Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Iz česa ste do zdaj jedli?

Iz česa ste do zdaj jedli?

Res me zanima, tiste, ki kupujete karkoli že s smrekicami, srčki, zvezdicami in ostalimi k….palci v čem ste do zdaj kuhali, iz česa ste jedli in pili? A ste bili kar brez posode, dokler se niso dobrotljivi trgovci odločili, da vam začeno podarjati vrhunsko posodo?

:))))) dobro vprasanje,ki zanima tud mene…

Kofe pijemo iz piksne za pašteto, špagete kuhamo pa v 5litrski pločevinki od olja za cvrtje, tako da je ni bilo treba niti pomivat. Drugega ne jemo, ker smo preveč porabili za račune s smrekcami.

A sta zadovoljni??:-)))))))

Ah, daj no, ne pretiravaj.
Mi smo do sedaj jedli s priborom, ki je bil dveh vrst, star pa ene 15 let. Še s prvim priborom, ki sva si ga kupila, ko sva začela živeti skupaj. Takrat je šlo z denarjem bolj na tesno in pribor tudi ni bil neke vrhunske kvalitete. ko sva našparala za še en koplet, tistih prejšnjih ni bilo več, zato sva sedaj imela pribor dveh vrst.
In nakup novega pribora je bil že nakaj časa planiran. Tako, da mi je ta akcija prišla kot naročena. Pribor je kvaliteten, po redni ceni si ga žal ne bi mogla privoščit. Tako pa sem s pomočjo družine in tudi forumk prišla do novega.

Še kaj?

….mi smo nov pribor zamenjali za starega na vikendu, isto smo zamenjali stare piskre za tefal…..upam, da si zadovoljna…..mi smo…..

Aja, zdaj pa jaz pretiravam haha

Da pri Mercatorju zbiram nalepke sem se odločila, ker imamo doma res cel kup krožnikov, vendar je vsak drugačen in ker kupujem izključno v Mercatorju ter so se mi pike avtomatsko nabrale. Sedaj je kar nekaj starih, pokvekanih krožnikov romalo v smeti, nadomestili pa so jih ti novi.

Drugih nalepk pa ne zbiram, ker ostalega imamo dovolj.

lp,

N.

Iju kako smo občutljivi….

Sicer nisem nabirala vseh teh znakev, lahko pa pri tej temi povem za svojo obsesijo: posoda, kozarci, pribor in vse drugo, kar spada k lepi mizi in kuhinji. Če se ne motim, imamo štiri komplete krožnikov (barvasta keramika, bel porcelan, ene pravokotne itd.), kozarce za vsako priložnost in pijačo, kakšne 50 prtov, prtičkov, serviet. Vem, da je noro, ampak se ne morem upreti, če mi je kaj všeč. Zato mi je tudi všeč, če otroci kaj razbijejo, ker potem lahko novo kupiš. Kompleti, ki se temu primerno “zmanjšajo”, pristanejo pri babici, ki je sama …

Če ti je kaj všeč, pa še uporabno je in dobiš zastonj, boš pa ja vzel!Smrekce sem pa podarila.

…hja, saj vem…..ob 6.30 sem pila kofe nad Rijeko in se “dobre volje” vrnila, iz čudovitega vikenda na morju, nazaj v službo……kakšna čem pa potem bit…..:)))

iz krožnikov starih kake 25 let.. čisto uporabnih, vendar zakaj ne bi vzeli novih, če jih ob tedenskih nakupih hrane naberemo za polno omaro?

par žlic, vilc in nožev sem imela nabranih od mame.
ker pa sem se hkrati tudi preselila v novo stanovanje, bo poleg nove kuhinje, nove posode (ne za točke, ampak kupljena oz. podarjena) tudi nov jedilni pribor. Je greh, da sem hotela imeti malo boljšega?
Kakor kdo pač hoče, zadnjič je ena pisala, da si raje vsaki dve leti kupi nov poceni pribor, kot da bi gledala starega, jaz imam pač drugo filozofijo.

jaz si raje kupim eno kvalitetno stvar kot pet poceni in zanič.
Ma ne razumem te obsedenosti s temi smrekcami in točkami, pa tudi ne verjamem, da so te stvari kvalitetne, saj trgovci niso humanitarni delavci, da bi kar podarjali stvari.

XY, čemu te pa to zanima?
A boš kaj dala zraven?

Zanima me pač, ker se mi zdite obsesivne nakupovalke zanič servisov in ostalih kao zastonj stvari ovce. Ovce se pa strižejo. Še kaj?

Glede na to, da sem obsedena s posodo, ti povem da servis pri najboljšem sosedu ni zanič, je pa stvar okusa, ali ti je všeč ali ne. meni so OK skodelice, krožniki pa npr. ne. Pa še ena pomanjklivost, veliki krožniki ne gredo v pomivalni stroj.

Če bi bil dober, bi ga ponujali v redni prodaji, ker bi ga prodali. Tako pa ga ne morejo in ga zato tržijo na tak način.

Je bil tudi v redni prodaji, precej drag. Zdaj ga je pa tako zmanjkalo za darila in za redno …

Ma dej no, je pa ja luštn vsake tolk cajta tudi v kuhinji kaj zamenjat – pa kvaliteta gor al dol. (Jaz sen npr. murinega kostima za 100 k ravno tako naveličam, kot tistega za 25, tako da…) Tako al tako kupujem pri najboljšem sosedu, tako da sem brez vsakega pehanja in fehtanja pridobila štiri komplete, ki pa so mi prav luštni, sploh skodelice. Pa ne bodi tak cinik! – pa tudi od drugih ne moreš pričakovat, da bodo razmišljali ravno tako kot ti.

Kaj čem, če sem pa cinična že po naravi, pa kritično razmišljam o kretenizmu, v katerega se spreminja naša družba.

Ampak to je pa čisto res, da najboljši sosed manipulira z vami.

Nekaj vam ponudi, če boste kupili to in to in vi mislite da je zastonj. Nič ni zastonj, vse ste plačale, ko ste kupovale tudi take artikle, ki jih niste nujno rabile, samo da bi dobile nekaj zastonj. Ker ne poznate trgovske taktike lepo nasedete, najboljši sosed se vam pa smeji in ima korist na vaš račun.

Pa brez zamere! Vse je dobronamerno!

Pa kaj še!

če kupujem Vedno v Mercatorju in mi TA TRGOVEC nekaj ponuja za zvestobo potem bom to pač vzela. ( Če je gratis še toliko bolj) Ker hrano je potrebno nekje pač kupit.Kaj bom z njim te pa čisto nič ne briga. Lahko vržem tudi v smeti. Si zadovoljna?

kako pa veš, da smo kupovale artikle, ki jih nismo rabile?!? jaz se nisem čisto nič ozirala na količino, ki jo moram zbrati do nalepke več (ali kaj si mislila s tem?) ampak kupovala tako kot vsako soboto.. vsak teden.. vsak mesec.. vsako leto do zdaj… ko se je listek z nalepkami nafilal sem ga dala na kupček in ob priložnosti pač porabila.. del nalepk se je zgubil.. del nalepk sem komu podarila… del nalepk so otroci polepili po svojih rečeh..
…in nimam občutka, da je kdo manipuliral z mano, hm

New Report

Close