Hčerka zanosila z luzerjem
glej tako, 25.07.2022 ob 10:46
Najbrž je tip lušten, da jo je obrnil. Boste imeli pa luštnega vnuka. Naj rodi in doštudira. Živi naj doma. Nudite ji ves potreben support. Tipa ne uselite. Če hoče, da je družina skupaj naj najame flat. K tašči naj hči ne gre.
Hvala tistim, ki imate konstruktivne nasvete.
Tip ni kaj posebej lušten.:) Hči je bolj luštna, tako da so njegovi starši osupli, kako jo je sploh osvojil. Je pa razgledan, o veliko stvareh zna debatirat, ima svoja trdna stališča, seveda so tudi vsi ostali krivi, da on ni končal gimnazije in nima stalnega dela. Izključni razlog je lenoba, ker sposoben bi bil. Ko hčeri predočim to njegovo pomanjkljivost, jo tudi sama vidi, ve, da je tako, kot ji govoriva z možem. Pravi, da si želi, da ga ne bi imela tako rada, ampak ne gre.
kaj naj, 25.07.2022 ob 10:00
Hči, 20 let, pred par dnevi je povedala, da je naredila test in je noseča, da jima je kondom počil. S tipom je kakih 9 mesecev, ona študira, 1. letnik, ima še dva izpita do konca, težak faks, ampak je delala vsa ta leta, da je prišla not. Odkar je z njim, je zelo popustila. Tip je star 22, videli smo ga nekajkrat in ni naredil pozitivnega vtisa. Gimnazije ni končal, baje nekaj priložnostno dela vsake kvarte enkrat, drugače pa dobiva žepnino od mame. Nobenih ciljev v življenju. Sem upala, da se ga bo naveličala, videla, da nista za skupaj. Zdaj pa tole, hči živi še doma, on pa pri svojih, vsake toliko se vidita, on pri nas še ni prespal, ona pri njem je.
Zdaj nekaj cinca, on baje bi imel otroka, jaz in mož sva striktno za splav, dokler ni toliko samostojna, da otroka dejansko lahko ima. Mož robanti, da jo bo vrgel iz bajte, če se odloči za otroka. Naj gre k njemu (živijo v trosobnem stanovanju), njegova starejša sestra se je odselila, on živi z mamo in očetom. Mi imamo sicer hišo, ampak res mi ne pade na pamet, da bi se zdaj on vselil k nam oz. če bi obdržala otroka, da bi hodil sem, najbrž prespal itd.
Hčero bi rada spravila k pameti, tip ni zanjo. Saj če bi imela okej tipa, ne rečem. Bi stisnili zobe, se nekako zmenili in preživeli, ampak tole bo katastrofa, če se odloči za otroka.
Kaj bi vi naredili? Če bo hotela roditi, kaj naj, čisto sem že na koncu z živci, sem 50+ in se mi res ne ljubi z dojenčki se ukvarjat, kar bi najbrž se, če bi hčera bila pri nas z otrokom in študirala dalje. Starejša hči se je že odselila, ima svojo družino, uživam tu in tam, ko pripelje oba vnuka, ampak tu in tam in to je to. Pomagajte z nasveti.
