Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Izgledam premlada

Izgledam premlada

Saj mi je to sicer zelo všeč.
Moti pa me v situacijah, ko moram nastopati kot odrasla oseba, kot mati 2,5 letne hčerke. Imam občutek, da me nihče ne jemlje resno.

Ker sem manjše rasti in drobne postave, tudi v resnici izgledam kot kakšna 16-letnica (imam pa 28 let), najraje se oblečem v kavbojke in pulover.
In vsi me najraje tikajo, kar se mi ne zdi vedno primerno.

Sem že razmišljala, da bi se morala prijaviti na kakšno stilsko preobrazbo – da me postarajo.

Ali ima slučajno še katera tak problem in kako ga rešujete oz. ga je mogoče že katera rešila?
Najbolje, da si kar osebno okrog vratu obesim.

Lep pozdrav vsem forumovkam,

Petica

Tudi meni se to dogaja…. Enkrat je prišel nekdo nekaj prezentirat na dom…pa me je vprašal, če so starši doma… :-))

Da ne razlagam kako čudno in očitajoče (jaao kako mlada si ti imela otroke) me gledajo, če sem slučajno kje s svojima dvema, v trenerki, čop in nenaličena…

Tudi mene včasih neresno vzamejo v trgovini, pri kakšni “reklamaciji”…ampak, ko vidijo, da sem vseeno vztrajna…

drugače mi pa včasih paše ja, da sem videti mlajša…predvsem mislim, da bo to prav prišlo, ko bom že “malo v leti” … :-))

Jaz imam isti problem. Tudi ne vem, kako se ga reši.

Za starejšo hčerko me sprašujejo, če je moja sestrica. Rodila sem jo pri skoraj 19-ih, zdaj sem 27. Včasih me to zelo užali. Včasih tikanje preslišim namenoma… in tikam nazaj.

A zamenjava?:))))))))))))))

ne se sekirat, huje bi bilo, če bi te imeli za starejšo:-))

jaz sem tudi velikokrat naslovljena z gospodična, pa sem že 7 let gospa:-))
pa vsi so presenečeni, kako mlada sem imela otroke, da sem pohitela,…

pa tudi, če imam starše doma

pa še in še

jih pa štejem že 31, otroka pa imata 5 in 3 leta, torej nisem bila ravno najstnica, ko sem ju rodila:-))

Isti problem, že kot otrok sem izgledala mlajša in so vsi mislili, da je brat starejši.

Včasih se mi zdi fino, ko me vprašajo, če sem še študentka – po drugi strani pa mi zveni že kar za pretiravanje. Kako lahko žensko pri dobrih 34 letih zamenjajo za študentko?

Kakorkoliže bolje to, kot pa obratno.

He, he, MANA, to se je meni zgodilo pri 32tih. Prav slab dan sem imela, šla sem nekaj jest, potem pa mi ga je polepšal natakar, ki me je vprašal, če bom plačala s študentskim bonom.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

ko sem bila stara 20 let, noseča prvič, sem enkrat proti koncu nosečnosti naredila kitke, ker sem imela precej dolge lase. Ene stare mame so skup padale, ko so me vidle. Ja božca, kolk si pa ti stara????menda sem zgledala 13 let…:)))
No tudi kasneje so mi zmeraj “dali” manj let, kot jih imam. Po treh otrocih sem se zaposlila v eni delavnici, in ko smo med pavzo se pogovarjali, sem omenila moža in tri otroke, me je ena od “mam” ozmerjala, češ kaj se grem, smrklja. No, potem ko je dobila od drugih potrditev, da je res, je prišla kasneje do mene, čisto potiho vprašala, a je res, in je bila čist paf. No, stvar se mi otepa zdaj, ko imam toooliko mlajšega moža, ki tudi izgleda zelo mlad, da imava (imam) probleme, ko greva kam v kino, ker vprašajo: a eno odraslo in eno dijaško??? grrr

Tudi meni se to konstantno dogaja, res jih ne izgledam 33, vendar ne vem, a današnja “mladina” res nima več spoštovanja do “starejših”, oziroma neznancev. Nas so drugače učili v šoli. Bonton na psu………….Saj včasih godi, ne prenesem pa besede “ej, ti”.

Tudi to bo minilo, punce! Kar naenkrat pride dan, ko ti mladenič v najlepših letih ponudi prostor na avtobusu in takrat se vam bo še kolcalo po teh časih in težavah, ki jih imate zdaj z mladostjo.

