Imam od doma res čudne navade?
Zame je tista, ki uporablja brisačo za brisanje po tuširanje večkrat, milo rečeno, čudaška. Dovolj bodi!
[/quote]
najbrž bo že res zate, ker imaš čudaška merila. realno predstavljeno z argumenti zgoraj, si čuden ti. taka potrata, ki se jo greš nima veze s čistočo, onesnažuje pa okolje in bremeni proračun zaradi višje porabe pa zelo. da o delu ne govorimo, najbrž ti opere mama.
najbrž bo že res zate, ker imaš čudaška merila. realno predstavljeno z argumenti zgoraj, si čuden ti. taka potrata, ki se jo greš nima veze s čistočo, onesnažuje pa okolje in bremeni proračun zaradi višje porabe pa zelo. da o delu ne govorimo, najbrž ti opere mama.
[/quote]Zame je tista, ki uporablja brisačo za brisanje po tuširanju večkrat, še enkrat napišem, milo rečeno zeloo čudaška.
Skrb za higieno je super, pretiravanja tako v eno kot drugo smer pa ni okej.
Če ti vsiljuje svoje navade že pri teh stvareh, ti jih bo tudi še pri čem.
Kar je meni, ki imam rada barve, nenavadno, je to, da si vse v belem kupila, ne glede na omenjeno praktičnost. Tako zelo sterilino, brez življenja (si tudi ti taka?)… to je res lahko le povzeta navada iz tvoje primarne družine, ki ti jo je vcepila..
imam ločene brisače- za obraz, za roke in za po tuširanju – in na kraj pameti mi ne pade, da bi jo dala prati po enkratnem brisanju – po tem ko se stuširam sem vendar umita.
Naj tebe vprašam – a z brisačo na plaži ša se večkrat obrišeš – al imaš za vsako kopanje svojo – pa takrat nisi stuširan in tako čist kot si izpod tuša.
Eni res komplicirate
[/quote]
Bravo, točno tako!
4 kompleti pojsteljnine logično za 2 osebi 2 na postli 2 v pranju ali omari minimum
20 brisač ja, če računaš da vsak eno za tuš 7 dni 2 osebi jih je 14 pa vrjetno v wcju kakšna visi za roke pa vsak ma eno za obraz al se u majco obrišete k zobe umijete al u uno izpod tuša najprej rit pol pa okrog ust? ja če sproti pereš recimo 20 dovolj odvisno kako sušiš bo pokazal čas…
10 srvetov mi ne gre skupaj ok 2 na dan to je 5 dni torej moras oprat vsaj vsake 4 dni pa če zunaj susiš upati na lepo vreme…. kaj pa kadar kaj pečeš al pa obiski takrat umažeš več kot dva srveta na dan pri nas zamenjamo 2 do 3 se pa zgodi tudi 5 če otroci kaj… ali pečemo ja srvetov se mi zdi malo mogoč zato ker nas je 5 :S
Ne razumem, kako se eni tuširate in kakšno rit imate, da rabite po tri brisače samo za eno tuširanje. Raje si sploh ne predstavljam, kakšni packi ste pred, med in po tuširanju, če se vam gravža lastno isto brisačo uporabiti dvakrat.
Hvala bogu za tabornike, kampiranje, avtodomanje in jadranje, da se naučiš biti racionalen. Le kdo bi vas gledal tam s takim picajzljanjem.
Ce se “stusiras” v 2 minutah, kot se vcasih mone pohvalijo, ne naredis nic drugega, kot da se malo zmocis in potem to zmoceno svinjarijo odrgnes s sebe z brisaco. Taka brisaca res ni za drugam kot za v pranje.
Ce si vzames za tusiranje nekaj minut vec, da se posteno namilis in speres, tedensko pa uporabis piling, ni na brisaci nic takega, da se je ne bi dalo posusiti in se enkrat uporabiti.
Razen, ce imas kaj nalezljivega ali prenosljivega. Takrat tudi ni druge, kot vsakokrat zamenjati brisaco.
Ampak… 20 brisac za 2 je za vsakega 5 za tusiranje in 5 za sproti (za roke in obraz) in to niti slucajno ni prevec.
