Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Družine

Družine

Mene pa zanima, a ima sploh kateri od naših “resnih” politikov “resno” urejeno družino, ali to družino samo izkorišča za svoje volilne glasove.
Ni mi jasno, kako biti politik z dušo in telesom 24 ur na dan 365 dni v letu, kljub denarju, ki ga dobijo in obdržati družino.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Samo eno podvprašanje: kdo pa se šteje za “resnega” politika?

Lojze Peterle.

Danilo Türk nima, ker ima uradno le enega otroka.

no saj zaradi tega pa je bilo v mojem vprašanju napisano resnega v narekovajih.!

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

A en otrok ni družina?

Ne gre samo za politike z dušo in telesom pri delu. Veliko več je takih služb in je vprašanje lahko širše. Le kako jim uspe, kljub denarju, ki ga zaslužijo obdržati kvalitetne odnose oz. družine. Sam mislim, da so redki, ki znajo to uskladit, da vse “štima”. So pa.

A en otrok ni družina?[/quote]

Za slovenske razmere to ni vzorna družina.

Za slovenske razmere je en otrok in dva stzarša dost lepa družina.

Se ti zdi lepša ločenka z dvema otrokoma in ločenec, ki živi sam?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kučan je poročen in ima dve odrasli hčeri.Drnovšek je uradno samski, ima uradnega sina in od lani uradno priznano hčer.Janša ima Urško in dva polnoletna otroka iz prejšnje veze…Za ostale pa ne vem,ne berem trač revij….Aja, Peterle je poročen, koliko ima otrok, ne vem.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

@Spider:

V Sloveniji je premalo otrok. Posledica bo, da nas bo l. 2050 le še okrog 800 tisoč.

Da o propadu pokojninskega sistema (takega, kot ga imamo sedaj) ne govorim.

Rajši vidim, da starši živjo narazen, kot pa da prisilno živijo skupaj, se terorizirajo in frustrirajo s tem tudi otroke. Odgovor je da, rajši vidim, da sta dva otroka in da starši živijo narazen. Kako je bilo razmerje med zakoncema Türk, pa ne vemo.

Pahor živi na koruzi.

Če sta moški in ženska poročena, imata enega otroka, živita skupaj, to po vaše ni družina, ker imata po vaše enega otroka premalo? Ste ubrisani ali kaj? Po definiciji je že mama in otrok ali oče in otrok družina. Da mama, oče in otrok ne bi bili družina?

Da, Borut Pahor živi na koruzi in ima enega sina.

Lojze Peterle je poročen in ima dve hčerki in enega sina.


Kaj nakladaš. prebivalstvo Slovenije se ne zmanjšuje, pampak počasi raste.

Pokojninski sistem nima kaj propast. Če vlada pametno vlaga naš denar, ki ga plačujemo za svoje penzije, bo denarja za penzijjeleta 2050 čez glavo.

Da, je družina.

Zakaj potem pišeš, da Türkova družina ni družina?

Ja, ampak zaradi prišlekov in ne avtohtonega prebivalstva.

Mišljeno je bilo, da Türkova družina ni vzorna družina.

Vzornost družine se ne meri po številu otrok, ampak po odnosih znotraj družine.


Kaj nakladaš. prebivalstvo Slovenije se ne zmanjšuje, pampak počasi raste.

Pokojninski sistem nima kaj propast. Če vlada pametno vlaga naš denar, ki ga plačujemo za svoje penzije, bo denarja za penzijjeleta 2050 čez glavo.[/quote]

To drugo ni res.To, kaj ti zdaj plačuješ za penzijo, se sproti porablja za potrebe sedanjih upokojencev.Ko boš ti šel v penzijo (mislim, da ne tako zelo kmalu, kolikor s ete spomnim hehe), zate ne bo kaj dost ostalo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -


Kaj nakladaš. prebivalstvo Slovenije se ne zmanjšuje, pampak počasi raste.