To lahko samo vi dorecete. Glede obdrzanja otroka je zelo odvisno od tega kok sta zaljubljena, kok si v resnici pomenita in podpirata. Ce nista skupaj kot rit in srajca, bosta tezko skupaj ostala. Otrok pa bo v takem primeru bolj ali manj v breme hcere. Zdej omenjate njegovo izobrazbo…ce on redno dela, niti ni tezava. Trenutno tisti brez sole v vecini prinasajo domov vec denarja, kot tisti s solo. Ajde ce si res na visjem polozaju ze, drugace ne. Primer. Skladiscnik enoizmesko delo prinese 1300€ nezo po tamalem, ni veliko ni pa minimalc. Pisarna v istem podjetju 1200€. S tem da vsak nov razpis ta dodatne zaposlene v skl kandidati navajajo vedno visje in visje zneske. Morate ga spoznat, je deloven, zna z denarjem ali vse sfrcka zase. Oz to naj pretehta hci. Na vajinem mestu bi sklicala sestanek, z njima,mogoce se z njegovimi starsi in karte na mizo. To naj ne bo sestanek ki bo ze takoj na tnalo dal hcerino nosecnost, to naj bo sestanek kjer se odkrito pove in izprasa vse. Naj vsak pove kako vidi situacijo, kaj se lahko od njega pricakuje. Kako pa hci ocenjuje situacijo? Da se odloci za obdrzanje ali splav dnevi grejo, zato mora intezivno premlevat zadeve. In to od vsega: kako bo studirala, od kje ji no denar za zivet druzino, kje bosta zivela, kaksen bo njegov doprinos v zvezi on skupnemu zivljenju. Ker to ni samo financno ampak tud njegov cas, njegova angaziranost. Treba je vedet neki. Najlazje je it samo v sluzbo in domov prinest placo. Otrok pa terja pozornost skoz. Tudi v letu porodniske,v primeru, da se jima rodi zdrav otrocicek, morata biti pripravljena oz se zavedat, ker pripravljen nisi nikoli, da mogoce pa ravno ta otrocicek ne bo spal ne ponoci,ne cez dan. In to lahko traja vsaj do 3 leta. In ce se tukaj starsa nesebicno ne izmenjujeta bo utrujenost, vsaj mame prevelika, tecnoba bo prisla na plano, razhod neizbezen, studij se delal ne bo, gospodinjstvo bo tudi na komu? In ko otrok pride v vrtec, je treba bit pripravljen na bolniske. Lahko bo redek srecnez, ki zboli enkrat letno. Kaj pa ko je otrok vsaj 2x na mesec bolan? In takrat tudi trpi studij, gospodinjstvo, zveza, sluzba….ok povem, da se DA tudi dostudirati. Ampak le v primeru da sta si partnerja resnicno eno in s podporo bliznjih. Vi pa pravite, da je ze sedaj, pa je bila zgolj zaljubljena popustila…soocite jo s tem. Z realnim timingom, saj veste kako je ko imas otroka, pa naj pove kako bi to spravla v studij. Ker instagram in fb objave vplivnic VSE prenesejo, drugo je realno zivljenje. One se s tem financirajo.
Pac ja se bere kot da ji ne dam izbire druge kot splav. Samo ne poznamo je, ne vemo kok je odgovorna, mogoce tudi vi sami ne, zato pa to ni trenutek ko se samo sladko govori. Realnost, ki pa je kruta, je za predstavit. V tem svetu zivet, it na svoje brez pomoci starsev, pri njenih letih… ze sam nakup opreme…pa rabljeno se prodaja,kot novo. Sam vseen treba je imet€.
Pomebno je tudi, kako bo hci prenesla ce se odloci za splav. Kako dojema dejstvo da je noseca? Se boji bolj zivljenja z otrokom ali splava? Ce se odloci za splav se bo morala vec krat opomnit, da je v tisti situaciji bil to najboljsi mozen razplet in si nikoli ne ocitat. Ne ona, ne njen fant in ne vi! In tudi vi, ce vam sedaj ni do pretiranega ukvarjanja z dojencki, glejte da ne bo obzalovanja, ko boste v penziji, ker ce prav razumem, se delate.
Vam pa povem se eno resnicno zgodbo iz moje srednje sole okoli leta 2000. V srednji soli, je zanosilo dekle pri 16 letih cez poletje prisla v solo v 3 letnik in oznanila, da je noseca, in da pricakuje dvojcke. Kako leto pred tem, sta s fantom postala par. Odlocila za otroke. Solo je dokoncla in potem se 6 stopnjo. Vmes mal presledka. S tem fantom sta se po srednji soli, cez nekaj let porocila, preselila na svoje in kolikor vem je se rodila. Ko sem jo enkrat direkt vprasala, kako je zmogla je rekla, da z veliko razumevanja profesorjev, da se je dalo zmenit kdaj bo vprasana, pisala itd ce je manjkala v soli in z ogromim suportom njene druzine, ki je pazila otroka, ko se je ucila, pripravljala na izpite itd oz ko sta se oba s fantom imela za ucit. Seveda sta v zacetku zivela z otrokoma pri njej, njena druzina tudi angazirana samoiniciativno v vse in nic jim ni bilo tezko.
