Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Ideje – lepa imena za deklico

Ideje – lepa imena za deklico

Spet je odprtih kar veliko takih tem. Pa vendar; ne najdem TISTEGA imena, ki ga bo nosila moja hči… Vse sem že preiskala pa nič pametnega. Partnerju je všeč Mia. Meni ni preveč… Spomnite me še na kakšno lepo, slovensko, morda ne preveč dolgo (partnerju namreč niso všeč dolga imena) ime!

Sicer pa: katerega bi izbrali med naslednjimi imeni: Mia, Ina, Iza? Ta so všeč partnerju; meni je še najbolj Ina… Meni pa so lepa imena: Lana, Sofija, Vita, Izabela… Ta pa partnerju niso :((

Takole ne bo šlo. Partner hoče tri črke, ti pač ne. Se strinjam s tabo, večina imen na tri črke je trapastih 🙂

Če že, potem Ana ali Eva.

Naredita kompromis pa iščita kaj s štirimi črkami.

moja izbor; leneja, melanie, lorena, elena,meta, neža, ana, eva,lana,klara,vita,maja,mija,zoja,katja,tina,,…

Mina? Kompromis med Mia in Ina, ki meni osebno sploh nista všeč, Mina pa mi zveni lepo.

Hja res je šit! Ta tričrkovn imena mi namreč sploh ne potegnejo… 🙁 on pa noče odstopiti od svojih top imen… nevem kaj bova ampak enostavno mi ta ultramoderna kratka imena niso ://

Se opravičujem jaz sem napisala tisto sporočilo prej pa sm se z nickom zmotila

Si ne predstavljam, kakšna bo vajina vzgoja, če se še pri imenu ne moreta zediniti.

Zakaj pa ne bi bila raje Bomba? Učinek obeh je podoben :p

Ni ti všeč, ker je na 3 črke? Ja, potem pa naj bo Mija in problem rešen :-)))

Haloo? Mina?

A kaj pomislite, preden izberete otroku ime? Al je samo važno, da vam zveni cool?

INA je hrvaška naftna družba. Če hočeš, da vsi najprej pomislijo na nafto, ko spoznajo tvojo hči, kar daj. Pa tudi razne zbadljivke na ta račun bo najbrš morala požreti.

MINA. Vi to resno?

Kaj pa Tina, pa jo še vedno lahko partner skrajšano kliče Ina?

Žal mi mina ni preveč všeč… Glede ine- ime mi ni zelo lepo, ampak mi pa čisto nič ne vleče na hrvaško rafinerijo. Pri imenu Mia/Mija pa me ne moti ravno št. črk, temveč mi tudi ime sami ni lepo. :/

Lena Sophie oziroma Lena Sofija ali le eno ime iz te skovanke.

Všečno je tudi Inti.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Lena Sofija:))))) Joj, kako sem se nasmejala, ko sem to prebrala. Kdo pa misliš, da jo bo vzel v službo, če ji bo že na osebni pisalo, da je lena?:)

Kdor tako razmišlja ne bi smel biti na poziciji o odločanju koga zaposliti, če ne zna prebrati CV-ja in izkušenj. Sicer kdo pa pravi, da bo službo iskala v Sloveniji? 😉

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

obstajajo tudi kratka imena, ki niso ultramoderna:
Eva, Iva, Ema, Ela (ali Elena, mož pa jo lahko kliče Ela), Ana, Ula… težko je predlagati imena, ker ima res vsak svoj okus. Ina pa se meni ne zdi tako grozno. Saj Eva so tudi sardine, pa ne vem, če imajo Eve zaradi tega kakšne travme.

Obstaja malo morje knjižic z imeni, še več spl. strani.
Ne morem verjet da ste ene tako lene da še imena za lastnega otroka ne zbirate:
http://www.behindthename.com/
http://nameberry.com/
http://www.babynamewizard.com/

Vpiši v google baby names ali baby name sites …
SURS
ali pa si zmisli kakšno spakedranko

sem tudi jaz malo gledala te strani, ampak problem je, ker so tuje, torej večina imen ne pride v poštev. Zelo težko je izbrskati take, ki vsaj približno pašejo v naš okoliš.

V knjižnici se dobi Leksikon imen ali nekaj takega.

kaj pa paše v naš okoliš? daj res everything goes. Pogledaš, poguglaš se odločiš-SAM!

Ja, Lena Zofka je res kul.

Ker se ne moreta uskladiti, dajta hcerki 2 imeni. Eno po njegovi in eno po tvoji izbiri. Meni je od njegovih predlogov najbolj vsec Iza, od tvojih pa Vita.

Sicer pa Sofia Mia. Ema Sofia, Ela Sofia, Tia Izabela, Tia Sofija.

Ce ji bosta dala 2 imeni, naj bo eno krako, eno pa doljse, da ima ime lep ritem in melodijo.

INA je hrvaška naftna družba. Če hočeš, da vsi najprej pomislijo na nafto, ko spoznajo tvojo hči, kar daj. Pa tudi razne zbadljivke na ta račun bo najbrš morala požreti.

MINA. Vi to resno?

Ne bo cisto tako. S prvo sem hodila v solo, drugo imamo v sorodstvu. Ne ene, ne druge nihce ne zbada. Na nafto sama nisem pomislila nikdar v 30 letih, dokler se niso na tem forumu zacele pojavljati take pripombe. Sicer bi se pa na vsa najbolj pogosta imena lahko nasla imena firm in proizvodov.

Hej uskladitev popolnoma imas prav glede ine in mine. Tudi jaz sama nikoli ne bi pomislila na hrvasko rafinerijo ob imenu ina ce ne bi zdaj brala teh forumov. Poznam eno zeloo lepo in simpaticno Ino. Zadnja stvar zaradi katere bi se sekirala je njeno ime- zagotavljam. Pa tudi nobenih zbadljivk ni poslusala na racun imena. Meni je ime všeč!

Odločila bi se za Ino (hrvaška naftna družba me ne gane). Potem Lena (ne a),Leni, Meta,Sara, Tara.

New Report

Close