Pokojninski sistem nima kaj propast. Če vlada pametno vlaga naš denar, ki ga plačujemo za svoje penzije, bo denarja za penzijjeleta 2050 čez glavo.[/quote]

To drugo ni res.To, kaj ti zdaj plačuješ za penzijo, se sproti porablja za potrebe sedanjih upokojencev.Ko boš ti šel v penzijo (mislim, da ne tako zelo kmalu, kolikor s ete spomnim hehe), zate ne bo kaj dost ostalo.[/quote]

Jaz plačujem za SVOJO penzijo. Pravzaprav mi obrok država kar sama vzame od moje plače. In odvisno od tega, koliko plačujem in koliko časa plačujem, bom imel tud višino penzije.
Plačevanje za penzijo je zavarovanje za primer starosti.
Kako država ta denar porabi ali vlaga me ne zanima, ko bom izpolnjeval pogoje za penzijo, jo bom hotel imet.

Da penzije ne bo??? Tudi možno, ampak to je tako, kot če bi ti zavaroval avto, leta plačeval premijo, in ko bi avto razbil bi pa zavarovalnica rekla da škode ne moreš dobit povrnjene, ker so tvoj denar že zapravili za nekaj ali nekoga drugega.

Kako država ravna z denarjem, ki ga dobi od mene za MOJO ponzijo je njen problem. Če takrat denarja v pokojninskem skladu ne bo imela, ali ga je slabo obračala, naj ga pa vzame kje drugje. Če sem za SVOJO penzijo plačeval jo hočem imet in pika.

No saj je s stebri popolnoma enako. Sedaj se vanje samo steka denar, ven se pa penzij izplača malo. In ta denar se nekam porabi ali investira.
Ko bodo pa ti ljudje, ki danes vplačijejo v pokojninske stebre izpolnili pogoje za penzijo, se pa tud kdo lahko spomni, da denarja ni dovolj in da je vplačil manj, kot naj bi bilo izplačil. Kaj boš pa takrat rekel?
Ali pa ti kakšna inflacija v nekaj mesecih uniči vse, kar si privarčeval. Tud to smo že doživeli. Al pa se spomni hrvaških varčevalcev LB.

Lahko pa bi naprimer država, če bi ji zmanjkalo denarja podržavila kakšna podjetja, naprimer tista, ki so jih z lastnim delom ustvarili delavci med letom 1945 in 1991. Podjetja, ki so bila v družbeni lasti je Peterletova vlada najpej podržavila, (delavcem vzela ali ukradla kakor hočeš), in nato privatizirala. Tistim ki so jih ustvarili pa dala malovreden certifikat, ki je predstavljal le delček takrat ljudem odvzete lastnine.

No to premoženje bi lahko v bodočnosti komot porabili za pokojnine. Kaj misliš?

@ skopušnik
res je, število slovencev se zmanjšuje. se bo pač uvažalo tujo delovno silo, big deal :-).

to se že dogaja drugod po svetu, tako da ni to nič novega niti pretresljivega. pač navadit se bo treba na nove razmere 🙂 drugače bye bye penzija 🙂

Glede na to, da je izobrazba mlajših, ki jo plačujemo mi vse višja … (število mest na univerzi je enako številu novorojenih otrok) upam da bodo ti otroci znali to znanje tud kej uporabiti in kaj zaslužit in plačevat za naše penzije.
Kaj mislite?

Ne bi bilo slabo, da bi se znebili teh zakompleksanih fosilov, ki svoje komplekse in neuspehe zdravijo preko oblasti. Morda bomo celo doživeli kakšno svežino na političnem področju in ljudi, ki bodo gradili na naši prihodnosti.

Skopušnik,

kaj si pa ti že dosegel??? :-))))))

Končaj šolanje in si ustvari družino, vsega tega še nimaš, a ne?? Se vidi iz tvojega pisanja.
Pol pa razmišljaj o drugih, kdo je koruznik in katera družina je vzorna, vse je treba probati na sebi.

New Report

Close