Odkrito pogovorit in nikoli obzalovat in ocitat.
kaj naj, 25.07.2022 ob 10:53
Hvala tistim, ki imate konstruktivne nasvete.
Tip ni kaj posebej lušten.:) Hči je bolj luštna, tako da so njegovi starši osupli, kako jo je sploh osvojil. Je pa razgledan, o veliko stvareh zna debatirat, ima svoja trdna stališča, seveda so tudi vsi ostali krivi, da on ni končal gimnazije in nima stalnega dela. Izključni razlog je lenoba, ker sposoben bi bil. Ko hčeri predočim to njegovo pomanjkljivost, jo tudi sama vidi, ve, da je tako, kot ji govoriva z možem. Pravi, da si želi, da ga ne bi imela tako rada, ampak ne gre.
No bote pa imeli vnuka z visokim intelektualnim potencialom. Ostalo pa je vzgled, vzogja in razvajenost.
kakšne osnove, 25.07.2022 ob 10:43
nika sem, 25.07.2022 ob 10:35
kaj naj, 25.07.2022 ob 10:28
očitnohočeotroka, 25.07.2022 ob 10:23
za jutranjo tabletko tudi ni slišala?
Ja je slišala za jutranjo tabletko. In jo tudi vzela naslednji dan. Sem doktorirala v zadnjem tednu o jutranji tabletki, tako da ti lahko povem, da ni uspešna, če je bil seks točno med ovulacijo! In očitno je bil.
Ja, delala je na tem, da pride na ta faks, kot so že povedali, je na eni izmed zgoraj omenjenih fakultet, in ja, na gimnaziji je bila odlična.
očitno je folirala par dobrih predmetov, pa s trudom je prišla na gimnazijo…neke osnove življenja ji pa nista dala…pol pa sprejmita, da bo pri 30 že ločena s pamžem
Kateri nick pa imaš ti ponavadi? Na vsaki temi samo napadaš in noriš! Kaj to pomeni, da je folirala par dobrih predmetov?? Daj se baba vzemi v roke! S trudom je prišla na gimnazijo?? Avtorica pravi, da je bila na gimnaziji odličnjakinja! Pa o čem ti blebečeš? Če si ti končala poklicno in si zabita, niso vsi taki. Zakaj ji starša ne bi dala osnov? Punca je pač zaljubljena, v teh letih ne gledaš na to, da partner nič nima in se mu nič ne da. Ji je zavrtel glavo, ko se bo pa zbudila, bo pa z otrokom in brez njega. Zato mamo skrbi. Ja, punca je naredila napako, ampak pizda no, a če mlada oseba naredi napako, so pa takoj starši krivi in je niso znali “prav vzgojit”?? A če bi tista tableta po odnosu prijela in bi čez tri mesece punca prekinila s tem tipom, bi jo pa znali vzgojit?
Ma daj baba zmešana, tam se na šefa pizdi, ne tu pizdit pri vsaki temi!
GLUPAČA, NIMAM ŠEFA NE DRUGIH NICKOV!