Imela podobne težave, dokler nisem rodila še drugega otroka, veliko delam, tudi zvečer, sem večno nenaspana, čisto zgarana in ne samo, da sem dohitela svoja leta, ampak sem jih po mojem celo prehitela in zgledam starejša, kot sem. Ne se sekirat, mogoče te vse to še dohiti.

Men se zdi pa to prav fino:)) ko naju s hčerjo zamenjajo za sestrice.
Ko komu povem da imam že petnajstletno hči, kar ne morejo dojeti:))
Le zakaj bi bila rada videti starejša???
Uživaj dokler lahko; še prehitro čas hiti in bomo kaj kmalu želele zglegati mlajše:))
lp

Enaki problemi.
Pri 31 me skoraj vsi tikajo. V službi me večkrat zamenjajo s kako učenko, tako da sem pred dobrim letom načrtno zamenjala vso garderobo in od takrat dalje se oblačim samo v kostime in visoke pete.
V trgovinah ipd. pa, kadar se kdo name obrača s ti, vprašam nazaj, če vse svoje stranke tikajo ali je to samo moj privilegij.
Ponavadi se opravičijo, včasih pa tudi kaj jezikajo v smislu saj si mlajša od mene. Pa potem takoj odgovorim, da imajo verjetno tudi mlajšo zdravnico in vprašam, če tudi njo tikajo. Ponavadi na to ni replike.

V glavnem – obleka naredi človeka. Poskusi.

To ti pa čisto verjamem ;))) odkar sva se videli v živo.
Sploh nimam pojma koliko si stara zdaj, 30 jih sigurno še nimaš.

Ko sem bila noseca in sem cakala na pregled, me je ogovorila gospa poleg mene prav socutno: “Je pa kar naporno takole s trebusckom pa v solo, pa ucit se, kajneda?”
Ko sem cakala misi na igriscu, me je pa ena deklica vprasala: “A ti svojo sestrico cakas?”

Pa se mi sploh ne zdi, da bi zgledala mlajsa, cetudi moj pravi da(on pa ze mora tako govoriti :))))))))))))).
Je pa res, da sem vecino casa v kavbojkah in da z misi pojeva po cesti in hopsava namesto hodiva. Vcasih sem prav otrocja za svoja leta in je prav fajn.

Ojej, šestica, oprosti oprosti oprosti!
Sem te šla poiskat v “pofočkajmo se na novem forumu”. Hudo sem zgrešila. Kmalu te bomo spraševale po receptih za večno mladosten videz :)))

Tudi meni se to dogaja. Stara sem 31 let, imajo me pa za mnogo manj (nekdo mi je rekel, da je mislil, da sem max 24)… Sem poročena in 2-krat mama. Dogaja se mi, da me večina kar takoj in brez vprašanja tika, da me ne jemljejo resno, da me en 20-letni mulo ogovori z “ej, miška” itd. Saj po svoje je to vredu za ego – se dobro počutiš, če te imajo za mlajšega, kot si. Včasih pa je moteče, še posebej, če si pristaš bontona…

Zgleda, da nas je več takih. :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Blagor nekaterim…

Moja mami reče, da si star takrat, ko te začnejo šolarčki na cesti pozdravljat. Mene so že tudi začeli:(, pa nisem takooooooo stara:).

Prosim izdajte recept:).

Bacilka.

Hojla,
jaz sem stara skoraj 30, pa tudi vsi mislijo, da sem 10 let manj. Zdi se mi sicer fajn, da izgledam mlajša, moti pa me odnos nekaterih (na primer trgovk) do mlajših! Tikanje, pa prezrt si in recimo postrežejo prej na izgled starejše.

Ko sem letos v vrtec uvajala hčerko, so vzogjiteljice skoraj dol padle, ko so izvedele za mojo pravo starost, hehehe! Pa še mož tudi izgleda mlajši.

Pa prav zabavno se mi kdaj zdi, ko gremo s prijateljicami ven, pa te “osvajajo” zelo mladi fantje. Se full nasmejemo:-)

Glede oblačenja pa ne vem – jaz se za v službo in podobno skoraj ne oblačim v kavbojke, pa vseeno delujem zelo mlada. Pač obraza ne morem preobleči …

Bomo pa toliko bolj vesele pri 40-ih, ko bo še kako dobrodošlo izgledati mlada:-)))

Lep dan vsem skupaj,
Tadeja

Ej, nikoli ne izgledaš premlada!

