Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Imam od doma res čudne navade?

Imam od doma res čudne navade?

kaj jo koji K briga kaj ti s svojim denarjem kupiš, pa kolikokrat menjaš posteljnino. Jaz jo tudi pogosto menjavam.
Preveč še hujših zgodb poznam, ampak še vedno se jih veliko odloča da živi skupi s starši…

Lahko samo enkrat na mesec menjate rjuhe, sam da ne boste tega vsiljevali otrokom in nevesti ali zetu.

Po 10 dneh rjuhe niso več čiste, enkrat na mesec menjajo tisti, ki jih umazanija ne moti, ali so leni, ali pa škrti.

Brisaco, v katero obrises cist obraz, menjas vsak dan, usrane kuhinjske krpe pa menjas na 3 dni. Cudno.

ojoj. Mi smo 4je. Posteljnina se menja na 14 dni vecinoma. Brisaca vsak dan sveza. Ni sans da se 2x obrisem v njo. Tukej pa res ne mislem sparat.

Jaz pa menim, da bi taščo večkrat morali jemati samo kot žensko, ki ima drugačno mnenje in ne kot taščo, ki ima drugačno mnenje, pa bi bilo vse fajn. Da se pa o brisačkah, servetah ipd. pogovarjamo, je pa – brez besed.

Ne stekam, brisace ne mores uporabit 2x,posteljnino pa uporabis kar 14x?!

Jaz imam tedensko čiščenje – po protokolu. 🙂 Včasih na 5 dni, po navadi na 7 dni.
Torej menjava brisač, posteljnine. Čiščenje wc-jev, kopalnice, sesanje, prah, pomivanje tal.
Tudi pralni stroj laufam 1x tedensko, zadnje čase tudi kak dan vmes, ker se nabere.
Posteljnino sem v zadnjem času malo dokupila, tako, da res ni problem. Če se umaže vmes, kar takoj menjam, tudi če ni gor 7 dni.
Pusti taščo. Moja tašča se ne vtika v moje brisače/čiščenje. Moja tašča pravi, tako, kot si bom uredila, tako bom imela.

Da me boste prav razumeli: pralni stroj laufa običajno en dan, večkrat.
Da ne boste mislili, da operem 1 pralni stroj/teden. 🙂

Pa saj ona ne sprašuje, če dela prav, ampak kaj naj drugič reče tašči.

Jaz mislim, da najbolje, da gre skozi eno uho noter in skozi drugo ven🙂
Pa čim manj podrobnosti razlagat drugič. Delala boš itak po svoje. Navade se itak spreminjajo glede na razpoložljiv čas, število otrok, zdravje… Trenutno ti tako ustreza in tašča pri tem ne more nič.

ja 🤷🏼‍♀️ker ne kuham vsak dan.

Odgovor na objavo uporabnika
Štajerski argo, 23.05.2020 ob 15:35

imam ločene brisače- za obraz, za roke in za po tuširanju – in na kraj pameti mi ne pade, da bi jo dala prati po enkratnem brisanju – po tem ko se stuširam sem vendar umita.

Naj tebe vprašam – a z brisačo na plaži ša se večkrat obrišeš – al imaš za vsako kopanje svojo – pa takrat nisi stuširan in tako čist kot si izpod tuša.
Eni res komplicirate
[/quote]Zame je tista, ki uporablja brisačo za brisanje po tuširanje večkrat, milo rečeno, čudaška. Dovolj bodi!

Nas je 5 pa se brisemo vsak dan s svežo brisačo. Ai ne predstavljam da bi inela en teden eno brisačo. Postelja ae preobleče vsak teden. V teh casih pa res ne moremo bit packi no

mladoporočenca, 23.05.2020 ob 10:05

Z možem sva si uredila stanovanje v hiši njegovih staršev. Zdaj sva se vselila, in ker nisva imela nobenih stvari, sem marsikaj nakupila. Zdaj že dva tedna poslušam taščo, da sem preveč zapravila in da je to res grozno, kar sem kupila. Gre pa za tole:
– 20 belih brisač
– 4 bele posteljnine
– 10 belih kuhinjskih krp
Doma smo imeli vedno vse belo, ker se najlepše opere, nič ni zabarvano. Brisače menjamo vsak dan, posteljnino enkrat na teden, serviete vsaj dvakrat na dan. Tašča pravi, da imaš posteljnino zlahka en mesec, brisačo en teden, krpe menjaš, ko “se jim že pozna”. Meni je vseeno, kaj počne ona, ampak jaz se svojim higienskim navadam ne bi odpovedala. Kako naj jo utišam? Še dobro, da se je mož navajen umivati v skladu z mojimi standardi 🙂

Kdo te stare teme vleče iz naftlina??

Anonimno 6600, 14.06.2021 ob 18:55

Nas je 5 pa se brisemo vsak dan s svežo brisačo. Ai ne predstavljam da bi inela en teden eno brisačo. Postelja ae preobleče vsak teden. V teh casih pa res ne moremo bit packi no

vsak dan sveža brisača???norooo.

sja se greš umit zato da si čist ne brišeš dreka z brisačo no.

Če svojim otrokom želite dobro, malo znižajte kriterije. Zaradi vaše obsedenosti s sterilnostjo bodo oni v vaših letih brez pitne vode. Vsakodnevno pranje brisač bo pa itak znanstvena fantastika.

Pa kaj lezete k starim? Stari in mladi niso za skupaj. Nikoli niso bili in nikoli ne bodo. Ne glede na to kakšna je razliak v letih.

Spet ena prastara tema….

Ta ženska je že ločena ali pa jo je mož že nagnal. Takih zoprnih, kapricastih finoč res človek ne more prenašat.

Zanimivi komentarji. Da kupuje vse belo in vse pove tašči, je res neumno. Kot je ena napisala, dodatki – posteljnina, zavese, preproge popestrijo/poživijo prostor. Kot drugo – posteljnine ima avtorica za začetek dovolj, brisač in servietk pa občutno premalo. Živim sama, pa menjam posteljnino 1x na teden, prav tako vse koce, brisače po 2 na dan, servietke – odvisno od obiskov in kuhanja (od 1-10 NA DAN). Packi vsi, ki spite po mesec ali več v isti posteljnini, ne menjate brisač po uporabi, najbolj zdravo pa je itak spati brez pižame; kot je nekdo napisal – nastajajo pa izločki. Je ena napisala, da se je pri tabornikih naučila ne-komplicirati. To je ne-higiena!

New Report

Close