Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek g-a DANICA in DŽAMIJA

g-a DANICA in DŽAMIJA

Pozdravljeni. Mene pa zanima, zakaj se g-a županja s tolikšno vnemo zavzema za zemljišče in postavitev muslimanskega centra, nikoli pa ne omeni zavzemanja za otroško kliniko ali npr.stadion !? Kaj vi mislite ???

Ker že obstaja stara pediatrična klinika in star stadion, stare džamije pa ni.

ma sej vsi se zavzemajo za vse, samo naredi pa konkretno noben nič

Ali kdo ve, kje naj bi sedaj bila postavljena džamija?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jazbinšek je zadnjič izjavil, da če bo župan on, bo džamija na Parmovi ulici.

Pa smo spet tam! Koga še moti verski objekt? Torej bi morali oni npr. v Sarajevu porušit tisto lepo katedralo v centru mesta, ker je večina muslimanskega prebivalstva, ali kako? Ej, nerazgledani smo “do amena”… Konec koncev, verski objekti se ne gradijo od davkoplačevalskega denarja, kot npr. stadioni ..

Saj, če bi jim šlo za verski objekt, so to molilnice in jih naj postavijo v vseh večjih slovenskih mestih. Tam bi lahko molili. Džamije so v evropskih državah. Ne vem kdaj se je zadnja na novo zgradila. Močno pa dvomim, da bi bilo novo džamijo zlahka zgraditi v sedanjem času oz. sploh nemogoče glede na stanje med krščanstvom in muslimanstvom. Žalostno pri tem je, da smo zaradi tako imenovane svobode, enakosti, pravic, vsi različni vsi enaki spregledali, da temu ni tako, pa, če se še tako prepričujemo. Sebi delamo medvedjo uslugo. Evropa je zrasla na krščanskih vrednotah. V Evropi je že okoli 20 milijonov muslimanov. Muslimanske države in njihovi voditelji vzgajajo in podpirajo svoje ljudi, da imajo številne družine. Zelo pohvalno in dalekovidno. To delajo zato, da bo slej kot prej, brez vsake vojne postala Evropa muslimanska. V muslimanskih državah si musliman ali pa si mrtev. Drugače ne gre. Kaj pa mi Evropejci? Pljuvamo po naših koreninah. Poglejte kako musliman drži z muslimanom. Kaj pa mi? Kritiziramo, prepiramo, zaničujemo, zavidamo. vse v imenu svobodnega in sodobnega razmišljanja. Kje je naša kultura, vrednote, zavedanje. Sami si kopljemo jamo v kateri bomo čez čas izginili. Evropa, če se ne bo naše razmišljanje za prihodnost spremenilo, je muslimanska. Pa me ne narobe razumet. Nič nimam proti ljudem muslimanom. Samo naj nehajo tako “nedolžno” prihajati v moj prostor in se naj držijo na svojem. Poizkušajte postaviti cerkev v muslimanski državi, pa boste videli, kaj bo sledilo.

Pa še to: med dobroto in neumnostjo ni bistvene razlike.

en mal mem napisal:

> Saj, če bi jim šlo za verski objekt, so to molilnice in jih naj
> postavijo v vseh večjih slovenskih mestih. Tam bi lahko molili.
> Džamije so v evropskih državah. Ne vem kdaj se je zadnja na
> novo zgradila. Močno pa dvomim, da bi bilo novo džamijo zlahka
> zgraditi v sedanjem času oz. sploh nemogoče glede na stanje med
> krščanstvom in muslimanstvom.

Očitno je v Evropi marsikaj mogoče, pri nas pa so vere enakopravne samo v teoriji, medtem ko je v praksi ena močno favorizirana …

Tako na hitro sem takoj našel mošejo v Villeurbannu (Francija), ki je bila odprta v letošnjem letu. Poleg dveh molilnic je v kompleksu še knjižnica in šola (med vikendom).

