCOS,zmanjša ga ali celo izgine. Ta teden sem bila dana na čakalni seznam za sterilizacijo,ki je 6 mesecev. Glede na moje pogoje,da imam shizofrenijo in samo socialno pomoč,ne bo problema,ker pogojev za otroke nimam.

Nevem zakaj,vem da v to bom šla 1000%,torej v letu 2023 bom že sterilizirana,ampak vseeno pa občutim neko žalost. Nikoli si nisem želela imeti otrok,tudi nisem tip za njih,ampak žalost čutim v smislu da bom ratala “jalova baba”. Ker vem,koliko težav imam ko kdaj koga spoznam pa sva si všeč pa vse pade v vodo ker povem da nočem otrok. Vsi želijo otroke. Meni je pa to odveč,na živce mi gre. In sem žalostna samo zato,ker določeni moški ženske ne spoštujejo če jim ne rodi otrok. nevem,pač vsakič ko me kdo zavrne ker nočem otrok se počutim kot zadnja smet.. nevem zakaj pravzaprav sem žalostna,ampak sem.

Ma kdo kakšno vzpodbudno? Komisijo imam decembra,potem januarja 2023 pa sterilizacijo.

Če bi se ti manj pokrivala z idejami bolezni, bi bila prav fejst baba. Luštna si, tudi ne neumna, si pa verjetno polna hormonskih motilcev. Probaj narediti kaj v smeri postenja, nato uniči vnos nezdrave hrane na minimum, začni v kaki grupi športat po malem, spokaj iz foruma na varno v naravo in tvoje psihofizično stanje bo v nekaj mesecih bistveno boljše. Večina teh, ki živijo s cistami in miomi, so si jih pridelale same, med sportnicami z zdravim odnosom do hrane še nobene nisem slišala jamrat o takih boleznih. Nezdrava prehrana deluje tudi na ščitnico, ščitnica pa lahko povzroča resna mentalna stanja.

Spokaj ven, prehodi 10 km vsak dan tako dolgo, da jih boš odlaufala, pa morda najdeš še kerlca, ki te bo prepričal, da tudi mama ne bi bila slaba.

A Pa ti veš, da je Tina Maze imela miome?

Ženska noče otrok. Pika. Sterilizacija je prav poseg zanjo. Res ji drugih težav ne bo pozdravilo, ampak to nima veze.

Pojdi na poseg. Tu ne sprašuj, ker samo pluvajo in vsako besedo obrnejo, da izpadeš slab, čeprav si prešel samo po besedo in nasvet.

Pri iskanju partnerja pa se zlaži da si imela tako hude težave kot rečimo IMN in so ti zato oba jajčnika odstranili. Če je moški res butl te bo vprašal po otrokih, sicer bi moral razumeti da pač ni možno.

Pa magari če rečeš, da si imela prometno nesrečo in so ti jajčnike odstranili, ker so bili poškodovani. kakorkoli, po tem pač enako ne moreš zanositi. Tisti ki razume, greš naprej, tisti ki pač ne, pač bosta šla vsak svojo pot. Vsekakor pa lahko to majhno laž, dokažeš z rako, katera ti bo ostala po sterilizaciji, pač ta manjši rez.

Srečno!

Jaz se tudi veselim dneva, ko bo dal to mož mimo in se bodo moji hormoni umirili in bom nazaj ženska, ne pa jokica.

Sanja6555, 05.06.2022 ob 18:13

Ženska noče otrok. Pika. Sterilizacija je prav poseg zanjo. Res ji drugih težav ne bo pozdravilo, ampak to nima veze.

Pojdi na poseg. Tu ne sprašuj, ker samo pluvajo in vsako besedo obrnejo, da izpadeš slab, čeprav si prešel samo po besedo in nasvet.

Pri iskanju partnerja pa se zlaži da si imela tako hude težave kot rečimo IMN in so ti zato oba jajčnika odstranili. Če je moški res butl te bo vprašal po otrokih, sicer bi moral razumeti da pač ni možno.

Pa magari če rečeš, da si imela prometno nesrečo in so ti jajčnike odstranili, ker so bili poškodovani. kakorkoli, po tem pač enako ne moreš zanositi. Tisti ki razume, greš naprej, tisti ki pač ne, pač bosta šla vsak svojo pot. Vsekakor pa lahko to majhno laž, dokažeš z rako, katera ti bo ostala po sterilizaciji, pač ta manjši rez.

Srečno!

Jaz se tudi veselim dneva, ko bo dal to mož mimo in se bodo moji hormoni umirili in bom nazaj ženska, ne pa jokica.

hvala ti <3
Lepo napisano! Hvala!

