Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je bil kdo od vas na zahodni ameriki? kje ste kupi karte, koliko vas je stalo potovanje?

je bil kdo od vas na zahodni ameriki? kje ste kupi karte, koliko vas je stalo potovanje?

navdušujemo se nad zahodno zda in bi šli v lastni režiji tja za 3 tedne.

kje ste kupili karte in koliko vas je stalo celotno potovanje?

še nikoli nismo šli na potovanje v lastni režiji – se vam zdi amerika pretežka za prvič?

vsak nasvet je dobrodošel.

Amerika je vsaj po mojem mnenju relativno easy destinacija. Vsi govorijo angleško (četudi mnogokrat s španskim naglasom :-)) in vsi so zelo ustrežljivi. Je pa navada, da najameš avto in se potem sama furaš okrog, ker so razdalje razmeroma velike in če hočeš kaj videti, si z javnim prevozom težko pomagaš. Splača se, in to zelo, da malo slediš tem rent-a-car firmam po netu, ker občasno dajo ven izjemne akcije, npr. dobiš SUVja za ceno fieste ali kaj podobnega. Vsekakor je po mojem fajn, da si potovanje splaniraš vnaprej, zato da lahko tudi avto najameš vnaprej, ker točno veš koliko časa in kje ga boš rabila. Za celotno potovanje (letalske karte, prenočišča, hrana, avto in še ostali stroški kot npr. spominki, vstopnice, ipd.) si je po mojem kar fajn rezervirati ene 2 do 3 jurje na odraslo osebo. Sej verjetno bo manj, ampak just in case.

Road trip po zahodni strani ZDA je kar kul. Komaj čakam, da privarčujem dovolj denarja, da grem spet. Na avtomobilizem.com je nekdo zelo lepo naredil potopis enega takega road tripa. Pobrskaj po forumu, res v nulo vse opisano.

a daš lahko mogoče kakšen link do tistega foruma?

berem pa sedaj potopis štirih oseb, iz lanskega poletja. zelo zanimivo, moram reči.

3k na osebo? za koliko časa pa? to se mi zdi kar dosti sicer (glede na cene, ki jih imajo razne agencije za organizirana potovanja).

meni se gre sicer bolj za to, da se lahko, če si v lastni režiji, ustaviš nekje tudi za dva dni, če ti je všeč…

Nasplošno imaš potopise tukaj, konkretno za ZDA je več tem, meni se zdi, da je ta tista najbolj obširna. Malo pobrskaj, meni se že spet cedijo sline 🙂

V Ameriki in ne NA Ameriki, porkamizerija!

sulica, na forumu avtomobilizem.net?

joj, meni kar srce trepeta ko berem to vse…

res si želim iti v ameriko in doživeti vse kar vidim in berem na blogu… in še več!

Ne, avtomobilizem.com! Saj sem ti dala linke, samo klikni gor …

Bil tam, predlani.

Destinacija, je super za tiste, ki se na tako potovanje odpravljajo prvič. Tam je vse prilagojeno potovanju – ceste so super, moteli so v vsakem malo večjem kraju, vse je odlično označeno…

Karte sem kupil pri Iberi-ji, cena je bila takrat nekaj manj kot 500€ iz Benetk preko Madrida v Los Angeles.

Rent-a-car: Alamo, 600€ za SUV (Ford Escape) – 24 dni, vse vključeno (Gold paket).

Strošek 26 dnevnega potovanja je bil 1450€ (Let. karta, rentacar, prenočišča, vstopnine, gorivo in 1 kazen za parkiranje). Je bil pa takrat tečaj dolarja precej bolj ugoden, kot je sedaj.

A jedla nisi pa nič?

A govorimo o evrih ali o dolarjih? Samo da bo jasno, jaz sem mislila na dolarje s tistim 2 do tri jurje.

Hrane ne štejem pod strošek potovanja, ker človek se prehranjuje kjerkoli pač je. Hrano bi bilo treba kupiti tudi v Sloveniji.

Kje bo jedel in koliko bo plačal za to je odločitev posameznika in ti stroški se od osebe do osebe razlikujejo. Enako je z nakupovanjem.

Je pa hrana tam načeloma cenejša kot pri nas.

Ti pa verjetno ne greš na dopust uživat in ti je največja radost dopusta, ko kupuješ hrano! Za zajtrk, kosilo in večerjo. Verjetno sploh ne veš kam greš na dopust.

Potem lahko isto rečeš za prenočišča in vstopnine, koliko bo plačal za to je odločitev posameznika in ti stroški se od osebe do osebe razlikujejo.

sulica, se ti opravičujem, sem spregledala! hvala! aha, to je tudi uporabna info, da si ti govorila o dolarjih.