Ja, pa v Milanu so jo pred nekaj leti pomagali zgraditi savdijci 🙂

K ris, kot navajaš si našel eno, ki je bila odprta v letošnjem letu. Hvala za podatek, vendar moje mišljenje je še vedno, da bi bilo bolje, da se jim v Sloveniji omogočijo molilnice. Džamija je verski objekt, obenem pa tudi politični. Politika in vera gresta tu z roko v roki skupaj in nista medsebojno ločeni. Ravno obratno, trdno povezani, ker enostavno tako je. Zato v vsa zagotovila, da se bodo v ljubljanski džamiji izvajale samo verske dejavnosti ne verjamem.

Saj že podatek, da se džamije izključno gradijo (verniki prispevajo simbolični znesek) iz denarja arabskih držav pove svoje in vse. Te države na tak način preskočijo v drug prostor( politično), drugačno kulturno območje in tako počasi utrdijo svoj vpliv in položaj. Morda se motim, vendar menim, da je to dolgoročen projekt, ki bo dal možnost Evropo islamiriziratil. To ni zraslo na mojem zelniku, ampak so besede Gadafija. Menim, da smo preveč tolerantni ali površni do teh dejanj, ne da jih ne spoštujem in cenim, vendar v prvi vrsti moramo poskrbeti zase, in tako poskrbeli za svoje potomstvo. Nočem biti črnogled, vendar, glede na njihovo rodnost ali evropejsko rodnost, glede na njihovo “svobodno” odločanje, ali evropejsko svobodno odločanje in svobodomiselnost se mi vsiljuje tako razmišljanje. Po vseh izračunih bi bilo to prav kmalu mogoče.

Pišeš, da je ena vera favorizirana v Sloveniji. To bo najbrž rimokatoliška. Je najstarejša, je najštevilnejša, je slovenski človek ob njej zrasel, v tej veri vzgajamo svoje otroke in vnuke. In še številnejša bi bila, če ne bi bilo vmes vladanja 60 let sistema, ki je vero tajil, prepovedoval in take, ki smo verovali na vseh področjih onemogočal (učitelji …). Mislim, da ni favorizirana, vendar podatki so taki in je to to. Čudovita vera je tudi protestantska, samo meni je moja dovolj. Tudi druge vere in verska gibanja so lepa in vsa taka, ki sporočajo in učijo dobre nauke za človeka naj kar bodo in ostanejo v Sloveniji.

Če moreš in, če si tako dober dobi podatke kdaj je bila zgrajena kakšna cerkev, ki izhaja iz rimokatoliške vere v arabskih državah. Bil bi dober podatek in hvala v naprej.

Nam najbližji primer je Kosovo, kjer je srbskega življa le še 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki so pravoslavni, ostali so Kosovčani-Albanci, ki so muslimani. Rodnost med Srbi je strahovito upadla, medtem, ko med Kosovčani še vedno močno raste. Naj Srbi še tako zatrjujejo, da je Kosovo srbsko, v resnici je samo še na papirju in v prihodnosti se zna zgoditi, da bodo Kosovčani-muslimani dosegli kar so si zadali za svoj cilj, to je odcepiti se od Srbije in priključili Albaniji. In ta cilj bodo dosegli s svojo veliko rodnostjo.
Nad tem bi se morali zamisliti v Sloveniji in v vsej Evropi!

Tako tudi sam gledam na to stvar. Celotna Evropa bo morala nekaj ukreniti, da bodo ustvarjeni res dobri pogoji za rojstvo otrok. Mislim, da mladi niso proti večji družini. Samo, naj bo to družina v pravem pomenu in ne samo po številu otrok. Res ni vse v denarju, ampak brez njega pa tudi ne gre in je zato malo otrok. Da bi živela številčna družina v revščini, kot je bilo včasih, to je pa mimo. Danes je danes in ne moremo se vrniti nazaj. Upam, da tak program za ustvaritev res dobrih pogojev za tiste družine, ki hočejo več otrok pride kmalu v EU na vrsto. Saj smo pravzaprav postali ena država. Zato bi bilo smiselno skupaj kaj ukreniti.