ODJ…
Tipično za pride punčke, po možnosti edinke, ki so celo življenje pod maminim krilom, ves njihov domet so petke v najtežji gimnaziji pa še kaka glasbena in balet zraven, o življenju nimajo pojma, verjamejo v princesa je poljubila žabo in živela sta srečno do konca svojih dni” in jih potem obrne prvi luzer, ki pride mimo.
tipično, 25.07.2022 ob 11:05
Tipično za pride punčke, po možnosti edinke, ki so celo življenje pod maminim krilom, ves njihov domet so petke v najtežji gimnaziji pa še kaka glasbena in balet zraven, o življenju nimajo pojma, verjamejo v princesa je poljubila žabo in živela sta srečno do konca svojih dni” in jih potem obrne prvi luzer, ki pride mimo.
ne samo edinke, tudi mamini sinkoti “isto” zajebejo…
osnove so važne, koliko god, da ga ljubi je to prekratek čas, da imata otroka, če bosta ga pa vseeno imela pa poglej z druge plati, naj skušajo živet in se znajt sami!!!! sami! karkoli boš proti ali za, boš kriva TI kot mama “sem ti rekla”….allalala
Fant od hčere bi otroka obdržal a ona je vzela jutranjo tabletko? Niti onadva si nista jasnem, nikjer ne vidim da si hčerka dejansko želi otroka.
Po drugi strani pa v drugi temi berem kako malo rojstev je v Sloveniji in kako bi to reševali s priseljenci drugih ras, tukaj pa mladi Slovenki večinoma svetujete splav…
Ob razmišljanju in preigravanju scenarijev, še imejte v mislih dejstvo, da je na našem oddelku od 6ih mladih zdravnic so 4 v postopku umetne oploditve, od tega sta 2, ki sta že skoraj izkoristile možnosti ponovnega postopka.
2, ki imava otroke, sva jih imele – jaz v času študija (bilo je težko, imela sva podporo vseh domačih, mož je prav tako zaključeval medicino) – kolegica v času specializacije – po koncu porodniške je specializacija ni več čakala in je morala vzet popolnoma novo smer in ponovno skoraj vse od začetka.
Od 6ih smo 3 poročene z zdravniki/zobozdravniki, 2 s podjetniki (1 ima fakultetno izobrazbo, 1 samo srednješolsko) in 1 z velikim kmetom. Večina nas ima manjše dohodke od naših partnerjev.
Res pa je, da smo zdravnice dokaj “zajebane” in kakšnega luzatorstva in lenobe ne prebavljamo, razen če imaš res nataknjena roza očala. Se vidi, da je tvoja šele prvi letnik.
hehe737, 25.07.2022 ob 10:32
čekdisout, 25.07.2022 ob 10:20
hčerka stara 20 let, študira, 1. letnik, ima še dva izpita do konca, težak faks, ampak je delala vsa ta leta, da je prišla not.
koliko let je delala, da je prišla not?
daj malo to dodelaj no, ne se že pri prvem stavku obesit. kolikor vem, je večina študentov prvega letnika zdaj stara približno 20 let, ker je večina stara 19, ko končajo srednjo šolo.
To, da ti, čekdisaut, nisi delala nič, da si lahko prišla na kak faks (ali pa- zelo verjetno- tudi nisi), pove veliko več o tebi kot o avtoričini hčeri.:)
veš ne vem, na gimnaziji sem bila vsa leta odlična, ampak ne spomnim se, da bi bilo to tako težaško delo, da bi se mati hvalila s tem
Blednica, 25.07.2022 ob 11:23
Fant od hčere bi otroka obdržal a ona je vzela jutranjo tabletko? Niti onadva si nista jasnem, nikjer ne vidim da si hčerka dejansko želi otroka.
Po drugi strani pa v drugi temi berem kako malo rojstev je v Sloveniji in kako bi to reševali s priseljenci drugih ras, tukaj pa mladi Slovenki večinoma svetujete splav…
A je to čudno? NISTA NAČRTOVALA OTROKA. Zgodil se je! Po prvem šoku po tem, ko ti poči kondom, pa da nimaš sredstev, da bi bil starš, greš valda kupit tabletko. Ni pomagala! Zdaj sta se soočila z dejstvom, da je noseča. In zdaj tip pravi, jebiga, jaz sem za porod. Ona ni prepričana. Tako težko dojet?