Ko sem v začetku letošnjega leta rodila in se potem v pomladnih mesecih sprehajala naokrog z vso mojo 3-peresno deteljico, sem srečala starejšo gospo, ki je vzdihnila: “Ja boga reva, tko mlada, pa že tri otroke!”
Mi jezik ni dal miru, pa sem jo vprašala kolk misli, da sem stara. Njen odgovor mi je risal smeh še cel dan: “Več kot 22 jih ziher nimaš!”

Priznam, da se režim tudi, ko me akviziterji in zastopniki zavarovalnic sprašujejo, če imam kakšnega od staršev doma, malo manj pa, ko moram v službi včasih na kakšnem sestanku najprej zarobantiti in pokazati svoj “strupeni obraz”, da me vzamejo resno, pa še takrat včasih za hrbtom slišim kakšno “smrkljo”. Priznam pa, da sem čist zadovoljna, ko srečam kakšno bivšo sošolko :)))

Mi je pa brat ob rojstvu 3. sina izjavil, da moram sedaj premisliti, kakšno starost bom “prodajala” firbcem. Po njegovem mnenju moram 23 zamenjat vsaj za 25, ker mi nihče več ne bo verjel :)))

off the record (34 trka na vrata)

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Meni se pa pri 38 že zdi kar fajn, ko mi 17 letna hči reče – ti a veš da me je včeraj sošolc vprašal s kero kolegico sem bila v mestu.
Pa bi težko rekla da jih dobro skrivam, meni osebno se zdi, da jih kažem prav toliko kot jih imam. Je pa res, da obleka zelooo vpliva na splošni vtis.

Jaz sem že na oni strani, ko z obleko kvečjemu skušam kakšno leto skriti, ne več obratno.

lp tinca

Vesela bodi, da izgledaš mlajša. Če bi pa izgledala ful stara, ti pa verjetno tudi ne bi bilo prav. :)))
Jaz sem stara 28 let in jih po mojem toliko tudi kažem. Se pa še vedno zgodi, da me kakšna trgovka ipd. kar tika. Pa ne vem, ali zato, ker mislijo, da sem mlajša ali je to pomanjkanje bontona (se mi zdi, da je to drugo). Grrrr….

Hm, drugače pa za mojo mami vsi mislijo, da je precej mlajša, kot je v resnici. In večkrat naju zamenjajo za sestri oz. se je tudi že zgodilo, da so moji sošolci mislili, da me je pred šolo čakala kolegica. 🙂

“Rekord” pa je vsekakor postavila moja prababica, ki je bila res huda bejba v mladih (in še kasneje v srednjih) letih. Ko je bila s svojimi tremi vnuki (z mojim atijem, njegovo sestro in njunim bratrancem) na morju, jo je ogovoril en čeden mladenič: “Joj, gospodična, tako mladi ste, pa že tri otroke imate??” Pa mu je rekla: “Oh ne, to so moji vnuki.”
Baje se je kar kadilo za njim. :)))) Revček je verjetno hotel samo prebiti led in je sigurno pričakoval negativen odgovor. :)))))

Meni se je zgodilo, kakšen teden po porodu. Sama sem na hitro skočila na pošto in v trgovino. Bila je peklenska vročina in jaz v najkrajši in najlažji oblekici. Pa začne najprej en mulc iz avta trobit, potem pa še neka klapa za mano žvižgat in spuščat čudne komentarje. Ne vem so neumni, jaz sem komaj rodila, zgleda so mislili da sem kakšna smrklja.
Sem pa imela že probleme, ko sem hodila ven so vsi mislili, da sem dosti mlajša. Meni včasih paše, da me pomladijo, na trgovke se sploh ne oziram.

Petica, imela sem podobne težave, po moje predvsem zato ker sem tako kot ti majhne in drobne postave in se ljudem potem vedno zdiš kot en malo večji otročaj in te vedno ne obravnavajo tako kot bi te morali. Pomagajo višje pete, jaz sem se recimo znebila svojih mladostnih dolgih kodrov in imam bolj resno pričesko, bolj umirjena barva las, za formalne priložnosti ne nosim kavbojk in kakšnih zelo pisanih majčk, oblačim se v bolj športno elegantne reči. Toliko o stilski preobrazbi v resno gospo.

New Report

Close