4 kompleti posteljnine so po 2 za vsako posteljo, kar je minimum – da je en v uporabi, drugi pa v pranju oz v omari. Tudi 4 dvojni kompleti niso prevec, ce sta npr 2 flanelasta in 2 platnena.
10 kuhinjskih krp pa je smesno premalo, razen za nekoga, ki nikoli ne kuha doma.
Ok, kar se barv tiče, tvoja stvar, ampak jaz imam npr. rada barve in si ne predstavljam popolnoma vsega gospodinjskega perila belega. Sem celo malo presenečena, da se to sploh dobi.
Kar pa se tiče količine, se mi zdi servetov odločno premalo (no ja, razen če res ne kuhaš, kot je že ena omenila). Vsaj 10 več, pa eno posteljnino manj, pa še kakšno brisačo več, pa bo. Saj boš videla sproti 🙂
nikoli več platnenih prevlek za posteljo , niti rjuh. Čisti bombaž je najbolje.
Imam posteljo izven dimenzij delano, ker je bila delana po naročilu za košarkaše – in imam dve platneni rjuhi, ker se bombažnih ni dobilo… pa tega hudiča ne mores sploh dobro oprati, se pozna od uporabe, pa lahko namočim z nevem čem, dam na 90 in ne vem kaj še vse ne gre… sploh se ne opere dobro. Pri drugih bombažnih stvareh, vključno s prevlekami ni težav, samo s temi platnenimi rjuhami.
meni je najboljša posteljnina mečkanka – za vse letne čase. in bombažna rjuha.
Niso nič naučili.
Brisaca je lahko za 3krat, mora pa imeti vsak svojo in po tusiranju se jo obesi susit, da se ne razvijejo bakterije,glivice…
Packi ki vržete mokro brisaco na tla v kepo, da do pranja skoraj splesni ste res blajkkk.
Samo za enkrat obrisat je pa res nagravzno z druge strani. Strani ekologije. Malo spostovanja do narave in vode.
Posteljnina 1-2 tedna. Enkrat na teden ali veckrat jo morate menjat samo packi ki se ne umivate.
Kuhinjske krpe se menja dnevno. Se jih posusi , da suhe cakajo pranje.
Niso nič naučili.
Brisaca je lahko za 3krat, mora pa imeti vsak svojo in po tusiranju se jo obesi susit, da se ne razvijejo bakterije,glivice…
Packi ki vržete mokro brisaco na tla v kepo, da do pranja skoraj splesni ste res blajkkk.
Samo za enkrat obrisat je pa res nagravzno z druge strani. Strani ekologije. Malo spostovanja do narave in vode.
Posteljnina 1-2 tedna. Enkrat na teden ali veckrat jo morate menjat samo packi ki se ne umivate.
Kuhinjske krpe se menja dnevno. Se jih posusi , da suhe cakajo pranje.
[/quote]
Če brisače menjaš vsak dan, ti jih ni treba kuhat, kar nekateri počnejo. Jaz imam tudi bele, jih perem na 40 stopinj in so snežno bele. Menjavam pa takole: zjutraj sveža za obraz, ista potem za obraz + tuširanje, nakar gre stran. Za rit čez dan brisače ne potrebujemo, so vlažni robčki dovolj. Vsak ima torej eno brisačo, za roke posebej. Se mi ne zdi, da smo grozno potratni.
nikoli več platnenih prevlek za posteljo , niti rjuh. Čisti bombaž je najbolje.
Imam posteljo izven dimenzij delano, ker je bila delana po naročilu za košarkaše – in imam dve platneni rjuhi, ker se bombažnih ni dobilo… pa tega hudiča ne mores sploh dobro oprati, se pozna od uporabe, pa lahko namočim z nevem čem, dam na 90 in ne vem kaj še vse ne gre… sploh se ne opere dobro. Pri drugih bombažnih stvareh, vključno s prevlekami ni težav, samo s temi platnenimi rjuhami.
meni je najboljša posteljnina mečkanka – za vse letne čase. in bombažna rjuha.
[/quote]
Saj platno je iz bombaža.