imata vidva za odlocat ali sploh podajati mnenje glede nosecnosti ali naj se obdrzi ali ne…
stara je 20 let… ja se ni na svojem,
jaz bi na njenem mestu zaprosila za studenta za mlade druzine, v tem casu dala vlogo za stanovanje na občino… lepo studirala ob materinstvu in ko dobim stanovanje tja…
tako mati in fotra pa ko vaju hebe…. grozilda in grozild sta… lastnega vnuka bi ubila…
se hecaš, 25.07.2022 ob 11:34
A je to čudno? NISTA NAČRTOVALA OTROKA. Zgodil se je! Po prvem šoku po tem, ko ti poči kondom, pa da nimaš sredstev, da bi bil starš, greš valda kupit tabletko. Ni pomagala! Zdaj sta se soočila z dejstvom, da je noseča. In zdaj tip pravi, jebiga, jaz sem za porod. Ona ni prepričana. Tako težko dojet?
Jasno je da prej tega ni želela saj sta uporabljala zaščito! Zdaj pa je v dilemi ker vidi da si fant želi otroka. Po moje si ga tudi ona zdaj želi, kar avtorica ne omenja, če ne ta tema sploh ne bi obstajala in bi že davno splavila, mamica bi pa bila srečna.
kaj za boga milega, 25.07.2022 ob 12:04
imata vidva za odlocat ali sploh podajati mnenje glede nosecnosti ali naj se obdrzi ali ne…
stara je 20 let… ja se ni na svojem,
jaz bi na njenem mestu zaprosila za studenta za mlade druzine, v tem casu dala vlogo za stanovanje na občino… lepo studirala ob materinstvu in ko dobim stanovanje tja…
tako mati in fotra pa ko vaju hebe…. grozilda in grozild sta… lastnega vnuka bi ubila…
Ja, haha, bo dobila ja, za mlade družine! V študentu dobijo za mlade družine PARI, kjer oba študirata in bosta imela otroka. Ni za mlade študentke z otrokom. Posebej če ima stalno bivanje v Ljubljani, hahaha.
In ti bi “lepo študirala” ob materinstvu.:)) Ja, če bi bila na FDV, če pa gre za medicino, farmacijo… pa brez pomoči, ki bi med študijem skrbel za otroka, NI ŠANS!!!
načeloma, 25.07.2022 ob 12:09
Punca je stara 20 let. Visoko izobražena. Splav bi lahko šla delat, brez da vaju sploh vpleta. To, da je prišla do vaju pomeni, da globoko v sebi ni prepričana v splav. Če jo prepričata v splav, vesta kot starša bolje kot mi tukaj, kaj bo to pustilo na njeni duši oz psihi.
Pa saj zato je družina, da se skupaj pogovorijo. Tudi splav pride v poštev, ampak ja, verjetno je hotela vedeti, kaj porečeta starša na to, če bi slučajno hotela obdržati otroka. Glede na to, da je finančno odvisna od njiju, stanovanja nima svojega… Če bi onadva rekla, ja, ni problem, seveda, nikar ne naredi splava, bova midva pomagala, bi bilo najbrž odločeno.
Ma seveda, lahko s tujim kurcem po koprivah mahat.
Dajte si dejansko predstavljat, da vaša 20-letna zlata maturantka, ki je skorajda končala 1. letnik medicine, zanosi z bedastim luzerjem brez službe in brez šole, ki pa niti ne vidi v prihodnosti nekega dela zase, zna pa leporečit, to pa ja.
Me prav zanima, koliko od vas bi dejansko podpiralo hčerko pri odločitvi za otroka in proti splavu. Pustimo ob strani ortodoksne vernike.
mlada zdravnica, 25.07.2022 ob 11:29
Ob razmišljanju in preigravanju scenarijev, še imejte v mislih dejstvo, da je na našem oddelku od 6ih mladih zdravnic so 4 v postopku umetne oploditve, od tega sta 2, ki sta že skoraj izkoristile možnosti ponovnega postopka.