Jaz sem zaradi vseh teh mojih splavov najprej želela odstraniti maternico, pa mi je Pušenjak napisal, da je nemoralno in da tega ne naredijo. Moraš imeti raka da ti maternico odstranijo. Moralno je za njih da trpiš.

Sem razmišljala, da bi šla to narediti v tujino, ker pri nas pač nočejo razumeti. Pa se nato mož ponudi za vazektomijo. Nisem hotela sprejeti, amapk druge možnosti ni bilo. Nisem hotela tega bremena dati nanj. Ampak sam se počasi sprijaznila, da očitno je to edina pot, čeprav bom težko to sprejela. In če vedno nisem sprejela, ampak bom.. Nekoč v celoti..

MOŠKI: ŽELITE SI BMW. OSTALI VAM GOVORIJO, DA KUPITE RENAULT, SAJ JE ENAKEGA VIDEZA KOT ŽELJENI BMW. IMA ENAKO 4 SEDEŽE IN TE ENAKO PRIPELJE NA CILJ.

KUPITE RENAULT NO…

Enako zahteve od te ženske. Govori da noče otrok, vi ji pišete naj shujša, gre tečt, živi zdravo.. Nisem vedela da se s tem načinom izogreš zanositvi. Bravo za znanje iz biologije.

Sterilizacija je poseg za osebe 35+ ali 3 porodi za ženske oz vazektomija za moške 35+. Čakalna doba je 6 mesecev, ko komisija odobri prošnjo.

Vsak ki se za to odloči ima svoje razloge. Pa ne si misliti da so enostavi. Za to dejanje rabiš pogum. Ko ima ženska recimo 4 otroke ali več pa pišete naj gre na sterilizacijo, da je kot zajklja..

Začnite probleme reševati doma, jih imate več kot dovolj.

KOk je to nagnusno ko lazete oz svetujete laz kot resitev. Sicer zadeve, o kateri se vsak sam odloci in nima komu za polagat racunov.

Sanja6555, 05.06.2022 ob 18:19

Jaz sem zaradi vseh teh mojih splavov najprej želela odstraniti maternico, pa mi je Pušenjak napisal, da je nemoralno in da tega ne naredijo. Moraš imeti raka da ti maternico odstranijo. Moralno je za njih da trpiš.

Sem razmišljala, da bi šla to narediti v tujino, ker pri nas pač nočejo razumeti. Pa se nato mož ponudi za vazektomijo. Nisem hotela sprejeti, amapk druge možnosti ni bilo. Nisem hotela tega bremena dati nanj. Ampak sam se počasi sprijaznila, da očitno je to edina pot, čeprav bom težko to sprejela. In če vedno nisem sprejela, ampak bom.. Nekoč v celoti..

Tudi jaz sem vprašala svojo ginekologinja,če bi lahko dala odstranit vse: in maternico in jajčnike-vsa rodila. Pa je rekla,da tega ne naredijo,da mora bit razlog,je pa tako da bi bilo moje stanje slabše če bi dala rodila ven. Baje greš prehitro v menopavzo,odpadat začnejo zobje,rekla mi je da bi se še bolj razlezla (ne hvala že zdaj imam 130kg!!) in da bi imela težave  s počutjem. Ampak PCO pa bi izginil,ker ne bi bilo več jajčnikov. Žal tega mi ne bodo naredili,kar je škoda,jaz bi takoj.

Glede sterilizacije,še enkrat ponavljam,kot duševni bolnik,določene hormonske kontracepcije za mene odpadejo-za mene je varianta samo kondom ali diafragma. Zato ker ne pašejo z antipsihotiki in prozacom hormonske in mirena. Tako torej,v vsakem primeru ko bom nekoč dobila partnerja,če bova hotla bit sproščena je fajn da sem sterilizirana. (seveda da na začetku imaš kondom,dokler si ne zaupaš zaradi SPB).

Pač nehaj govoriti “nočem imeti otrok” ker to se res tko cudno slisi, kot da jih sovrazis.

Bolj lagodno povej, da nisi clovek za otroke ali pa reces, da pac “nemores imeti” otrok- kaj in zakaj ni vazno.

Midva z mojim sva tudi imela debate….pa sem mu lagodno rekla da nekako nisem clovek, da bi imela otroke, se niti nebi z njimi znala ukvarjati itd.

Sem teta ampak to je drugace, sem kar veliko pazila na sestrinega otroka pa nekak vseeno nisem dobila obcutka da bi imela lastne otroke.

ČE ti samo precvikajo jacevode potem to pomeni, da PCO ostane, vse težave ostane, odpade samo jeba s kontracepcijo, kar bi bilo smiselno, če bi imela partnerja, s katerim bi se žgala redno vsak dan.

Za tisto parkrat letno itak moraš imet kondom.

Ampak ok – držim pesti, da bo potekali čim lažje.

New Report

Close