1450 se mi ne zdi ravno veliko. in celo za 24 dni.

Čeprav moram priznati, da se mi 1450 zdi sumljivo malo. No, vprašanje je, kako je človek navajen, ali hodi ven jest, kako je z ogledi in tako naprej. Mi smo porabili toliko zgolj za dva tedna na Sardiniji, pa tukaj ni letalskih kart (ok, je za trajekt, ampak dosti manj kot za letalo čez Atlantik)

Eh, mone monaste. Itak da se ste se spet vpičile v nek podatek, ki sploh ni relevanten, samo zato, da gre še ena tema v maloro.

Pozabite, da sem sploh karkoli napisal. Adijo.

Ja potem pa adijo.
Če se govori o stroških potovanja se napiše vse stroške, ne pa hrano ven spustit, ki predstavlja kar precejšen del!
Precej potujem, pa še nikoli nisem iz izračunov hrano izločala, ko me je kdo spraševal po stroških!

Kot bi jaz pisala. Imam strašno veliko željo obiskati Kalifornijo in celotno zahodno obalo ZDA. Mogoče celo ni tak bav bav kot sem si ga zamislila :).

jaz že ne bi šel
tam se ti lahko zgodijo grozne stvari

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Mislem, jest pa tudi ne bi dala hrane zraven. Saj je rekel da je hrana malo cenejša kot pri nas.
Pa si izračunaj. Ta podatek ne more bit realen, ker zelo različno trošimo za hrano. Jaz do 200eur na mesec za familijo eni pa tud po 400.

Mislem, jest pa tudi ne bi dala hrane zraven. Saj je rekel da je hrana malo cenejša kot pri nas.
Pa si izračunaj. Ta podatek ne more bit realen, ker zelo različno trošimo za hrano. Jaz do 200eur na mesec za familijo eni pa tud po 400.[/quote]

Daj no, še agencije objavljajo stroške vključno s hrano pa da ti nebi?
Pa ne moreš kar tako naračunat koliko te pride hrana, saj ne bodo kuhinje s sabo nosili, da bi se lahko kuhalo in bi bila poraba ista kot doma.

mi si bi mogoče že upali obiskati zda… vendar pa… imam en dvom…

večino stvari – letalske karte, najem avtomobila, rezervacija motel – poteka preko spleta. se lahko dejansko zaneseš, da te rezervacije potem tudi veljajo?

kako ste to plačali????? paypal? imate posebne kartice za te zadeve brez odobrenega minusa?

v sloveniji je sistem rezervacij preko spleta šepav in ravno zato sem tako malo v dvomih… da se ne bi zgodilo, da pridemo v ameriko in na drugem koncu sveta ugotovimo, da nas rezerviran avto ne čaka, motel pa je poln, ker niso prejeli naše rezervacije…

Ne bo se zgodilo nič takega. Prek spleta sem rezervirala že čuda hotelov, kart in še česa, pa se mi nikoli ni zgodilo, da bi rekli, “Ja, saj niste rezervirali, vas sploh nimamo zabeleženih” ali kaj podobnega. Ne v Evropi ne v ZDA. Vedno dobiš na svoj email potrditev, kar si sprintaš in pokažeš tam, kjer to rabiš. Večinoma zadostuje že tvoj osebni dokument, ker te imajo v računalniku. Uporabljam pa za te namene izključno kreditno kartico (VISA), Paypal pa zgolj ko kupujem kakšne izdelke iz nemškega ebaya in podobno.

Ok, seveda lahko dvomiš do konca, pa tudi dejansko verjamem, da obstajajo primeri, ko se je to zgodilo. Ampak to se lahko zgodi v življenju vsakomur, v najrazličnejših situacijah, ki nimajo veze z internetom ali potovanji.

booking.com
niti enkrat se mi še ni zgodilo, da rezervacija ne bi držala
posebej v ta namen imam Master Card (ki ga drugače ne koristim, ker mi je bv), kaj misliš brez odobrenega minusa, pa ne vem
joj, kak si panična

Še nekaj bi dodala. Na potovanjih, sploh daljših in ko si nekje prvič, se velikokrat lahko zgodi, da kaj ni po planih in je treba improvizirati. Ampak to je del odkrivanja neznanih destinacij in prinaša nek dodaten čar. Ne se bati, ko padeš v neko nepredvideni situaciji, se vedno najde rešitev. In je morda zaradi tega potovanje še lepše.

New Report

Close