2, ki imava otroke, sva jih imele – jaz v času študija (bilo je težko, imela sva podporo vseh domačih, mož je prav tako zaključeval medicino) – kolegica v času specializacije – po koncu porodniške je specializacija ni več čakala in je morala vzet popolnoma novo smer in ponovno skoraj vse od začetka.
Od 6ih smo 3 poročene z zdravniki/zobozdravniki, 2 s podjetniki (1 ima fakultetno izobrazbo, 1 samo srednješolsko) in 1 z velikim kmetom. Večina nas ima manjše dohodke od naših partnerjev.
Res pa je, da smo zdravnice dokaj “zajebane” in kakšnega luzatorstva in lenobe ne prebavljamo, razen če imaš res nataknjena roza očala. Se vidi, da je tvoja šele prvi letnik.
O čem ti klobasaš? Zakaj hudiča, bi ona to morala imeti v vidu? Kaj, ker nekatere pazi to, celo zdravnice, ne morejo imeti otrok, mora ona zdaj roditi ali kaj točno si hotela povedati? Ali pa hočeš reči, da so te zdravnice v mladosti imele vse splave, zdaj pa ne morejo zanositi, ali kaj? Potem tako povej!
In ti se seveda pametno nisi odločila za splav, ampak za otroka med študijem, seveda so ti starši izdatno pomagali, vsaj to priznaš.
Kaj za vraga bluziš in kaj ima zgodba tvojih neplodnih kolegic z njo?
Pa kje piše, da bo zlata maturantka medicino sploh končala. Pri sosedih imamo zlatega maturanteka, ki ga je mamica tiščala na medicino in se hvalila po celi vasi, ko se je sine vpisal. Sedaj je sine star 38 let, medicine ali česar drugega ni končal, živi v mansardi pri mamici, preživlja ga pa žena, ki je daleč od zlate maturantke kamoli medicinke.
dorotea868, 25.07.2022 ob 12:44
O čem ti klobasaš? Zakaj hudiča, bi ona to morala imeti v vidu? Kaj, ker nekatere pazi to, celo zdravnice, ne morejo imeti otrok, mora ona zdaj roditi ali kaj točno si hotela povedati? Ali pa hočeš reči, da so te zdravnice v mladosti imele vse splave, zdaj pa ne morejo zanositi, ali kaj? Potem tako povej!
In ti se seveda pametno nisi odločila za splav, ampak za otroka med študijem, seveda so ti starši izdatno pomagali, vsaj to priznaš.
Kaj za vraga bluziš in kaj ima zgodba tvojih neplodnih kolegic z njo?
Njeno zgodbo mi, ki imako mogoče malo več kilomterine za sabo, razumemo tako, da ni rečeno, da vam bo kasneje dan še kak vnuk. In kaj pomeni nezmožnost zanositve, ko si otroka srčno želiš, vedo samo ženske, ki so šle skozi to in ostale brez otrok, brez partnerjev, depresija, obesile uspešne kariere na klin, ali pa postale urta zadrte.
pa kje piše, 25.07.2022 ob 12:48
Njeno zgodbo mi, ki imako mogoče malo več kilomterine za sabo, razumemo tako, da ni rečeno, da vam bo kasneje dan še kak vnuk. In kaj pomeni nezmožnost zanositve, ko si otroka srčno želiš, vedo samo ženske, ki so šle skozi to in ostale brez otrok, brez partnerjev, depresija, obesile uspešne kariere na klin, ali pa postale urta zadrte.
no če ji je uspelo zanosit, ker se je enkrat kondom strgal (če verjameš), potem sodi med ultra plodne.
Ma kakšen vnuk. Vnuk za vsako ceno ja, to eni hočete penziči brez lajfa. Povejte, da je njena odločitev, ampak naj se znajde sama če sta z njenim tako pametna. 20 let sploh ni zrela oseba za imet otroka, ne mentalno ne finančno. Butaste punčare… Podprite jo edino, če se izseli. Najslabši scenarij, da tega pametnjakoviča od mulca v hišo dobite. Tok vas bo sc.at peljal. Eni standardi pa tudi morajo bit.