Na Kosovu so si zadali tak cilj. V tem so videli po moje edino možnost nadvlade Srbije in v bodočnosti odcepitve. Pa to je že druga zgodba, ali pa tudi ne. Če bo v Evropi rodnost še naprej upadala mislim, da bi v obeh primerih lahko govorili o zmagovalcu in poražencu.

Mitka napisal:

> Nam najbližji primer je Kosovo, kjer je srbskega življa le še
> 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ki so pravoslavni, ostali so Kosovčani-Albanci, ki so
> muslimani. Rodnost med Srbi je strahovito upadla, medtem, ko
> med Kosovčani še vedno močno raste. Naj Srbi še tako
> zatrjujejo, da je Kosovo srbsko, v resnici je samo še na
> papirju in v prihodnosti se zna zgoditi, da bodo
> Kosovčani-muslimani dosegli kar so si zadali za svoj cilj, to
> je odcepiti se od Srbije in priključili Albaniji. In ta cilj
> bodo dosegli s svojo veliko rodnostjo.
> Nad tem bi se morali zamisliti v Sloveniji in v vsej Evropi!

Kosovo je res odličen primer. Se mi zdi, da o zgodovini Kosova ne veš prav veliko 🙂

en mal mem napisal:

> K ris, kot navajaš si našel eno, ki je bila odprta v letošnjem
> letu.

V Duisburgu gradijo največjo mošejo v Nemčiji, ki bo končana naslednje leto.

en mal mem napisal:

> Če moreš in, če si tako dober dobi podatke kdaj je bila
> zgrajena kakšna cerkev, ki izhaja iz rimokatoliške vere v
> arabskih državah. Bil bi dober podatek in hvala v naprej.

Pred enim mesecem so v Turčiji odprli novo katoliško cerkev.

Zgolj ena pripombica : Turki niso arabci, mislim no.

samo pripomba na ,prvotno, zastavljeno vprašanje :

Med muslimanskim živeljem,ki prebiva v SLO,bo tako pridobila ,kar nekaj,županjskih glasov.

upsss – življem

darius napisal:

> Zgolj ena pripombica : Turki niso arabci, mislim no.

Je pa Turčija muslimanska država in v njej živi tudi 3 milijone Arabcev.

Tudi v Franciji, Nemčiji, UK in ZDA živi nekaj milijonov arabcev.

Indonezija je tudi muslimanska država. Pa Iran, Pakinstan, in tako naprej. In nobena od njih arabska.

Kar pa konev koncev niti ni pomembno. Vprašanje je bilo žal tako zastavljeno, da se je nanašalo na arabce, jebat ga.

Seveda ne smem pozabiti omeniti tega, da je v Libanonu razmeroma močna krščanska skupnost, tako da najverjetneje se najde marsikakšno cerkev tudi v arabskem svetu.

Napisal sem:
“poizkušajte postaviti cerkev v muslimanski državi, pa boste videli kaj bo sledilo”
Tu je bil mišljen sedanji čas in odnosi.

K ris! Mislim, da so to objekti, ki so bili zastavljeni pred leti oz. pred napadom na dvojčka. Mislim na stavbe ene ali druge vere. Po napadu na dvojčka, pa menim, da so velike ovire ali sploh nemogoče na novo načrtovati in graditi ene ali druge stavbe v okolju, ki ni muslimansko ali katoliško.

In naknadno postavljeno vprašanje:
“Kdaj je bila zgrajena kakšna cerkev, ki izhaja iz rimokatoliške vere v ARABSKIH državah. Bil bi dober podatek”.

Darius govori o močni krščanski skupnosti v Libanonu. Ni pa podatka o stavbi – cerkvi. Zato dvomim, da so stavbe-cerkve bile sploh kdaj sezidane v ARABSKIH državah. Da bi se pa to lahko zgodilo danes, pa sem prepričan, da je nemogoče.

Zato pa v premislek. Evropa je res, ali tako dobra ali pa neumna. Med tem pa skorajda ni razlike.

K ris in Darius, hvala za podatke.

Mislim, da je stvar enostavna. Simšička hoče dobiti muslimanske glasove.

New Report

Close